06 October 2010

GENTING HIGHLAND - PART 3

FIRST WORLD HOTEL-OUR ROOM

Puas dah bermain dan bersuka ria tengok jam dah pukul 12.45 tengah hari.. rasa dah lama sangat bermain kat luar nih..so akak register nak masuk bilik.. sebelum pergi counter dia kena register kat satu area dulu..since akak booking dan bayar thru internet so dia suruh pergi check in kat kios sahaja..senang tau.. of course kat situ dah siap ada assistant yang boleh tolong.. just slot in Kad Pengenalan dan lepas tu dia akak terus kan keluar key card... tapi bilik memang tak boleh pilih.. dia akak keluar slip yang state nombor bilik sajer..

Akak hope sangat dapat bilik view kat theme park nih.. ada juga bilik yang facing bilik orang sebelah..giler tak best... buka tingkap nampak bilik orang sebelah...

Tu lah rupa Hotel we all yang berwarna warni.. First World Hotel namanya..

No bilik we all.. memang dah dekat hujung dah...

Tapi berbaloi.. sebab view dia memang view Theme Park.. wah anak akak asyik duduk tepi tingkap sajer.. walaupun tak ada aircond dan kipas sahaja.. tapi sejuk sangat sebab tingkap nih bolehbukak sikit sajer.. tak muat pun nak lepaskan kepala Alli. untuk langkah keselamatan kan.. Nasib baik tak ada aircond kalau tidak memang tak berpakai lah...

Bilik dia simple dan basic sahaja.. cuma ada dua kati single.. tapi katil single dia memang super single dan besar.. kalau saiz macam akak pun boleh berdua atas kati single tu.. tapi we all rapatkan katil supaya lagi besaaaaar...Alli asyik duduk kat tepi tu jer...

Bilik air dia kecil dan asing dari tandas.. memang basic.. ada TV 14 inch tapi tak ada minibar. toiletries memang dia provide macam hotel lain lah.. akak bawak extra selimut...air panas dia sediakan kat area coridor just bawak jer jug yang dorang dah sediakan...

Tapi kan akak bawak periuk nasi sebab akak malas nak tuurn makan lepas check in.. lauk akak dah masak siap2.. lagi berselera makan nasi panas2 masa time sejuk kan.. tambah ayam KFC lagi bestttt.. Addy amik beg baju semua akak masak nasi...

Lepas makan..si kecik nih dah tidor.. penat dan ngantuk kot..lagipun perut dia dah kenyang...cadangnyer lepas makan nak sambung main tapi masing2 dahtak ada energy.. pukul 4 baru terbangun .. bergegas nak main indoor park...

the best part masa akak punggah baju dari beg.. Akak lupa bawak baju Addy..baju T-Shirt akak pulak sampai 5 helai...heheheheh.. muncung sedepa dia.. dia kata akak jangan merajuk..tapi dia yang merajuk..kekekekeke.. so malam dia pakai T-Shirt akak lah.. tak per kami sesaiz....

2 comments:

Liza said...

another blog ada gambar food, susah ler nak diet cam nie..lapor!!!

Yus said...

heheheheh liza.. dugaan..