07 October 2010

GENTING HIGHLAND - PART 5 (FINAL)

Hari kedua di Genting Highland.. akak pun dah penat .. yerlah nak layan kan perangai si kecik tu.. dan lagi cuaca sejuk sangat.. asyik lapar jer.. adehhh.. Bangun pagi dalam kul 6 pagi ... sebab dah biasa kat rumah bangun pagi.. tapi tutup kipas..pergi tolet jer dulu.. (ada hati pasang kipas jugak kan.. heheheheh)

Kul 6.30 tarik selimut balik lah..sebab semua macam syok tidor.. sedar2 balik dah pukul 8.00 pagi..jenguk kat luar tingkap.. kabus sahaja..

dah pukul 8 pagi pun cuaca memang sengaja nak suruh tidor balik.. tapi teringat ada buffet breakfast tuk dua orang kat cafe tingkat 3.. gerak Addy dan Alli sekali...gerak pegi cafe dia lah.. ramai nyer orang..menu dia biasa jer.. ada nasi lemak, kari ayam, sosej, mee goreng. telur mata, air jus dan air panas, untuk budak2 ada bread dan segala jenis cereal lah...tapi sebab lapar..banyak jugak la bedal..ngeh..ngeh..ngeh.. akak memerlukan kandungan lemak yang tinggi di dalam badan..hehehe

Semua masih sunyi..weekdays theme park start pukul 9.30 pagi... We all ronda2 dulu kat indoor park.. sebab kat lobby hotel turun tangga atau lift dah sampai indoor park.. Addy nak tengok games yang dia nak sangat cuba tu.. alih2 start pukul 12.00 tengah hari.. so we all balik bilik dulu..packing2 barang dan kul 11.30 we all drop kunci kai kat kios sahaja..senang jer nak check out...

Ni lah benda yang Addy nak cuba.. kalau sesapa pernah tengok citer drop zone memang tahu lah ada tempat training tuk payung terjun kat Genting Highland nih.. Tak banyak tempat yang ada tempat latihan nih.. bayaran dia RM50 tapi kalau guess Hotel RM38 jer.. tapi ada limit berat badan Max 125kg jer..akak lepas lagi.. sebab berat akak cuma 7Xkg sajer..heheheh tapi next time lah akak cuba...

Lepas tengok Addy terapung memang teruja giler..siap buat aksi pusing2 macam kipas heli dengan instructor tu.. ada satu masa Addy terapung sangat tinggi tapi tak reti nak turun ..heheheheh .. dia kata ini hadiah paling best dia dapat..heheheheh senang jer nak bagi hadiah kat Addy nih.. kalau bagi dia training menembak lagi dia suka...Pstt dia ajak akak buat static jump naik kapal terbang tu.. akak macam minat.. tapi at the same time akak seram.. kalau payung tak kembang macam mana yek?

Lepas tu layan Alli main indoor park pulah.. ceh sempat lagi dia pau tiket unlimited ride kat indoor park.. tak perlah..petang baru balik dan all the way tu akak dan Alli tidur kepenatan..hehehe ..abih daaaaaah

3 comments:

Mama Akim said...

wwwuuuiiiii...bestnyer...nak pegi jugaklah..tapi lambat lak budak tecik ni nak besor cam alli....

Yus said...

ha'ah dila..kalau boleh bagi dia besar sikit..kalau tidak tak fun nak tgk dia excited.. nak naik permainan tu pun ada had tinggi...

Mama Akim said...

tula pasal...sonok tengok si alli sangat xcited main semua mainan tu tak pasal2 mama ngan papa dia pun jadik kanak2 ribena gak..haha..