12 October 2010

RUMAH TERBUKA AZUAN DAN OLIN

Terima kasih kerana jemput akak ke rumah terbuka yek Azuan..walaupun kita tak sepejabat lagi tapi still cium mulut...i like.... Open house buat hari Khamis malam.. kenapa? maybe sebab kalau Sabtu Ahad tuan rumah kata menerima kunjungan open house sampai 9 buah rumah...tapi bagus tuan rumah nih..manage nak hadir semua open house, berangkut dengan 5 orang anak nyer..yer 5 anak..tapi muda lagi kan..bagusssss..

Bantuan GPS Garmin akak yang up to date akak sampai kat mahligai Azuan di Shah Alam nih tanpa sesat dan on time seperti yang di janjikan .. akak datang sorang jer.. tapi akak dah berani pergi merata2 kerana akak ada GPS..walaupun jalan tu akak tak pernah pergi pun..akak memang buta jalan..

Masa akak sampai hanya 3 orang jer ex office mate akak yang dah ada..Geng GBS akak sorang pun tak nampak muka..akak makan jer dulu macam buat rumah sendiri..lapar laaa..dah time akak makan malam tu..

Tuan rumah pun dah macam tetamu..akak rasa tiap kali tetamu datang dia pun makan sama.. kalau 4 kali group datang dia pun makan 4 kali .. akak suka tau..lagi pun Olin masak memang sedap..semua dia masak sendiri..ada sambal jawa makan ngan home made bun.. sedapppp.. dan lasagna.. dan cream caramel, mini popia, kek puding dan macam2 lagi lah.. lepas nih olin kata nak gantung kuali dah.

Kat rumah Azuan Jimah dah dapat Baby baru..Anak Azuan nih rapat sungguh ngan tetamu.. memang seronok lah buli kat Jimah ko tu..

Makan tetap makan..akak kira 3 kali dia berulang alik ke meja makan tu... selera sungguh yek.. tak per akak suka kalau ko gemuk lagi..hehehehe

Geng-geng lain dah mula sampai..apa lagi semua makan memang tak cover lah..asal jumpa makan cari tempat duduk..asal duduk jer cari makan..hehehehe

Ajonz nih walaupun rumah dekat jer tapi sampai paling lewat lak tu.. padahal sepelaung jer.. tu pun kononya nak pegi beli makanan untuk wife tersayang.. tapi gi lari ke open house Azuan..awatnyaa..hang kena gari ngan wife kah? hehehe

Lias datang sama ngan Shah tapi masuk lambat 20 minit ke rumah nih..dia dok bergayut ngan buah hati kat luar rumah.. pastu mata bengkak..gaduh kah..tak macho lah lelaki menangis...

Tengok tu giler kecoh kawan2 akak kat rumah orang..buat macam rumah sendiri lak.. tanpa segan silu..kalau bagi bantal mau dorang baring sekali nih.. Rini tak dapat hadir kerana sibuk menghias dewan tuk majlis Hari Raya Opis di dewan katanya dan Ori lak ada hal family.. Edan ada kenduri kat rumah dia..

Lepas tu dorang ajak akak jadi kanak2 ribena kat ICT Shah Alam sebab dah dekat sangat..so apa lagi mergumbira lah di sana..

2 comments:

edan rashid said...

bukan ada ke ori dalam gambar tu... ke sapa tu... hehehehe... ahahahahaa.. tak tahu... tak tahu...

Yus said...

eh silapppppppp.. ORi ada..hahahaha aku mengonggggg..yang ori tak ada tu citer lain..heheheheh