11 October 2010

TEATER TUN MAHATHIR

Fuh memang hectic schedule akak nih.. tapi since tiket nih dah dibeli sejak bulan Ramadhan dulu so gigih juga pergi..supposed teater nih akan berahir pada 4 September 2010.. sebab tiket tu sold out dengan begitu cepat sekali so akak dapat tiket nih pada 4 October punya show.. disebab kan permintaan ramai makan teater nih di sambung sampai 9 October 2010..

Memang best lah teater nih..maybe sebab pelakon dia yang boleh bawak watak tersebut sama mana Tun Mahathir punya perwatakan.. Esma Daniel dengan gaya jalan..gaya cakap memang dah macam Tun Mahathir.. Patutlah akak tak leh jadi pelakon.. kalau tidak mau pelingkup movie yang akak jadi actress tu kan..

Ni masa memperkenalkan para pelakon dan penari.. serta pengarah.. melalui teater nih baru akak tahu Tun Mahathir sebenarnya nak jadi Lawyer tapi tak di luluskan oleh orang pengajian Tinggi kot.. suruh jadi mengaji Doktor kat Singapura tu yang jumpa Tun Siti Hasmah yang satu2 nyer penuntut perempuan Melayu dalam jurusan Doktor.. kira budak Kedah jumpa dengan budak KL ..giler kelakar...heheheh

Tak dapat nak bergambar ngan pelakon bergambar ngan set pun jadi lah..

Member2 akak yang pergi show nih.. Edan, Yuszairi, Ori, Rini.. yang lain ada yang pergi Phuket..ada yang balik kampung.. maybe sebab Syawal tu baru lagi..

Jejaka Idaman Malaya Kah? Adoiiiii..

Biasalah mesti posing beria...

Ni masa nak beratur amik gambar dan autograph Erra dan pelakon lain.. baik nyer beratur.. Zairy dah siap berangan nak posing maut ngan Erra Fazira.. tapi kisahnya kena ada buku cenderamata tu baru boleh bergambar dan sign autograph.. adehh mana nak dapat buku cenderamata tu.. dah abis kena borong kah?

Lepas nih saper nak tengok kisah Kartunis Lat nih.. akak suka baca buku cartoon Lat masa kecik2 dulu.. sekarang pun suka juga baca free kat MPH..hehehehe

1 comment:

edan rashid said...

pakcik memang tak suka bergambar ni... sooo memang gambar pakcik sikit...