05 October 2010

TERJAH RAYA YUSNARIAH

P/S : gambar ini akak amik dari FB Yusnariah dan Martini.. camera akak tak cantik..



Kalau tak ada member buat open house apa perlu kita buat?..heheheh apa lagi kita buat terjah raya... Di atas cadangan Latifah... lepas open house rumah Ziela we all decide nak terjah umah Yusnariah.. Walaupun konsep terjah kami inform dulu.. takut tuan rumah terkujat..tak pun we all yang terkujat sebab tak ada orang kat rumah...

ahli ops terjah 1 : Dari Kiri: Martini, Masitah, Yusnariah (tuan rumah), Latifah, dan akak

Lepas diskus kat rumah ziela we all pakat nak sampai ke area Puchong dalam kul 8.. tapi last2 dorang sampai lambat sebab jalan jem teruk..biasalah kalau hari sabtu kalau depan IOI mall memang sesak.. tapi akak ada jalan alternative .. 20 minit jer dari ampang.. akak ikut MEX pastu arah KLIA ada lencongan ke Sains Park..keluar kat situ lah.. dekat gilerrr...

Seharian beraya Alli dah start penat.. Akak memang tak penat2..mana tak nyer...asyik tambah energy sebab makan jer..hehehehe

Alli kan minat main muzik..so dapat pegang piano kat sini memang buat dia sungguh happy.. kami makan2 sambil telinga di hidangkan lagu yang ntah apa2 oleh Alli

Dah penat nak tidor lah nih.. satu hari tak tidur.. mak nyer lak dah dekat kul 11 mlaam tak mo beransur..nak tidor kat umah yusnariah kah...?


sesi makan2.. walaupun tuan rumah kena kejutan lawatan tapi masih sempat prepare lemang, rendang, mee goreng, bihun goreng...hehehehe.. tapi tengok rupa dia memang macam bibik lah.. dahlah bibik dah 6 orang lari..sekarang dia happy dengan cara hidup bibikless..heheheh

Masitah sejauh dari klang sampai jugak..walaupun dia kata sesat sangat.. biasalah..mula2 kan ..pastu datang2 lah selalu...



Acara gossip2 update cerita pun bermula.. lepas sorang2 bagi sumbangan..heheheheh kalau tak terjah tak leh tau gossip pasal apa...rumah yusnariah nih ada cctv.. giler kena behave..kang masuk youtube lak...

Sambung balik makan..dan update status kat fb.. biasalah..

Akak sempat jumpa ngan Bagio (baju hijau)..bapa saudara Yusnariah..kumpulan rock zaman dulu Damasutra.. nak susuh dia nyanyi maluewww...Husband Masitah teringin nak bergambar ngan artis (die hard fan tu).. sempat bagio mention ..bergambar ngan serpihan peminat yang masih ada.. tapi best lah bagio nih..


lepas nih akak punya rumah diorang pakat nak terjah.. adehhhh..akak kena buat plan... baikkk nyer....Kimmmmmmm & Eileeeeeeeen tolong...hehehehehe

2 comments:

edan rashid said...

terjah umah orang retiiii ajeee... bila nak terjah umah dia... tak kasikkkk... hehehehe

Yus said...

aku suka terjah umah orang..heheheheh bila lah aku nak terjah umah ko yek.... umah aku? erkkkkk........