11 November 2010

GIGIH UNTUK KURUS

Ada satu sebab lagi akak busy sampai terlalu penat nak update blog.. Akak jadi hamster uols.. giler gigih.. ada satu hari sampai dua kali akak pergi membadutkan diri akak di atas treadmill semata-mata ingin mencapai saiz baju M

Kalau pergi time siang atau awal pagi memang seronok sebab semua orang dok lena di ulit selimut.. akak suka tau exercise tak ada orang tengok.. akak bawak Alli teman jer.. tapi teman bukan sebarang teman.. macam2 dia paw akak kat kedai mamak tau...

Disebabkan memakan pelbagai suplement yang kununnya boleh kurus tak berjaya.. maka terpaksalah menggunakan cara yang payah dan perit nih.. sib baik instructor dia badan berketak dan mengiurkan..opssss

waktu petang gigih lak teman Mak saudara akak nih bersenam kat gym condo dia.. degil aunty akak nih..nak kena paksa..kalau tidak dia ngelat.. hehehe

Hari pertama workout.. tersangat penat dan sampai rasa macam nak pengsan.. dua hari akak deman hokey.....

5 comments:

Mama Akim said...

huhu...chaiyok..busy tul..kak nak kurus beli jer beautiful tu..org ckp ok takyah g senam.tak tau la tul ke tak.dila dpt adiah tapi tak pakai pun dah keping nak watpe..

Yus said...

diela.. jeles lah ko kurus maintain jer.. aku nih bagai nak berlari..kalau boleh nak badan cantik tanpa pakai bende2 nak wrapping badan nih.. kalau pakai bikini tu tak malu lah. opss pakai kat dalam rumah jer tawww.kekekekeek

Liza said...

bagus2, truskan usaha (pandai nak motivate org tapi diri sendiri pun tak start2)

Yus said...

liza: mula2 jer susah nak start enjin tua nih..pastu okey dah..excited sebab dapat kurang 4kg dah nih.. moh kita sama2...

edan rashid said...

hoh... badan ngan kaki dah nampak belen... ni aku jeles nih... ahahahaha... takpe... silakan... nanti kalau aku kurus baju besar ni sapa nak pakai... erkk... boleh ke camtu... :P