02 November 2010

SELERA RIMBA-SG BESAR SELANGOR

Cak..hehehehe akak nak posting gambar jer lah.. malas nak cite rpanjang-panjang..akak busy sangat ni tau..
Perjalanan dari KL ke Kuala Selangor ke Sg Besar ke Sungai Panjang total time 2 hrs.. Jalan Besar--> Jalan Kecik---> Jalan Kampung---> sampai kedai dalam hutan..

Jalan Kampung jalan kecik dan bumpy ride..

Sampai di kedai..sekeliling pokok kelapa sawit dan berhampiran dengan sungai... Walaupun cuma satu kedai makan di sini tapi pengunjung tak putus-putus.. tak percaya cub atengok eratan akbar dan pengunjung yang datang.. Tokey kedai very friendly

Ulaman kampung sambal tempoyak dan cili tumbuk.. masakan style jawa dan banjar
Udang galah masak lemak cili api.. memang sedap..pekat dan terbaik..udang pun besar2..

Ikan baung masak asam pedas.. pun sedap..
Landak masak rendang.. (should tru this one) Rusa masak kicap (daging yang lembut dan juicy)
Burung Wak-wak masak rempah dan ada ayam kampung masak rempah
Enjoy their lunch
Habis daaa makan .. tapi order lagi udang galah sepuluh ekor goreng rempah sajer.. tapi memang sedap giler.. tapau one set apa yang we all makan kat sini lagi untuk anak2 Shah di rumah
View dari tepi kedai makan.. selesa sajer..
Jalan2 kat belakang kedai.. ada sungai...
Posing sekejap
Jimah dan Alli.. dan seorang budak perempuan anak tokey kedai yang sangat mesra pelanggan.. kawan baik Alli sekejap kat sini..
Balik ikut jalan Tanjung Malim..dekat sikit dan sejuk dengan pokok2 yang rimbun..seram kalau jalan malam2 sebab tak banyak lampu jalan yek

No comments: