23 November 2010

SISTER'S ENGAGEMENT

Fuhhh akhirnya semua selesai..Hari Sabtu lepas 20 November 2010 selamat lah berlangsung majlis pertunangan adik perempuan akak kat rumah mak akak di Sri Kundang...cuma tunggu majlis nikah jer pada bulan March 2010..alamak akak tak tempah baju lagi nih..adehhh.. okeylah tengok gambar jer yek..akak malas nak tulis panjang2 kalau gambar banyak2 dah upload dalam Fb.. mulanya memang nak buat simple ceremony..keluarga terdekat sajer tapi pihak lelaki datang lebih dari 60 orang.. terpaksa jugaklah sewa meja dan kerusi...

hantaran dari pihak perempuan.. sirih junjung dan bunga rampai akak buat.. senang jer pacak bunga segar.. so jadilah.. yang lain tu makcik dan adik ipar akak buat
bekas buah adik ipar akak punya kerastangan.. coklat auty akak dan cup cake pun..
hantaran dari pihak lelaki..carrot cake, cincin pak habib, kek lagi dan puding buah
dari pihak lelaki tepak sirih, buah-buahan dan chocolate
hantaran pihak lelaki 7 dulang..mula2 kata hantar 5 sajer tapi last minutes masa sebelum datang tambah lagi dua.. kelam kabut we all nak prepare lagi dua hantaran 2 bekas sebagai balasan
acara perbincangan antara pihak lelaki dan perempuan
tak plan pun nak buat pelamin simple nih.. tapi last miniutes nyer decision so adik ipar akak menggunakan creativiti dia dengan barang2 dari sekeliling rumah.. jadi pun..carpet pinjam rumah akak punya.. sebab akak banyak benda yang warna putih2 nih
selepas acara sarung cincin

antara adik beradik, cousin dan makcik..
family akak.. menantu semua ntah hilang ke mana tatau..
adik bersama bakal ibu mertua...sengih jer sebab dapat cincin..owh lupa nak bagi tahu..akak jadi mak andam make up tau.. last minutes jugak jadi bidan terjun.. sib baik tak jadi macam burung jampuk..hehehehhe
ini lah cincin nyer..comel jer kan
acara makan2...pihak lelaki semua nih
Ini lah rupa bakal adik ipar akak.. kurus jer...
acara lepas kenduri adalah acara mengemas rumah.. cousin akak yang baju hitam tu rajin membantu.. tapi laki akak lagi rajin siap basuh semua cawan dan pinggan..dah jadi rupa penanggah.. Pakcik akak yang baju kotak2 tu berlakon jer..hehehehe

No comments: