10 December 2010

ANGAN-ANGAN KU MUSNAH

fuh tajuk tak boleh blah.. tapi kan .. memangggggg..uwaaaaa

Akak dalam mode untuk renovation mode nih.. senyum sampai telinga orang kata.. jap akak nak check cermin...actually tidur malam pun ada senyum maaaa.. heheheh

macam2 design akak dalam kepala nih.. kepala atas tau.. bukan kepala lutut.. mula2 akak dok servey floor laminated.. banyak gak website akak jengah.. waaaa menarik.. lepastu kan akak gi survey plaster ceiling dengan beberapa bijik lampu downlight la.. waaa menarik.. macam2 design leh buat yek..dah ghupa shopping complex..fuh.. pastu akak gi surf lak kitchen kabinet.. waaa lagi menarik.. nak induction cooker lah.. nak sekali gas stove tu jugak.. hehehehehe.. idea dah banyak nih.. suker...suker.. pastu akak gi survey perabut lak.. surf lah macam2 ..dari cavenzi/wescourt yang murah tu sampai lah ke lorenzo ..pergh berangan tak hengat.. tapi kalau ikut ukuran ruang rumah akak rasa perabot dari ikea lah yang sesuai.. yer lah luas sekangkang kera jer..

Selingan jap.. akak dok surf pasal perabot nih ada plak jumpa blog atau comment pasal cavenzi dan wescourt nih..kata dorang barang tak berkualitilah.. Sales assistant dia kebanyakan bangla cakap rupa taik lah.. tak tepat janji lah.. barang baru pakai 3 bulan dan tercabut macam2...kalau akak macam anak jumbo nih memang seminggu confirm ranap.. hehehe.. btw akak ada experience gak ngan cavenzi nih dulu.. rasanyer dalam 4 years back lah.. akak beli set sofa yang valvet tu.. memang betul dia punya sponge kerusi macam sponge basuh pinggan..sekejap jer dah kepek.. yang kayu alas sponge tu..baru pakai seminggu dah patah kat hujung..so kena duduk kat tengah2 jer lah..kat bahagian tepi ada lah dilarang.. ciss akak menyumpah dalam hati.. terus akak bagi kat Mak akak..heheheh satu set we all hantar pakai lori ke Kundang.. mak akak letak kat porch rumah jer..heheheh bagi kucing tidor..layak lah kot dah barangan rupa taik macam tu...

okey back to akak punya angan-angan yang tinggi menggunung.. akak siap malam2 buat lakaran pelan rumah ukuran bagai.. eh grill tak tengok lagi..hehehe penting tu.. akak surf lah macam-macam kontraktor yang ada.. ada pasal kontraktor penipu pun akak baca.. akak suka baca macam2 tu sebab dari sekejap jer surf pasal grill nih melalut pasal gossip kontraktor yang cabut lari..kerja macam hampeh.. kerja terbengkalai..kena hati2 yek..

tiba tang harga pulak.. satu2 akak terpaksa buang dari list.. laminated floor tu kena KIV owh akak citer tak akak berangan nak pasang stonewall effect kat wall ruang makan? tu pun kene KIV.. ntah bila leh jalan...adoiiii.. pastu pasal plaster ceiling.. pun macam nak masuk KIV store jer..

Nampaknyer yang masih berjalan lagi kitchen cabinet tempat akak nak bersilat dan wardrobe jer nih.. grill punya projek mesti di dahulukan.. hmmmmm.. parabot tu macam kena beli sikit2 jer dulu tapi katil penting.. Addy dia punya wish dalam rumah tu senang jer.. TV tampal kat dinding tu jer.. besar mana akak tak tanya lak.. kang dia punya budget dah sampai 4K saper nak jawab...

Macam mana nih.. akak kena kerah laki akak buat dua kerja kah? satu kerja tak mampu untuk menanggung angan2 wife dia yang besar nih sebesar orangnyer..

erk akak nak cari washing maching, dryer, freezer, aircond lagi.. waaaaaaaa mana nak cari duit nih.. tetiba teringat trip akak main salji pada hujung january 2011.. tolooooooooong

No comments: