09 December 2010

AQIQAH ALLI

Dah lama citer nih.. tapi sekarang baru rajin nak upload dalam blog.. akak buat aqiqah nih kat Pahang jer sebab senang.. Makcik akak pandai masak heheheheheh

So bertolak lah ramai2 ker pahang pada musim perayaan dan cuti yang panjang tu.. sampai dari ampang nak pergi ke toll gombak pu n dah makan masa 2 jam.. tu pun akak masuk duke.. tak leh jadi.. pukul berapa lak nak sampai mentakab nantikan..

Pikir punya pikir we all decide nak masuk ikut ulu yam dan keluar kat genting.. pergh masaklah dengan jalan gelap dan melingkau2 naik bukit kan..

Akak call adik lelaki akak katanyer dia bertolak dari pucungo ke toll gombak dah dua jam setengah tak sampai2 lagi kat area gombak.. masih stuck kat pandan jaya.. dia ikut MRR2.. akak suruh dia masuk duke dan keluar kat jalan kuching.. dia pun nak ikut akak gerak ikut ulu yam.. so akak tunggu dia kat Petronas Sg Tua simpang sebelum nak naik Ulu yam.. laaama baru dia sampai. so dalam kul 11 malam baru bertolalak dari Gombak..
Addy lak sibuk bagi direction ke Petronas Sg Tua sebab adik lelaki akak tak biasa ngan jalan kat area selayang tu.. akak dan adik pompuan akak melihat update2 dari kawan melalui facebook mengenai keadaan lalu lintas di karak hiway.. semua tersangkut dalam jem..

Sepanjang perjalanan memang thrill dengan gelap dan sunyi.. akhirnya sampai jugak turun melalui RnR Ke genting sempah tu.. kereta pun masih bersusun.. tapi nasib baik sekejap jer.. selepas toll bentung dan clear jalan tapi banyak kereta berhenti tepi jalan maybe sebab penat drive dari toll gombak kot.. penuh tepi jalan beb.. sampai kat metakab dalam kul 1.30pagi dan budak2 nih pun tidor.. anak akak insist nak tidor dengan ashraf..
Esoknyer akak pun bersiap2 lah nak pergi menziarah lembu yang bakal kena Aqiqah tu kan. masing2 tak sabar nak tengok lembu...jakun..
Sementara nak tunggu orang ramai datang budak2 nih main gelongsor kat tepi surau...
Ni lah lembu yang nak kena Aqiqah tu.. garang sangat.. akak datang dekat nak amik gambar dia dah melompat macam nak tercabut tali tu.. sebab dia terkejut tengok akak pakai lipstik merah menyala kot..hehe.. kisahnyer ada seorang pakcik tu nak bgi air minuman pada lembu nih.. tetiba datang dekat lembu tu pijak dan tanduk dia.. nasib baik tak tembus cuma maybe tulang rusuk pakcik tu patah kot.. we all tengok tu tak berani nak tolong...kami kan pompuan.. berterabur lari..sampai kaum lelaki yang dekat2 tolong tarik pakcik tu ke tepi sebab dia tak boleh bangun.. lembu tu masih menganas melompat2 lagi..seram tau..
Masa nak tangkap tuk sembelih lagi lah kecut semua.. susah tuk nak tambat dan jinak kan dia.. kuat betul lembu nih..
Alli nak tengok dekat2.. langsung tak takut.. berani sungguh ini budak
Anak Ijan memang penakut.. macam ayah dia..dari jauh jer berani.. tu pun tengok kat bahagian belakang jer...
Selamat pun kene sembelih lembu nih..
Ada seekor lagi.. tapi yang ini senang nak handle.. tak ganas.. macam lembu biasa jer..
So petang tu we all rileks dalam rumah... tak pergi mana pun.. kat luar panas...
Adik pompuan akak susah nak tengok dia duduk..asyik baring jer.. macam tak ada tulang belakang..kekekekekke.. opssssss

1 comment:

Anonymous said...

aippp..sempat lg...akak..bila kita nak shopping nieeee...katil belum beli, baju mak belum beli...-adik bz-