09 December 2010

RUMAH OH RUMAH

Sekarang nih akak dalam proses nak beli rumah kat area Puchong.. tapi rumah yang akak berkenan tak ada lagi.. banyak jer rumah kosong area tu tapi tak tahu nak hubungi siapa.. susahnyer..Akak rasa macam dah tak best duduk kat area Ampang nih.. tapi rumah kat ampang nih akak nak terus maintain tak nak sewa kan kat orang..maybe hujung minggu duk sini lah sebab dekat area KL.. kalau hari2 tengok kesibukan bandar pun bosan gak

Owh rumah kat Gombak tu penyewa nak keluar pada bulan December nih.. memang mula2 nak jual tapi Addy kata sayang pulak.. selagi boleh bayar kat bank tu go on jer lah.. tapi akak dah plan macam2 nih.. akak dah survey quotation nak buat renovation sikit kat rumah tu.. maybe kalau tak tinggal kat situ tapi nak fully furnish kan Apartment tu.. yang pertama akak nak besarkan bahagian dapur dan tambah kitchen kabinet..lepas tu akak nak pasang grill satu rumah dengan awning di bahagian tingkap.. nak buat build-in wardrobe.. budget Addy dah approved kan..hehehe yeyeyeyeyeye.. akak suker tau.. lagipun akak sewakan rumah tu dulu murah ker kat penyewa sekarang..

Akak ingat nak pasang aircond kat ketiga2 bilik lah.. fuh berapa lah akak kena kali nih.. Ada sesiapa yang ada kenalan atau kontraktor yang boleh di percayai dan berkualiti dan harga berpatutan boleh lah tinggalkan comment kat akak yek.. akak nak grill dan awning, Kitchen cabinet dan renovation, kalau ada duit lebih sikit nak pasang plaster ceiling dan lampu downlight sekali.. tapi bergantung kepada budget gak.. kicthen dan gril budget dah approved.. tapi plaster ceiling dan downlight tu kena buat memo lain kepada akak punya menteri kewangan lah..

No comments: