28 February 2010

GARMIN NUVI 255W


Kemana sekarang? Setelah berapa lama akak digelakkan kerana selalu sesat jalan,sekarang akak dah ada navigator..kan akak dpt hadiah kete masa besday akak br ni..tak dpt driver sekali tau..so akak dpt navigator pun jadilah,so lepasni akak redah je..insya-Allah x sesat jalan dah

26 February 2010

BERGEMBIRA TAK HENGAT..

Whoaaaa..akak bangun tidur kul 1.00 tengah hari kisahnya... Nasib baik hari nih cuti Maulidur Rasul.. tapi kalau ikutkan kan akak masuk tidor pun pukul 5 pagi kan..heheheheh..apa yang akak buat yek?

Malam semalam...

Balik kerja kul 6.15petang

Singgah rumah anak dara kat Flat Hijau Putrajaya mandi manda dan sembang2 sikit

Bertolak konvoi Jalan Bukit Bintang.. Ke Pavillion sebenarnya.. makan2 ngan geng office..

Kul 11.00 gerak ker Jalan Imbi ada projek kat situ sampai kul 3.00pagi (projek apa) exercise..heheheheh

Kul 3.30 lepak kat Nasik Lemak City Garden kat kampung baru (Yuszairi panggil nasik lemak tetek) makan laaaaaaaagi...

Kul 4.30 kot bertolak ke rumah masing2..

Akak masuk rumah senyap2 tau.. takut MIL sedar..kang apa dia kata menantu ke hantu nih.. hehehe..nanti akak upload gambar yer.. berasa amat selesa sekali selepas masak lunch dan surf the net.. daaa

22 February 2010

MAKAN DI PORT DICKSON

Perut akak susah kenyang..so bolehlah akak buat posting pasal makan-makan nih.. Kalau korang pergi Port Dickson korang makan kat ner yek?especially dinner time lah.. tak kan korang nak makan seafood, thai food jer.. kalau boleh nak juga makan masakan negeri sembilan kan..

Nasib baik masa akak ronda2 kat area teluk kemang nih akak nampak satu restaurant kat tepi jalan.. punyalah besar signboard dia.. Bangunan MESRA kot.. kat deret bangunan tu ada Hotel Mesra.. Rate dia murah laa.. akak rasa baru lagi kot.. pastu ada pasaraya MESRA.. pastu ada Laman MESRA (Restaurant) pastu kalau korang feeling2 sakit masa vacation ada Klinik MESRA..

Giler complete..heheheh mesti family business kan...

Laman mesra nih open to public.. maksudnya bukan untuk hotel punya guest jer.. makanan nak order by menu pun boleh..or nak makan ala buffet pun boleh.. main cedok jer kat buffet table.. makanan orang negeri sembilan lah.. dah pergi negeri sembilan tak kan nak cari makanan Thailand kot..

Ni akak display business card hotel mesra kalau in case korang nak tempah hotel kan.. harga dia memang murah dan ada sarapan pagi sekali.. tak yah duduk hotel mahal2 kalau nak mandi laut jer.. hotel mahal pun tak semestinya best.. tempat makan pun dekat. turun bawah hotel jer..pasrking pun ok..

Opss nak citer pasal hotel ker pasal makan yek..akak nih selalu melalut.. owh nih dia menu pada hari akak makan tu.. sabtu malam ahad... menarik tak? rasa dia sedap..dan yang penting aaaaaaaaaamat murah.. serius murah.. akak makan berdua ngan Addy termasuk Alli dengan air lagi sampai santak perut akak nih baru RM12.00 jer...memang berbaloi..

Ni lah rupa restaurant kat hujung deret shoplot.. bersih jer.. makan pun selesa.. amacam korang try lah.. akak nih tak dapat komisyen pun.. tapi kalau akak rasa worth it to try akak akan publish kat blog akak nih.. sebagai reference akak next time.. selamat bercuti..dan menjamu selera

TRIP TO PORT DICKSON

Entah berapa laaaama daa akak tak pergi Port Dikson.. akak rasa pantai dia tak berapa cantik sebab akak dah biasa main ngan Pantai kat belah Pantai Timur.. tapi since akak rasa terlalu rindukan laut so akak berkemas lah anak beranak pergi ke sana..

Plan nyer nak tidor kat Le Paris..tu yang akak meroyan dalam FB nak pergi paris..sebenarnya nama hotel kat PD jer.. tapi sampai sana tgk Pantai dia tak best..view kapal berlabuh jer.. banyak batu batu besar lak tu..
Biasalah driver of the day akak.. akak memang malas nak drive kalau ngan Addy sebab sikit2 akak rasa dia tekan break walaupun duduk kat passenger seat.. pastu kejap2 cakap slow sikit.. kejap cakap ada motor kat tepi.. Jadi macam tak pandai drive akak nih..

Dia bawak area mana ntah nih.. sebab plan nak keluar ikut lukut.. tapi terlajak 30 km ntah kat mana..tapi best gak..sunyi jer tak ada orang lalu jalan nih.. keliling penuh ngan pokok kelapa sawit..rumah2 kampung.. rasa macam best jer... terus feeling nak pindah rumah kampung nih.. sebab tgk halam dema mak ai besar nyer.. anak2 berlari main keliling rumah.. best nyer..

Alli sepanjang jalan bukan tidor pun.. dok kat belakang berangan ntah apa2 .. kalau akak nyanyi dia pun nak nyanyi..kalau akak makan..dia pun sama...tapi cuaca amatlah panas.. sampai dalam kereta pun rasa bahang nih...

Ni dah sampai kat PD.. akak dan alli suka tgk iklan nih.. siap lima bijik kereta berderet tarik advertisement nih.. dah lah kecil mencilok..comel jer akak tengok...

Akhirnya setelah puas mencari hotel yang available.. dapatlah jugak hotel nih.. Bayu Beach resort.. susah jugak nak puas kan hati Addy.. nak ada pantai cantik..(macamlah dia nak mandi pantai).. nak parking senang.. nak makan senang.. akak check corus penuh ngan event orang government.. so full house..okeylah hotel nih..aircond pun sejuk.. tapi malam2 nak tidor tetiba Alli cakap ..mama nak balik...hhuhuhuhu..camner dia leh rindu katil dia yek...

Ni view dari balcony hotel akak... malam2 lepak berdua ngan Addy kat sini laa.. nyaman jer udara laut.. walaupun agak bahang.. tapi akak suka bunyi ombak..
Ni kat pantai Teluk Kemang.. ramai orang.. macam ada carnival.. Alli nih minat ngan kuda..tapi berderet orang dah tunggu.. so tak ada chance lah..lain kali yek

Dapat bilik ada 1 Queen size dan satu single.. tapi malam2 alli still tidor kat akak jugak.. pastu bising nak melompat-lompat.. nak tidorkan dia punya lah susah.. tak henti cakap nak balik.. dia memang ada perangai kalau lama2 sangat tinggalkan rumah di anak balik dah.. sama jugak kalau akak tengah syok bershopping..

Dia nak naik jet ski tu tapi akak tak kasi..kang terpelanting saper susah..akak dengar kat PD nih ada aligator..betul ker? seram tau..akak main air sampai takat buku lali jer...

Nak naik banana boat pun tak cukup kawang.. kalau pergi ramai2 best laa

So we all main kat tepi pantai sampai matahari hampir terbenam.. akak suka suasana macam nih..feeling dia tenang jer... orang pun dan start nak naik ke darat dah..

Tenang dan damai sekali.. akak suka berumah di tepi pantai..

Bangun pagi ..anak akak nak swimming dah.. dah lah kat dalam bilik asyik berendam dalam Bath Tub jer.. kat sini punya lah happy..tak mo berenang kat tempat kanak2... kalau tempat dalam tu macam dia pandai berenang..nak kena pegang dia jugak..


Ni on the way balik KL.. sian dia kepenatan.. perasan tak .. akak tak citer pasal tempat makan2..sebenarnya akak nak dedicated satu entry pasal tempat makan yang akak rasa worth it to try kalau kat PD... nanti yek.. akak tengah lapar nih... jaaaaaap lagi..

19 February 2010

NOW I DECLARE YOU WAR...

Apa kes..akak tengah panas macam nak duk dalam sauna

HAHAH I KNOW YOU....

Hasil penyiasatan terkini...opsss terlebih sudah

18 February 2010

WHAT A WONDERFUL WORLD





I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world.

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world.

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They're really saying I love you.

I hear babies crying, I watch them grow
They'll learn much more than I'll never know
And I think to myself what a wonderful world
Yes I think to myself what a wonderful world.

17 February 2010

AQUARIA KLCC

Orang dah lama melawat aquaria nih..akak baru nih lah first time nak jalan2 kat situ..padahal rumah akak ngan Aquaria nih punyalah dekat... nak wat cam ner.. kalau kat tempat sendiri ada jer alasan tak mo pergi..ramai lah..ala kalau nak tgk ikan pegi pasar pun boleh..siap leh pegang lagi.. tapi kat pasar tak ada jual ikan jerung.. ikan Arapaima yang huduh tu..

Alli kalau ikan kecik-kecik nih dia berani lah... tapi kalau jumpa yang besar harus dia mintak dukung.. penakut rupanya anak mama nih

Kalau banyak sangat pun dia takut juga.. kalau nak tgk ikan sikit2 nih bela sendiri dalam aqarium lah Alli.. kat dalam Aquaria nih kalah nak amik gambar boleh sajer.. tapi tak boleh pakai flash.. nanti ikan jadi buta kot.. kalau ada DSLR kan best.. setting tak yah pakai flash pun dah clear...
Ada rama-rama dalam box..punya lah susah dia nak sebut butterfly.. alih2 akak suruh cakap rama-rasa sudah..senang.. pelat sangat..senget2 mulut tu..
Kalau boleh letak dalam rumah best nih... kalau nak makan ikan pancing jer kat ruang tamu.. tapi akak geli lah makan ikan bela nih... kalau bela dalam sangkar macam ikan patin okey jer..

Akak tertarik ngan sample pasir dari setiap pantai yang menarik kat Malaysia.. but mostly datang dari pantai di Terangganu...putih dan bersih warna pantai nyer kan.. ada yang halus dan putih..ada yang kasar sikit tapi still putih...

Akak dapat pegang jaws.. jaws tu takut ngan akak..heheheheh baru dia tahu akak boleh masak kari ikan setahun pakai ikan jaws nih..

Kan alli dan start berkepit ngan Papa dia.. takut sangat dia dengan ikan yang besar-besar nih.. kalau macam nih akak kena bela ikan lah bagi dia takut nak usik barang akak kan..

Dia minat tengok penyu nih.. next time akak nak bawak dia tgk penyu bertelur lak.. ada lagi ke penyu yang naik ke pantai Malaysia nih yek.. rasa macam dah kurang jer..

Meraung dia nangis.. padahal patung jer pun...
Banyak lagi gambar dalam nih tapi malas nak publih banyak-banyak.. korang gi melawat sendiri lah yek.. jangan lupa bawak mycard pastu amik kupon kalau ada.. dapat diskaun tau... Tgk Alli sampai genggam macam nak koyak baju Papa dia... seram lah tu..


15 February 2010

THE FAMOUSE CHENDOL IN TAIPING


Sila semua,nanti akak update..tgh busy makan yek

RUN FOR CHENDOL


Jap yek..lari dari rumah MIL nak makan chendol..Taiping tersangat panas

FUN CYCLING AT TITIWANGSA

Korang pernah naik bende yang terapung kat tasik titiwangsa nih tak?..ni lah first time akak naik benda nih sejak duduk kat KL dah beberapa tahun..seronok jugak yek...nak tahu apa yang seronoknya? nanti akak citer...
Kena pakai life jacket untuk tujuan keselamatan...yang akak risau buakan nyer tak pandai berenang tapi bau air tasik tu yang busuk...eeee.. kalaulah jatuh dalam tu macam mana yek..mau akak berkampung kat SPA 3 hari 3 malam kot...

Patutlah boat akak kejap ke kiri kejap ke kanan sebab driver kecik nih sibuk benor nak jaga steering...kalau orang larang dia meragam sampai nak terjun tasik..nak tak nak bagi jer lah...kalau tgk ada satu boat tu yang macam ular kena palu jalannya tu boat akak lah yek...

Tapi yang penting happy...membilang hari nih nak letak jawatan kat opis..bukan ada peluang naik pangkat pun..naik gaji kalau setakat kerja macam akak nih berapa lah sangat... dah rasa tak best...akak ada business baru nak run..Insya-Allah akak bekerja dari rumah...sambil pakai kain batik jer...

so apa yang best naik boat nih yek...? sebab akak tak payah kayuh itu boat lah..sebab apa?..bukan sebab addy kesian tgk akak berhempas pulas kayuh boat tu..tapi sebab takut ikan dalam tasik tu mati lemas sebab akak pakai skirt..nanti ikan-ikan nampak lah benda secret akak kan...boley?

TIGER SHOW

Sempena Tahun Baru China nih..akak nak publish gambar Tiger ..hehhehe..korang mesti ingat Tiger show yang berlambak kat Thailand kan..hehhehe..Gambar nih akak tangkap curi kat Opis akak.. cuak muka Pekan tu bila akak keluarkan camera nak shoot gambar kepala mamat nih..berani mati akak kan.. anyway kepala tu gambar salah sorang contractor/supplier for IT equipment kat opis akak..ada berani korang nak buat fesyen rambut macam nih..Selamat Tahun Baru Cina...

Okey gak kan...you guys should try this for spice up your life...

14 February 2010

TAK LEH UPLOAD GAMBAR...

Kenapa ntah..dah 3 hari akak try upload gambar tak keluar2..Isk..geram nyer..macam lah kalau boleh upload macam2 akak upload kan..hehhe..Hari ini ada jamuan makan2 kat rumah Kim kat Kuala Kangsar...sambil tu ada upacara tiup lilin pre Birthday for me..hehhehe bestnyer..terasa macam budak2.. tapi tak leh upload gambar cam ner nak share kan.. tak per lah..nanti balik KL akak try lagi yek...

Selamat berkasih-kasih han semua...daaaaa

05 February 2010

ORANG KE DUA-PENDAPAT

Amboi korang ..kalau pasal gossip nih laju jer yek.. tapi akak memang suka citer pasal gosip.. kadang2 gosip tu bukan akak cari tapi dia datang bergolek terus kepada akak.. tapi akak nih tak tertelan citer nih..kalau orang cucuk sikit terus melantun keluar.. tak gitu edan?. mulut sama ngan kaki..hehehe

Kali nih kisah yang nak akak paparkan adalah kisah orang ke dua.. meh rapat2 sikit..nak bergosip tak leh citer dengan suara kuat2 kena bisik.. tapi anggaplah akak berbisik yek..walaupun suara akak memang ala2 halilintar..Kisahnyer macam nih...

ada sorang kawan akak nih sejak zaman sekolah dulu.. dia ada bukak company..anggaplah dia bos kat company tu.. dia dah berkahwin..tapi wife dia akak kenal ala2 macam tu lah.. selalu gak sembang ngan wife dia... baik, educated,(kerja ok lah) gaji pun besar, ada anak dah...kawan akak ni ada secretary.. nak di jadikan citer secretary dia tu akak kenal gak.. biasalah mulut akak kan becok so kiranya dua2 nih kawan akak lah.. mula2 akak ingat hubungan dorang nih macam sekadar majikan dengan pekerja lah.. rupa-rupanya kusangkakan buah cempedak rupanya buah nangka .. dorang ada affair.. bukan akak yang dapat hidu hubungan dorang nih.. tapi since kawan2 yg lain dok selalu terempak dengan dorang nih pergi makan berdua.. berhibur berdua...akak cakap maybe keluar pasal business dinner kot.. tapi dorang kata apa ke hal kul 11 malam ada business dinner? bukan sekali dorang jumpa tapi banyak kali lah jugak..korang nih.. kalau nak buat jahat tu tgk lah sekeliling.. kuala lumpur nih kecik lah woi.. even selangor pun macam sekangkang jera jer..

yang tak tahan tu siang2 buta waktu kerja pun berani dorang keluar berdua.. isk..isk.. maybe gi appointment kot.. orang lah nampak..Setahu akak secretary tu dah ada boyfriend.. so kawan lelaki akak nih sebagai stock geli-geli lah yek..Akak betul2 tak paham lah lelaki nih... kalau dah ada isteri yang baik kenapa nak makan luar jugak.. apa yang tak puas hati kat isteri sendiri? kalau isteri awak tu dah tak cantik.. hantar gi salun selalu.. buat facial, treatment.. kalau isteri awak tu dah naik berat badan hantar jer ke slim world.. abih tu masa dapat bini 6 tahun lepas memang cun..kalau nak maintain kena lah berkorban kan.. ala duit kan banyak..dari melabur kat secretary tu buat apa.. ke memang teringin nak pasang dua.. kalau tgk secretary dia tu tak lah cantik mana.. tapi mudalah kan.. adatlah isteri kita dah lama bersama.. dah beranak..memasak..membasuh.. kemas rumah.. siang lak bekerja... tapi still cantik jugak...akak tak nafikan..tak cukupkan pengorbanan seorang isteri tu...

So korang rasa kan akak patut citer kat wife kawan akak nih atau akak buat bodo jer.. tapi akak sakit hati..sebab akak nih pompuan.. apa kata kalau laki akak buat cam tu.. kawan akak tahu tak citer kat akak..apa perasaan akak...sampai hati kan.. kalau akak nak cakap..akak nak cakap apa?..nak akak tunjuk gambar sekali ker? akak tak biasa lah..

nak tanya pendapat korang..
(A) perlukan akak citer kat wife kawan akak nih or
(B) buat bodo dan buat tak tahu lah.. rumah tangga dia...

Korang jangan tanya saper guy nih.. akak tak mo citer.. semua kawan2 akak kat sekolah jangan cuak lak kalau kebetulan laki korang ada persamaan dengan citer di atas.. akak nak tanya pendapat jer..heheheh suspend dah semua.. pakat check henpon laki masing2... korang nih.. kalau nak scandal..macam2 dorang leh buat.. tak kan nak serah leher sendiri suh sembelih kan.. dah berak tengah jalan..mesti ada cara nak sorok taik..

Bini orang, laki orang, anak dara, anak teruna dipersilakan komen..
tapi still nak nak cakap gak ngan secretary kawan akak nih.. pikirlah nasib sendiri masa umur anda dah 35 tahun dan laki anda buat perkara yang sama kepada anda.. sesungguhnya tuhan maha adil...