29 March 2010

CHERATING SHORT GET AWAY

Yeeebaa.. berapa kali daa ini tahun asyik pergi ke Cherating.. Suka sebab kat sana ada pantai.. makanan murah.. hotel pun murah dan banyak.. tak payah buat reservation pun masih boleh cari bilik yang di idam..location yang di minati..
Kali ini akak stay kat Lis Na Ri sebab harga dia murah.. akak nak duduk satu hari jer.. kalau bawak budak2 yang penting bagi dorang ialah pool.. sebab kalau ada pool baru dorang tak meragam nak buat macam2 benda.. kerna pun senang.. tak ada lah asyik nak berjalan jer..

Three of Us.. tak ada orang lain yang ikut.. kalau pergi bertiga nih bebas sikit.. tak ada lah nak kena buat itinerary supaya suit to everybody.. kalau rasa nak keluar.. start je kereta terus gerak..

Main pantai kalau waktu petang okeylah.. tapi kalau dalam pukul 4 tu mak ai panas terik.. tak sanggup nak berjemur.. tapi budak kecik nih..walau panas macam mana pun tahan dia nak mandi kat laut nih...

Berani main kat tepi pantai jer sebab ombak dia agak kuat jugak.. masa nih air tengah surut..


Akak sengaja amik bilik betul-betul depan pool kanak-kanak sebab akak boleh tgk anak akak mandi sambil akak baca buku kat tepi tangga jer.. layan Facebook ker...
Kolam kanak2 tak dalam.. tu yang akak berani tgk dari jauh jer.. Alli pun tak der lah berani nak gerak jauh2 sebab dia tak pakai floater dia.. kalau dia pakai floater tu memang ligat dia berenang..
Malam2 lepas balik dari makan we all layan main pool kat lobby lak.. tapi Alli stil sibuk nak tolong main.. sure lah akak kalah sebab akak geng ngan Alli
Belasah jer.. masuk mana-mana bola yang boleh.. bola putih mana yek? opss bola putih dah masuk lubang.. Alli buat...
Terasa lapar pergi jalan ke Teluk Chempedak.. Alli bising nak makan Mc Donalds.. happening gak kat teluk Chempedak nih yek.. ramai nyer tak tidor lagi.. maybe sebab hari cuti kot..
Tepi pantai Teluk chempedak .. dan sekarang dan pukul 1.00pagi tapi orang still ramai dan Alli tak ngantuk2 lagi.. malam nih mensti dia tidur lena sebab penat satu hari mandi Pantai, Mandi kolam, Main Pool dan makan banyak.....

24 March 2010

FUN AT NEWS KARAOKE

Lepas makan kenyang-kenyang kat Pavilion..tetiba ada suara yang ala2 muafakat nak berkaroke.. maklumlah KL dah lama tak hujan.. sekali sekala berjemaah kasi panggil hujan best gak.. kali nih try tempat baru lagi...kat sini akak rasa murah rate dia..kalau kat redbox sorang sure kena charge dalam 50 kat sini sejam RM50 tau... pastu boleh bawak food dan drinks sendiri.. ice dan cawan pun dorang sediakan... macam buat rumah sendiri jer..

Konsert pada kali ini telah di payung oleh En Rashdan Rashid..akak tumpang tuah hari nih.. kan..kan..kan...

Kan nampak happy jer Edan.. menunggu turn nak dapat bilik medium nih pun dah makan masa dekat sejam... ramai rupanya orang kat sini.. Area Jalan Imbi KL..bilik tu besar amat dan apa lagi..bergelek sakan lah semua.. excercise lepas makan kann..
Jaga-jaga remote kalau ngan Jimah.. dia suka pilih banyak2 lagu.. tapi memang best lah Jimah nih...suara dia..pergh banyak angin.. tapi stamina tak cukup...practise lagi yek...mana tak semput..orang lain nyanyi dia bagai nak rak buat adegan kat belakang.. hahahahah..best giler lah minah nih...

See mana ada ngantuk.. mata segar bugar lagi semua... seperti biasa tak semua gambar boleh posting kat sini.. atas permintaan ramai..heheh kalau nak tau semua benda kenalah joint lah acara senamrobic nih kan..
Lagu penutup.. bukan lagu nasyid yek.. nih lagu Cinta di Akhir Garisan.. beria2 nyanyi...Request dari Yuszairi suruh we all nyanyi lagu nih.. amacam sedap tak? Abih karaoke pukul 3.30am..perut pun dah start lapar.. apa lagi gerak ke Nasi Lemak City Garden Kampung Baru.. Akak jadi Pilot..hahah terror jugak akak jalan nih yek..tu pun setelah kena roadblock ngan polis yang cuba ngorat we all.. dah lama akak tak rasa kena ngorat..heheheh

Gambar kat Nasi Lemak City Garden tak ambik pun sebab bateri akak tak charge so tadak gambar...

23 March 2010

MAKAN-MAKAN DI ISLAND BISTRO PAVILION

Hehehe..makan lagi.. nih semua salah Yuszairi.. dia memang suka makan dan suka ajak orang makan.. sebab tu akak besar...Yer lah selalu dok lepak area Putrajaya, Puchong ..kali ini we all decide nak ke arah KL lah pulak.. lepak tempat orang kaya2 shopping.. Tak gituew Wanie.. ?

Kalau dah lepak tak ada maknanya satu dua jam.. sampai tutuplah pavilion tu.. Akak ala2 kaya tu jalan-jalan sambil mata browsing luar tingkap boutique handbag jer.. maklumlah akak parkling kat dalam Pavilion tak macam orang tu parking kat tempat free.. kat mana yek Yuszairi.. ?
Dah lepak tempat banyak tourist makan pun ala2 omputeh.. Ini rini nyer makanan lah.. tapi ada sorang kawan akak order laksa..heheh teringin lah tu..macam biasa sambung meja kasi panjang.. tapi akak tak boleh reveal nama2 yang hadir tanpa kebenaran dorang.. maklumlah kang kena sumpah jadi labu.. so paham2 lah saper yang hadir malam tu yek..

Yuszairi lu memang rock laa.. and the girls really happening...tahan jugak mata cik Maya kita malam nih.. tapi akak ada dapat tangkap sekali masa pukul 12.00malam mata dia dah hampir terpejam.. tapi kena sergah sekali terus bulat balik mata dia...
Ori, Rini, Maya dan Akak.. mana Jimah yek..badan sikit besar leh tak nampak.. dia datang lambat uols.. nak make up bagai kot.. tapi sama jer nampak nyer.. dia ada new hair style lah.. nampak cute...
Mamat yang tutup mata tu tak mahu di kenali.. tapi kan.. nampak tangan jer kann.. sudah kan.. kita semua kenal kannn... hehehhe. malu tu duduk sebelah Ori.. Apalah.....

Lepas amik kete akak dan kete Jimah parking kat basement.. we all gerak kat satu tempat..hehehehe..gila happening..malam masih muda.. yebaaaaaa

QUICK UPDATE

Sorry yek..akak tahu lama benar dah jenguk blog nih.. banyak citer dan benda yang berlaku.. tapi one by one akak update yek..

Uols tak kisahkan kalau citer tu dah basi kan.. akak memang suka buat citer n\basi.. kat opis pun akak jadi orang yang paling last dapat tahu segala update kan..

Akak list kan apa yang bakal akak publish dalam nex \t posting yek

1) Makan-makan kat Island Bistro di Pavilion with office mate.. lepas tu terus berkaraoke (favourite even)

2) Percutian di Cherating 2 hari jer

3) Putrajaya 2nd Ballon Fiesta dan terus karaoke lagi

4) Berdating di Batu Feringhi Penang

5) dan Password Entry..heheheh ada lah..

Okeylah akak nak start upload gambar, drafting dan Schedule to publis.. daaaaa

15 March 2010

LUNCH AT AZIZ SATAR


Tu diaa,pinggan sebesar dulang...selera betul akak makan satar dan otak2..nasi ngan ketam. Edan sila jgn jeles...sila makan..

I'M AWAY AGAIN


Hey readers and friends..mak nak check kawasan jajahan mak kat negeri lain..ke mana? Follow GPS..hehehe,daa.. Have a nice day uols. Posting by sony ericsson

11 March 2010

HAPPY OUR 10TH ANNIVERSARY DEAR...

Yup today is our 10th Anniversary of marriage.. dah lama yek.. rasa sekejap jer.. hopefully we will still together till the end of our life...Insya-Allah...

For me Addy is very wonderful friend, brother, husband and father.. i couldn't ask more..He is very great to me and my son.. no one can ever do the same things like he does.. Of course there are sweet and sour towards our journey together but we manage to get it through...I'm sorry if couldn't be a great wife to you but deep in my heart I do love and adore you.. you are my sunshine and air that i breath..

My prayer that we will be together till the end of our life.. more prosperity year ahead...a more happiness through the journey.. I LOVE YOU and HAPPY ANNIVERSARY DEAR.. Muahhhh


09 March 2010

IT'S OKAY PEEPS

Sedang akak browsing blog blog peribadi kawan-kawan di alam siber akak ada terbaca posting satu rencana yang worth to think of..

it’s ok for us not to like who we work with, it’s just work. No need to be friends, no need to get along…As long as everyone can focus in doing the work they are PAID for, not getting emotional feelings effect the way they conduct their jobs, Insyallah, everything will be ok….and that has always been my practise from there on...365 liza

tak ada orang boleh paksa kita nak suka seseorang dan kalau orang nak cakap apa pun cakap lah.. as long we know what we are doing..dan tak ada kata kita kena kawan dengan seseorang semata-semata to suit somebody personal agenda.. at the end of the day.. mampukah kita lena tidur and are we proud of our self...?

I boleh jer say hai to everybody dan smile all the way to my workstation but it's just that..no more sweet coversation.. tak kan nak jadikera sumbang kan.. sometimes we need friend to express your thought but of course to the trusted person only.. and to get my trust it's not easy.. but once play around with me, there is no second chance.. bak lagu saleem yang baru Tinggal Kenangan lah..


So to friends who it may concern ... and you know who you are.. in this my personal blog i would like to say that you are my shoulder to cry on...


08 March 2010

BBQ DI KEMESAH WATERFALL

Gigih betul hari Ahad akak makan..sampai senak perut.. penat pun yer jugak sebab dari bagan lalang shoot pulak ker Ulu kelang kat Kemensah Waterfall.. kali nih kawan-kawan Addy yang invite.. btw habis roti Edan akak kendurikan kat sini.. semua puji sedap dan lagi suprise lelaki yang buat roti tu..kalau dorang tgk rupa orang yang buat roti sure dorang tak percaya.. macam Ibu Roti jer..opssss

Terasa muda akak kat sini sebab majority kawan2 Addy semua 40 something..kalau 30an pun dah hujung-hujung jer.. ramai juga turn out.. kalau tidak ramai lagi tapi since kalau hari Ahad macam2 plan dorang.. ni bukan kawan2 office Addy tapi kawan2 games dia..

Host kali ni Bai.. dia nih nampak jer ganaz tapi hati baik.. tu lah orang kata kalau tgk orang macam pecah rumah jangan anggap dia tu jahat tapi kalau tgk orang muka innocent jangan terus assume dia tu baik.. pahal.... herrrrm malas mau citer..

Bai tengah kipas satay.. dari pukul berapa lah dia cucuk satay tu yek.. sedap giler satay dia...rajin dia nih.. akak tinggal makan jer..sebab akak kira adik jer kat sini,,maklumlah muda lagi..opsss..

Menu dia ada bihun, nasi goreng, kerang bakar, ayam bakar, daging bakar, satay ayam, satay daging..dan macam2 lagi .. tak larat akak nak rasa semua...air asam dia perhhh sedapppp...
Akak terjun dulu sebab akak rasa badan panas sangat sebab balik dari pantai kat Bagan Lalang kan.. wah nyaman jer...air dia agak dalam lah jugak .. ada tempat paras pinggang.. Alli punya seronok berendam sampai tak mo naik..

Alli dah mengeletar tu.. tapi nak jugak terjun lagi.. naik ke darat makan balik.. pastu terjun balik.. dah macam badak berendam dah..
Akak main air ngan Lisa anak kawan akak.. Alli seronok dapat kawan baya2 dia.. siap main lawan-lawan pedang lagi..
Yang best kaum bapa dok berendam dalam nih..dah semua di sediakan oleh Bai dan kaum Ibu..Akak kira Mak muda..so kira akak main air jer lah... kan..kan...kan..
Lepas mandi.. Alli happy sangan.. SMILEEEEE...
Sessi gurau senda.. smapai main peluk2 nak campak dalam sungai pun ada.. macam budak2 lah bapak orang nih..tapi memang sangat fun dan penat... Next time doang nak buat activiti lagi.. akak kenal ngan dorang nih sebab masa dulu2 akak selalu jadi fotographer dorang masa games.. dah lah akak sorang pompuan masa tu lagi lah manja kaaannn.. ada pacat orang tolong buang.. ada gaung orang tolong pimpin..hehehehhe

BERKELAH DI BAGAN LALANG

Sebenarnya tak plan pun nak berpicnic kat bagan lalang.. akak tak pernah sampai sana pun.. tapi anak dara opis akak ajak pergi berkelah kat sana.. concept pot luck.. tak plan pun nak ajak ramai-ramai tapi since ada beberapa orang yang dapat hidu activiti ni so ajaklah join sekali..

event pada hari ahad..janji nak ada kat sana dalam kul 9.00am..tapi akak bertolak keluar rumah kul 9.00am ..camno? akak bawak banyak barang.. anak akak nak bangun tidur pun jenuh nak gerak...
Berbekalkan GPS akak nih.. sampai jugak walaupuuuuuun dia bawak ntah jalan mana2 ntah... masuk hutan keluar hutan..masuk kampung keluar kampung..tapi memang tak masuk toll pun/. akak check balik setting rupanya dia pilih shorter distance tapi kena bawak slow sebab jalan kampung.. masa balik akak pilih setting faster time lak.. menonong dia suh jalan masuk toll jer..tak per lah cepat sikit sampai rumah..
Akak sampai jer semua dah ada..tinggal tunggu nasi lemak akak dan kuih karipap pusing jer.. tgk sesi fotographer..kalau tgk saper lagi comel meniarap..abang besar ker budak kecik Qiestina tu..heheheh..saper lah abg besar tu yek...
Rini dan Eita dan prepare tempat dan siap2 nak makan jer.. Edan bawak roti home made tau.. giler best.. sedap..comel dan bulat jer.. macam pakai acuan kan..

Beli belon tuk budak2 tapi maya rajin nak meniup sebab budak2 kecik tak pandai nak tiup benda2 nih..main kejar jer belon.. bak kata Eita..berbuih mulut dia tiup belon nih..
Model iklan Coke...sila abaikan bantal busuk tu yek..kata berkelah..bantal dan selimut bagai tak leh tinggal tau... Coke sponsored by Edan
Giler jiwang mamat nih baca buku cinta..heheheh tak per practice makes perfect kan Edan.. by the way dia smepat baca tajuk dan sub title jer...
Rini mula2 malu nak keluar kan buku..asyik dok baca paper jer... pastu baca gitu2 jer..angin kuat tepi pantai nih..
Eita sibuk kaco Qiestina tidur.. sekejap jer budak kecik nih tidur..dah keliling riuh rendah...suara semua volume tak leh control...
Koboi bagan lalang..We all bertolak balik dalam pukul 2.00pm.. sebab akak ada satu lagi function yang nak kena attend start pukul 2.00pm kat Kemensah..nanti akak upload yek.. penat giler satu hari asyik berkelah... sekali-sekala duk tepi pantai best gak kan..

06 March 2010

ARE WE GOING TO PICNIC?

Waaa besok ada activity perkelahan dengan rakan2 office.. actually activity nih organised by anak dara kat flet hijau..tapi konsep pot luck.. persons are encourage to bring along family with food from kitchen masing-masing.. apa akak bawak yek.. akak dah prepare buat curry puff dan makanan berat nasi lemak .. semua dah setle dah.. tinggal besok akak goreng curry puff dan masak nasik jer.. sambal semua dah ready.. see you there...

Err..ada orang nak main layang2 yek besok..akak tengok jer yek..akak tak larat berpanas sambil kejar layang2 tu...

04 March 2010

I'M GOING TO PRIVATE MY BLOG

This is step by step procedure...

It's may takes a day, a month, a year, a decade, and so on...

For those are really closed friends may be granted the permission...( do drop your email if you are interested..)

I'm in the midst of something bigger...

Besaaaaar punya.. Private and Confidential..


02 March 2010

ANONYMOUS-THE WINNER IS...

Hye.. korang tahu tak kita boleh trace the IP Address of person yang kita nak kalau dia send email or what ever melalui jaringan jalur lebar nih? .. dia nih samer jer macam alamat rumah or lebih tepat lagi alamat computer korang.. err dari alamat computer korang tu leh detect lah you guna TM Net Streamyx ker dan location rumah dan sebagainya... lepastu kalau nak tahu lebih lanjut or ada kawan dari bahagian IT unit cyber crime leh dapat tahu location dia sekali dan kalau rajin leh mintak no telephone provider yang provide the internet line lah

Procedure dia kalau ikut birokrasi memang banyak dan susah.. tapi kalau kawan-kawan kita memang jaga bahagian tu.. macam order MC Donald delivery jerk..heheheh.. so korang yang buat onar kat blog akak nih take note yek...i keep your IP Address..

Sekarang nih akak tengah tunggu delivery Mc Donald uols...opsss terlebih sudah.. kalau akak nak humiliate dia terang2 boleh sajer.. akak post jer kat sini butir-butir peribadi dia... tapi akak masih ada perasaan kesian sebab dia tak tahu nak melepaskan geram kat mana so jadi lalat kat blog akak...so ANONYMOUS take note please...behave your self here..jaga diri baik2 yek...