31 July 2010

WHOSE COLLECTION?

Errk akak pergi rumah adik lelaki akak..selama ini akak ingat ini collection anak dia yang umur 4 tahun.. sekali adik lelaki akak yang umru 32 tahun tu.. macam budak2..siap beli almari berkunci lagi..

Collection Ultraman dan raksasa dan power rangers?.. isk.. tak paham

Ni ntah collection apa mende tak tahu akak nak sebut..

Yang ini akak faham macam kereta kebal.. tapi akak rasa masa kecik 2 dulu banyak jer beli askar kecik2 yang sedang perang tu warna hijau.. tak sama ker?

Akak still tak paham ngan orang ada hobby kumpul anak patung nih.. ada yang sampai cecah ribu pun orang sanggup beli.. .tak per minat masing2 tuk lepaskan tekanan kan.. akak nyer hobby makan dan tidor..senang..hehehehe

30 July 2010

GEMERLAPAN DI I-CITY SHAH ALAM-ICT

First time akak pergi ke I-City Shah Alam lepas office work... teruja sebab tgk gambar kat FB Yuszairy lah nih.. gigih nih cari kat mana lah area tu.. google semua dapat gambar jer tapi tak ada mentioned kat mana pun..

Tanya Edan dia kata tak pernah sampai lagi.. Akak call Ajonz.. lantak lah dia dalam labour room tunggu wife nak bersalin akak call jugak heheheheeh.. sib baik dia cuma tengah tunggu jer belum bersalin lagi.. Orang Shah Alam jugak yang kena bagi direction.. direction dia simple jer..senang nak ikut

Ikut Federal Hiway..Hala ke Klang.. lepas tu kalau tahu JPJ Padang jawa kat mana? keluar exit situ.. JPJ belah Kiri tapi I-City belah kanan.. jalan terus sampai Jumpa ITM Shah Alam.. Opposite dia ada KFC.. masuk arah KFC tu dah terus lagi sampai nampak I-City...kalau tak faham cari map..akak tak pandai bagi direction sebab ada GPS..heheheh tapi all the way ke klang tu dah nampak banyak signboard I-City tu
Bayaran masuk a.k.a parking ticket a.k.a voucher tunai adalah RM5.. tapi vaucher nih boleh redeem kat dalam mana2 cafe kat area I-City tu.. tak boleh gak kira bayar parking kan sebab RM5 tu akak boleh beli air kat mana2 cafe.. parking dia banyak jangan risau.. digalakan pergi awal sebab ramai orang kalau lepas kul 9 malam..
First time datang.. dah lah sampai sini dalam kul 8.30malam..Parking kosong jer.. owh lupa nak bagi tahu..sila cari parking lot di Ground floor yek..akak pergi parking kat basement..sebab masuk2 jumpa basement dulu.. pastu baru terus naik atas sampai G floor.. kalau kat G Floor tak payah guna lift yang kecik dan limited satu unit jer naik turun parking.. giler beratur nak naik lift yek..akak balik guna tangga jer..

Kat parking lot dia pun dah label ngan bentuk haiwan ada lampu2 lagi..
Wah excited tengok bentuk rusa macam hari cristmas tu.. Alli teruja nak naik benda tu..mana boleh..mana ada seat dia..

Ada Castle yang sangat cantik..akak tak ada DSLR..guna camera yang rega RM300 jer.. tak per lah..janji leh amik gambar..
Christmas tree..banyak pokok cristmas tree kat sini..

Semua pokok covered with light..sangat teruja oke..
Cactus..
Akak lebih excited dari Alli.. Addy tukang amik gambar..tu pun jenuh arah suh amik kat sini..kat sana.. kalau tidak dia buat derk jer.. dia tak creative uols... dia pandai guna keyboard jer...

Nak kejar Si Kecik nih yang amaaaat lasak.. memang banyak energy si Ali nih
Pokok berwarna warni..macam pokok sakura jer.. ada banyak lagi arca yang marik tapi malas nak tempek banyak2 korang pergi sendiri baru best...
Stop dinner kat sini dulu.. Alli nak makan ice cream.. akak redeem voucher kat sini beli Fresh orange.. Mahal Fresh Orange dia RM5 hengget.. sebijik buah berapa sen yek?.. kalau kat kedai biasa kita boleh dapat dalam 2.50 hingga 3 ringgit kan..

Akak nak makan gak...sambil duduk view belakang lampu berwarna warni..
Ada member (shah a.k.a chiken dad) akak cakap..sebab akak makan kepak ayam nih lah..anak2 hayam akak tak bergerak duduk dalam reban jer..yer ker uols..hehehehe

Kiri kanan ada lah restaurant jugak yek...nak pergi taman kat other side lak..besar tempat nih..
Owh dia ada bazar jugak.. banyak toys yang jual berlampu berwarna-warni jugak.. nasib baik Alli bukan jenis budak lelaki yang meraung nak mainan.. kita cakap tengok sajer..dia tak mintak lah.. cuma teruja sajer dia nak tgk toys tu..
Ben 10 memang fav.. memang boys memang suka Ben 10 yek..
Kat tepi rumah orang kat area ni pun ada banyak lampu.. best nyer kalau dapat duduk rumah kat sini..meriah jer.. tapi sure mahal kan harga rumah nih... opss akak makan laksa jugak kat area bazar nih..sedaaaaaaap

I-CITY SHAH ALAM

Video nih akak sharing dulu sebagai teasing kepada berpuluh2 gambar di I-City..memang cantik tempat itu dengan lampu dpenuh di atas pokok dan haiwan semua berkelip dengan lampu.... enjoy watching

29 July 2010

PLAYGROUND TIME

kalau padang besar macam nih nak jaga tiga orang anak bujang yang amat lasak tu .. mau kurus tinggal tulang akak mengejar.. dah tu doang nih main2 kan akak.. sorang lari ikut depan sorang lari ikut kanan dan satu lagi lari ikut kiri.. mana satu akak nak jaga nih.. adehh penat tau..

Mereka dapat ditenteramkan dengan main buaian nih.. kalau nak panjat2 tu memang susah nak jaga..sebab dia banyak gelongsor.. ntah mana satu dorang nak terjun..

Of course bibik makcik akak tolong jaga sama..ngeh..ngeh..ngeh.. akak sorang.. big NO NO NO
Ashraf a.k.a Captain of the team.. tapi dia nih reti bahasa dah besar.. dah umur 4 tahun
Farish a.k.a Ipin.. yang nih pun dengar kata dan stick to one games.. masalah nyer anak akak tu si Alli tak takut ngan saper2 pun.. dia main belari jer.. punya laju macam roket...

Akhirnya akak kidnap dia naik beskal.. dia nih sebenarnya memang penakut naik beskal.. tapi teringin.. tu yang peluk kemain.. tapi kalau naik motor..dia lah hero siap pulas enjin moto tu..gaya aksi mat rempit.. sekarang nih haa.macam tikus takut ngan kucing kan..hehehehe

28 July 2010

HOW I'M SUPPOSED TO REACT?

Nak luah kan perasaan jap tapi rasa kena buat private view only.. Isk.. kisah lama nih. dah hampir 5 tahun berlalu.. tetiba dia muncul balik dengan bawa masalah.. dah macam mana aku nak facing the problem.. actually its not my problem directly tapi indirectly this is my problem too.. the question is why now? almost 5 years now...

Did I?.. Should I?.. hrm susah nak absorb... now i have mixed feeling in my mind.. sakit hati memang laa.. tapi orang yang direct menanggung lagi lah perasaan tak keruan kan..

I'm happy about this? definitely not.. i just imagine that i never see them again.. jahatkan.. but i'ts my feeling..

I remembered when they said..they don't know us and never had us.. so what do you think..Now u want us back because u don't have anybody could help u...this is how u live? so pathetic...

I think i should write in password protected entry....

PAYDAY DAN BILLPAYMENT

Dah gaji kan semua.. sesiapa yang belum masuk lagi tunngu lah sampai hujung bulan kan.. memandangkan gaji dah masuk so masa untukround sekitar bandaraya nak bayar bill.. fuh.. campur semua bill abis dah gaji... banyak bill yang kecik2 amount dia tapi berlambak lah kalau kumpul.. macam telephone bill akak dan 200.. bill tepon addy pun 150.. bill streamyx RM110 bil astro lagi.. bil letrik..bil air.. hutang rumah..huh...banyak lagi tu akak tak sebut...

Macam nih lah yek hidup .. akhir bulan dapat gaji tapi belum start awal bulan dah abis bayar bill.. kerja teruk-teruk tapi ada orang tu senang jer dapat duit belanja sampai beratus2 ribu kat oversea...

Tapi adatlah hidupkan..kalau tak ada cabaran dan dugaan jadi tunggul kayu..

27 July 2010

GENTING HIGHLAND HOTEL ON SALE

Guess what .. Genting Highland is having a 45 years anniversary .. They having big promotion on room and theme park starting 01 july 2010 till 31 July 2010.. We manage to secure one booking for room, dated on Addy's birthday for the price of RM45.00 nett.. Pretty cool huh .. yea.. yea..we gonna have fun there without have to spend huge amount on accommodation..

check it out at Genting's site and surely you will find the best deal for your family.. hoping there is no rain on that day...

For my GBS friends... lets have party over there....

SAMA TAK?

Akak selongkar external hard disk akak, akak jumpa gambar nih.. rasanya tak publish lagi..hehehe yang akak nak tanya tu sama tak gambar shrek tu ngan Edan? hehehe sama kan..

Comel jer... alamak sure dia marah aka..baik akak lari dulu..heheheh Daaaa


Tapi shrek tu macam simbolik jiwa dia yang terperangkap di dalam kerjaya, kekasih dan lain2...betul ker Edan?

PERIHAL PEMBANTU RUMAH INDONESIA

Akak tak ada pembantu rumah tapi orang disekeliling akak ramai yang ada helper nih kan.. Akak nih bionic woman..semua kerja akak buat... kalau boleh ikat bata buat tembok pun akak mampu...so akak tak perlukan pembantu rumah (tapi kalau ada lagi bagus..ngeh..ngeh..ngeh)

Semalam pembantu rumah adik akak nih sudah lari daa.. adik ipar akak dalam pantang so sepanjang masa dia duduk kat ruang tamu tingkat bawah.. helper dia duduk kat bilik kat bahagian dapur..helper nih dia pelik sikit asyik duduk dalam bilik jer.. masak tak payah pun ..senang kerja basuh kain, lipat kain, basuh pinggan... tak ada payah benor.. tak sampai seminggu kerja dah lari ikut pintu belakang.. dah lah tak ada permit sebab dia nih kononya lari dari rumah sebab majikan dia tak bayar gaji setahun.. adehhh temberang benar kan.. majikan dulu doktor.. tak kan doktor tak mampu nak bayar.. so atas recommendation dari staff adik akak, terima dia kerja kat rumah adik akak.. ikut adik lelaki akak nih dia tak mo helper nih.. tak ada privacy katanyer...Nasib baik dia tak ada curi barang.. adik akak nih tak pernah marah or tegur dia pa2 pun..just cakap sepatah. event makan pun ajak semeja..dorang nih memang tak leh bagi muka..ntah apa lah dorang cari kat Malaysia nih..

satu kes lagi kawan Addy.. dia duduk kat Putrajaya dekat ngan Alamanda tu.. tapi citer dia kelakar sikit...satu hari lepas member Addy nih sembahyang subuh tergerak hati dia nak pergi dapur .. tetiba dia tengok pintu kat bahagian belakang ternganga luas.. ingat maid dia sidai baju ..jenguk tak ada pulak.. dia pergi jenguk bilik anak dia..sebab maid dia tidor ngan anak perempuan dia.. tgk-tengok katil maid dia dah kosong.. check almari..baju semua dah tak ada.. kebetulan dia tengah dok jenguk kat porch tu ada kereta peronda lalu.. Abg pulis tu tanya ada masalah ker.. so member Addy kata maid dia dah lari dari rumah waktu subuh tadi.. so Abg polis tu mintak gambar..member Addy nih bagi lah dokumen passport dia.. pastu abg polis tu leh cakap macam nih.. encik mari ikut saya.. abg polis tu bukak pintu belakang kereta peronda.. dia cakap orang nih ke Encik? Apa lagi terkejut lah..memang maid dia dalam kete polis tu.. polis tu cakap dia nampak minah indon nih merayau pagi tadi pastu mintak dokumen diri tak ada.. so dorang nak bawak gi balai lah.. heheheh..so kawan Addy nih gi lah ke ejen hantar balik sebab dia tak mo maid yang suka lari2 nih.. dah lah kena bayar RM6 ribu masa amik maid dulu..pastu Ejen tu suruh tambah lagi RM1 ribu kot untuk tukar maid.. hangin lah..baru sebulan jer jadi maid dah buat hal...

Citer Lias lak, kakak dia ada hire maid jaga anak dia.. maid tu lari masa dorang laki bini gi kerja.. anak dia umur dua tahun dan 4 tahun tinggal jer kat rumah.. dah lah adik dia yang umur 2 tahun tu berpenyakit leukimia..nasib baik abg dia tahu nak bagi air masa adik dia nangis nak minum.. seharian lah adik dia minum air kosong.. sian kan.. kejam betul orang indonesia nih.. ini yang kita nak bagi muka sangat..

Banyak lagi kes yang akak dengar.. tuduh majikan curi duit dia RM50 ringgit.. pastu nak berhenti.. kawan akak tu punyalah kaya.. tak hingin RM50 dia tu.. alasan jer nak keje kat tempat lain.. dorang lebih suka kerja kat kedai makan..atau bukak kedai goreng pisang.. lagi senang kaya..

Tapi ada kawan akak tu lagi akak respek dah tujuh orang maid dia.. macam2 perangai.. selepas yang ketujuh nih terus dia tak amik maid.. amik ko...sekarang berat badan dia 44kg dah..hahahaha.. tak yah pegi slim world kan..

Tu lah maid nih.. tak sedar di untung.. dapat majikan yang bagus lari.. tapi kalau dapat majikan yang mendera baru padan muka.. jangan bagi muka sangat

26 July 2010

PRIVATE PARTY

Kaedahnya ada private party..mula2 malas nak share citer tapi sajer nak mengada2..hehehe.. kalau boleh kalau ada party sebolehnya nak transform sampai orang tak leh kenal langsung.. tapi body akak yang ala2 curve cempedak nih memang tak leh sorok..Budget lawa lah tu.. tapi alih2 anak akak sendiri takut tengok muka akak.. dah macam hantu.. tak per janji orang tak kenal akak..heheheh ala2 guest kenamaan kan...agak2 nya korang pun tak kenal akak kan...

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

Heheheheh amacam ? kenal tak?

THE APARTMENT @THE CURVE

ni masa akak berjalan2 kat Ikea..konon2 tak mo beli mende2 pun tapi end up dapat jugak barang..Isssssh..boleh tak kalau berjalan tu tak payah beli apa2 pun..tapi kan dah nampak menarik beli jer.. sib baik bende tu banyak kegunaan tuk Addy dan akak..nampaknya dia dah mula suka saaaaaangat ngen benda tu...

Hari nih lunch kat mana yek? lupalah.. tapi yang pasti minum petang akak ingat kat mana.heheh kat Apartment the curve...padahal baru jer makan tengah hari..owh lupa lunch akak kat Ikea..makan meat vall dan choc cake daim tu.. akak amik nasi jugak ngeh..ngeh..ngeh.. kebetulan pukul 5.00petang Addy kena hand over report ke othe region so cari tempat yang wifii dan spot tuk akak melepak..

Tengok dalam apartment tu memang macam relaxing dengan day bed dia..lagi pun anak akak si Aly nih tak tidor lagi..why not lepak sini..lagi pun tak ramai orang..kiranya macam akak dan dua lagi guest jer kat situ.. Apa lagi melompat macam ulat bulu lah Alli nih.. asak betul..lagi pun dia tengah nakal sebab maybe dia dah mengantuk..Alli nih kaki tidor siang..kalau dalam pukul 3 dia tak tidor mula lah cranky lain macam..
Gurau-gurau ngan dia dan akak tumpang sekali baring2..sungguh nyaman dengan suasana dim light jer.. mau akak tertidor sekali..
Addy tekun buat kerja.. kerja nyer patutnya dalam 30 hingga sejam jer..setiap pukul 5 dia kena hantar repot.. tak kisah lah kalau pergi area mana pun.. yang penting ada wifi dan line internet.. senang kan.. ntah akak rasa senang jer.. tapi kena bawak lap top kehulu ..kehilir lah.. selalu dia pinjam netbook akak yang kecik tu..senang nak berangkut..dia pun dah save dia nyer kerja atau shortcut kat dalam netbook akak tu..
Dah mahu tidor ini budak.. dah mak budak pun nak tidor gak..hehehehhehe

Akak just order tuk tea time jer..papper mint tea dan Addy order ice lemon tea..
Akak try creep banana with caramel french style.. nak oder benda lain macam tak larat nak makan sebab baru jer dua jam lepas have lunch.. kalau kat sini makan apa sedap yek.. ?
Dah hampir tidur dan sekejap lagi memang hanyut terus lah dia nih.. sampai akhirnya dia tidur ngan nyenyak dan hangkut kemana2 pun tak sedar dah.. sambung dinner kat KRB dan Alli stil tidor..penat sangat lah tu...

23 July 2010

KENALI PEKERJA ANDA..

Tak tahu nak buat apa..so akak dapat satu email dari sesoarang.. lawak jugaklah dan kadang2 akak rasa macam boleh terjadi lak.. tapi tak per kita layan jer...

Ni kisah satu org hamba Allah yg baru dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan msalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding...baikkk nyer goyang kaki

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawap

Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN"
Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas,sure kene pecat!
Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"
Pekerja dia pun jawab.. Ntah Bos..saya baru hari nih nampak dia...

P/S: Moralnya tu lah kalau nak tunjuk terror pun kenal2 lah staff dulu kan...

21 July 2010

ALAMAK...

Whoopsss.. akak check kat draft atau schedule draft tak ada dah posting untuk auto publish... nak kena keluar cari berita nih..fuh..hidup mengalahkan macam reporter..heheheh

kalau ada citer yang keluar ala2 mengarut tu harap di maafkan yek..

Btw akak nak citer aa kawan akak akan berpindah ke Melaka.. yeehaaa dari Kelantan kena transfer ke Melaka..at least dekat sikit akak nak bergurau senda kan.. kalau dok kat kota bharu tu bukan kira gurau senda dah.. gurau kat poket akak nih.. dah lah fulus dah tak berapa nak menonjol diri dalam wallet nih...

Anyway welcome to Melaka to Maria dan Henky.. jangan gurau lebih sangat yek...gembira selalu...

20 July 2010

NEW BORN - CONGRATULATION

Pertengahan tahun nih ramai lak kawan dan family akak menyambut orang baru (bukan bini baru yek) dalam hidup mereka...akak tumpang happy..dah tengok ramai dapat baby nih teringin nak ada baby gal pulak.. tapi belum ada rejeki.. tak perlah kira bersyukur gak dari seorang kawan akak nih yang tak jumpa lagi puteri kayangan dia kan...banyak sangat pilihan kot...


Mohammad Adran Danial

Mula-mula akak nak ucap tahniah kepada Norwanie yang selamat menyambut kelahiran baby boy pada 22 Jun 2010 di pantai medical centre bangsar..nama pun sedap Muhammad Adran Danial..Akak tak sempat nak melawat lagi sebab Wanie balik berpantang kat Ipoh.. hopefully masa Wanie balik KL boleh lah akak gi jengah Baby Adran..Sweet nyer muka baby..

Adam Haiqal

Tahniah jugak kepada cousin akak Julie dan Zarul yang baru menerima cahaya mata kedua Adam Haiqal pada 9 July 2010 di hospital Selayang..Akak tak sempat datang melawat lagi sebab lepas bersalin terus balik Mentakab yek.. nanti ada masa akak melawat yek.. baby boy jugak..

Mohammad Irfan Rafael

Dan yang terbaru Tahniah kepada Adik Lelaki akak Rezal dan Iffah kerana berjaya menyumbangkan baby lelaki JUGA pada 11 July 2010 di Subang Jaya Medical Centre.. Nama baby nih Muhammad Irfan Rafael.. amboi nama semua tak mo kalah...dah tiga2 lelaki kena cuba bagi kakak ko nih anak saudara pompuan yek...teringin nak beli baju dress pulak...

So sekarang nih memang hidup akak di kelilingi oleh Boys sajer lah yek..since Alli adalah Upin dan Payis adalah Ipin dan terbaru nih akak kena panggil Ipan lah yek...Akak dapat bayangkan memang Mak akak dan Adik akak pening kepala kalau segerombolan 4 cucu lelaki balik ke Sri Kundang.. seminggu nak amik masa kemas rumah balik.. Ashraf jadi ketua..hahahahaha

MELAKA JOM...

Di sini dengan rendah hati akak menyeru semua anak2 ayam dan anak2 ikan akak untuk bersama bercuti di A Fomosa Melaka.. kita sewa bungalow yang ada pool tu nak?..Kepada yang ada anak sila bawak yek kalau nak perasan bujang lagi sila bawak diri sendiri..

Di sini akak ingin melantik Junior Chiken mom Azimah dan Penempah bilik Edan berusaha bagi menjayakan acara ini.. Weh tak lama lagi nak puasa.. moh laaaaa

Gambar2 kat bawah nih akak jumpa kat internet.. macam nih kah Encik Edan? macam menarik jer...heheheh



Seruan ini di tujukan kepada

Azimah, Edan, Shah dan family, Lias, Nadia, Azrini, Hanita Maya, Norizah, Salmah, Dayah, Yuszairy dan family, Faizol dan kawan, dan kalau ada kawan2 yang sekepala sila ajak.. kalau ajak yang pemalu takut nanti kena cultural shock lak kan...

Azimah: sila beli swimming suit yang baru sepaya tak ada cakap2 belakang buy one free one..hehehehe

SAKIT PERUT ADEHHHH

Akak tengah sakit perut cherry berri nih.. jap akak nak track apa akak makan .. seharian dah nih..adehhhhh

Pagi breakfast Mee Goreng Mamak + Teh strawberry

Lunch : Garlic Rice chiken chop dan meat ball dan Kek Daim kat Ikea + Teh Panas

Tea Break: Creep with Banana and Caramel + Pappermint Tea

Dinner: Assam pedas Daging Kampung tetel dan Ulam2 + Teh O Ais

Supper: Roti Gardenia Marjerin campur Gula + Teh Strawberry and honney..

Perghhh banyak giler aku makan..mana satu yek... Adoiiii

19 July 2010

MELAWAT NENEK DI HOSPITAL TEMERLOH

Kan akak cakap akak nyer schedule kalau weekend memang pack..saper nak ajak akak buat senaman berat2 tu sila lah buat appointment yek..kalau nak ajak makan tu just give me ring.. tak yah nak buat appointment..bila2 pun boleh...akak cari gak masa nak slot in sesi makan dan mengemukkan diri sendiri..

Apa la akak melalut nih nak citer baru nih nenek akak masuk hospital... nenek akak tu tak lah muda belia..dah nama nenek sudah tentulah berumur..Kalau dah tua nih selalu sakit2 badan kan..kita kalau tua pun macam tu jugak.. tak kan masih segar bugar menari atas pentas.. macam mana kak Anita Sarawak tu ada energy yek...?


*Adik saya bukan Doktor atau Nurse dan bukan Pakar Perubatan Tradisional...dia cuma doktor kereta sahaja.. tu pun tak abis belajar operate kereta*

Akak plan nak bertolak ke Temerloh dalam pukul 10.00pagi..kasi chance lah akak nak tidor dalam sejam dua lepas balik dari karaoke pukul 4.30 pagi...tapi adik akak nih terlebih punctual..kul 9.00pagi dia ber tweet..tweet macam anak burung kat rumah akak..terpaksalah akak gagahkan diri nak bangun dan mandi.. cadangnyer akak balik ngan Adik pompuan akak dia drive dan akak pegang Alli (sebenarnya akak nak tidor) tapi Addy dengar plan tu macam kurang confident nak bagi we all drive sendiri..bukan akak tak biasa long distance..sebab dia biasa sangat ngan akak nih lah dia tak bagi.. sebab akak bawak kete laaaaaju...

Sampai jer elok2 masa tuk melawat..kalau kat hospital kerajaan nih ada masa2 tuk melawat dari kul 12 tgh sampai kul 2.00ptg dan dari pukul 4.00petang sampai kul 6.00 petang... budak2 tak leh masuh dalam sebab takut jangkitan penyakit..yer lah sekarang kan banyak benor virus nih.. so under 12 kena tunggu kat lobby bawah jer..akak bergilir2 ngan Addy lah jaga Alli...Alli beria nak ikut sebab dia ingat shopping complex...adussssss

Patutlah tak ada Doktor datang melihat nenek akak sebab adik akak dok pakai baju putih macam doktor kat situ..cisss... yang baju oren tu cousin akak (Along).(sila jangan tertibu ngan muka dia ala2 innocent....nakal gileeeeer tu) . dia nih kecil2 dibesarkan oleh nenek akak sebab tu dia manja ngan nenek dan atok akak.. masa we all kecik2 dulu selalu jeles ngan dia sebab kononya nenek akak sayang kat dia lagi.. tapi sebenarnya nenek akak sayang semua cucu nyer..tapi Along nih berlagak manja..akak larik dulu lah yek..sekarang dia besar dari akak..senang2 jer dia nak belasah akak kang...

Masa nih Along amik turn jaga Nenek akak .. amik cuti yer Along.. eloklah tu..kat office pun awak dok jaga buku kat library pun buat apa kan..heheheh

Ini adalah Atok (Abdul Majid) akak... comelkan dia...dia dah umur nearly 90 tapi badan dia kuat lagi....atok akak nih mati akal ngan akak nih sebab akak sorang cucu dia yang berani mati balik kampung tak pakai TUDUNG KEPALA...akak beria bagi alasan sebab akak kata tadi akak dah pakai tetiba masa bukak tingkap kete tudung tu melayang keluar... tapi Atok akak lagi terror.. masa nak masuk hospital nih pak guard tak kasi dia naik sebab bukan masa melawat.. dia leh kata kat Pak Guard tu "Koi (saya) bukan nak melawat... koi nak tengok bini koi" hahahah mati akal pak guard tu..kasi jugak dia naik...

Lagi satu statement Atok akak yang tak boleh blah.. "Keknye muka koi ni bughuk..tapi naper ramai sangat orang suka kat koi" translation "kononya muka saya nih tak hensem tapi kenapa ramai orang minat kat saya" hahahahahaha. anak dara mana yang mengorat atuk yek...?.so you know the genetik Cucu Majid yang suka puji diri sendiri kan..yes ...you are my sister & cousin....

Akak tak letak gambar nenek akak sebab dia tak pakai tudung...tapi nenek akak beransur pulih.. tu pun nak sangat balik umah sendiri..
Lepas waktu melawat terus balik ke KL tapi perut lapar giler..Alli seperti biasa buat perangai nak duduk kat depan..ada jer cara dia nak nyelit kat akak nih...

Singgah kat Temerloh lunch makan ikan patin masak tempoyak..perghhhhhh..kat sini semua lauk memang ikut anak tekak akak lah..so apa lagi makan pun memang ikut tekak yang tak ada full stop walaupun perut dah mintak stop....

17 July 2010

CERITA DI DALAM CERITA

Korang selalu tak pergi urut kai dan badan nih (Reflexology)?..akak nih dah jadi macam ketagih dah..kalau dalam sebulan tu mesti ada dua kali urut kaki dan satu kali urut badan.. Mak akak kata kalau dah kerja teruk2 tu mesti spend someting yang dapat mengembirakan kita supaya kita lebih bersemangat bekerja.. yer akak ikut cakap mak akan.. beli parfume juga..dan makan jugak..hehehehe

Hari nih akak rasa nak pergi urut badan nih.. selalu memang ada tempat yang biasa akak pergi ..dah kira regular dah..dan selalu Anne atau Lisa yang jadi akak punya masseur .. tapi hari nih Lisa dan Anne tak available..dua2 orang ada customer so dorang terpaksa import lah sorang Aunty nih dari kedai lain.. orang kata dont judge the book by its cover can.. but I did..

Macam2 lah akak complain.. katil tak tukar alas baru lah.. tapi Aunty tu rilek jer buat semua benda.. mula2 dia start urut bahu akak sakit sangat..maybe akak tak biasa ngan cara dia so akak kata suh dia buat pelahan2..rasa macam nak cancel pun ada.. jahat tak....tapi lama2 okey dah...

Sambil tu akak dengar lah orang dok sembang kat luar tu.. yer lah bilik tu pintu dia cuma cover by curtain kan so boleh dengar lah orang kat luar sembang...ada seorang lelaki masuk nak urut kaki.. so dia punya rancak bersembang ngan Pompuan yang kebetulan dok urut kaki juga..punya mesra..sekejap2 ketawa.. sekejap2 usik mengusik.. dari percakapan tu kononya lelaki tu first time lah urut kaki..so tak tahan sakit..mengeranglah.. sambil gelak ketawa by that girl.. bersemangat sungguh lelaki tu bercerita.. ewahhhh..akak tumpang telinga yek..

Kira2 dalam setengah jam lepas tu akak rasa wife lelaki tu masuk kat kedai tu kot.. dengar wife dia tanya kat suami dia.. sakit tak bang?..lelaki tu tetiba macam pekak lak..ter "haa?" jer.. pastu jawab macam endah tak endah.. amboi tadi kemain rancak..sekarang cakap macam mendatar jer ngan wife dia.. tu lah lelaki kan.. kalau ngan bini nih susah nau nak cakap mesra2..kalau ngan orang baru kenal tu..nak2 perempuan amboiii kemain...
*Addy take note..jangan dok skype jer ngan I kalau dalam umah yek..umah kita kecik jer.. *

okey berbalik kepada masseur akak nih.. memang cara dia lain.. tak leh compare ngan masseur yang biasa urut akak tu sebab dia dah biasa tu sebab kita rasa selesa.. ada sesetengah cara akak rasa Aunty nih lagi better dari Lisa dan Anne.. tapi at the end sakit bahu dan pinggang akak berkurangan jugak...selepas selesai semua akak rasa segar dan selesa..dan mission accomplish..

Selepas pakai baju semua.. akak tengok kat luar ghupa lelaki tu.. amboi tak ada lah muda dalam umur 40 an.. maybe anak dah besar.. patutlah gigih nak bersembang ngan anak dara..men are always men.. tak leh ubah dah...

Oh by the way..akak rasa kalau nak masage yang sedap2 dan rilek sila cari Anne dan Lisa tapi kalau akak nak merawat sendi2 dan otot2 akak sila cari aunty yang akak tak tahu nama dia pun...issssshhh..sekian

16 July 2010

TWEET..TWEET...

Ada ker orang baca blog akak nih.. macam tak ada orang pun.. kalau tak ada pun tak per boleh akak mengomel suka hati.. tapi kalau ada tu tak ramai yang tinggal komen yek..segan ker.. ala tak yah lah segan2...kawan2 kay...dalam satu hari kalau weekdays dalam satu minggu tu ada dalam 350 orang unique visitor.. tapi kenapa semua alahai maluew nak kenal...

Tapi kalau stalker tu tak yah tinggal komen.. maluew akak..heheheh...BTW nak citer yang orang lain sibuk ber FB akak pun sibuk nak jugak.. orang nak Ber Tweeter akak pun nak juga.. baru jer register tuk tweeter.. tapi akak rasa jiwa akak tak sesuai kot Tweeter nih.. tak reti nak tulis buat apa sekarang.. tengah makan ker.. tengah shopping ker.. macam ada ker orang nak follow aku nih..heheh

Kalau FB tu akak cuma suka baca status or komen kawan2 jer..kadang2 jer update status sendiri... pastu gelak sorang2 macam orang giler.. kadang2 macam nak menyampuk tapi menyampuk dalam hati jer..Tweeter pulak end up akak dok follow artis2 Malaysia jer..Ceh feeling kawan semua artis kan.. akak follow Nora Danish dan Fasha uols...hahahahahah..sajer kephochee kan.. Kak Nam betul..

Apa2 pun Selamat Kenal Semua.. silalah tinggalkan catatan peribadi anda di blog akak..chewaaaaahhh

KARAOKE WITH OLD FRIENDS

Kalau saper rasa acara hiburan akak lepas gathering tu terus balik rumah memang silap laa...acara diteruskan ke Sunway Pyramid....memang mula2 nak balik rumah dah.. tetiba dapat satu call tanya we all kat mana? so we all cakap lah on the way balik dah.. and then suara di hujung sana kata nak karaoke tak? semua on the house.. hehhehehe chanteeek.. memandangkan dalam kereta akak ada tiga orang jer.. so we all cakap lah datang bertiga sajer.. Aidee, Arnie and Akak.. (nasib baik Romy, Zaireen tak ada...kalau tidak berebut mic lah jawabnya..hehehehehe)

Sampai-sampai tu memang kebulur.. yer lah gathering tadi tadi tak sempat nak makan so kat sini we all bedal lah order.. tapi yer lah dia mana ada makanan berat2 tengah malam kan..opss sebenarnya 1.00 pagi..heheheh so yang dapat cuma calamari dan Fries jer lah kot..Aidee terus Weng sebab dia pening kepala masuk angin so dia bedal panadol.. tak tahu berapa papan dia bedal sebab berdasarkan pemilihan lagu dia semua bernada tinggi tak sedar diri.. mungkin minda bawah sedar dia kot..hehehehehe

Abang Pulis nih kasi belanja.. Akak ingat ada ramai lah kawan dia kat sini sebab kata kalau ramai datang dia nak open satu lagi bilik .. dia belanja semua.. tapi tengok cuma dia berdua sajer.. ngan saper? ..heheheheh kawan dia lah..jangan nak scandal yek...

Akak memang tersangat happy sebab akak tak perlu rebut mic macam selalu.. kali nih lepas Aidee akak nyanyi..lepas akak Aidee balik dan begitulah seterusnya dan kadang2 kami bagi kat abg Pulis itiew...kawan abg Pulis tak nyanyi dan Arnie tu pulak malu2..dah nak balik baru keluar suara...
Tetap duet.. akak cuma duet lagu rancak dan tak membebankan kotak suara.. dah lewat pagi tak ada symptom ngantuk pun.. jam dah pukul 3.00pagi nih...Tapi akhirnya Mohsein terpaksa mengalah sebab dia ada flight pagi ke kuching..biasalah kerja ngan orang besar2 nih jadual dia tersaaaaaaangat pack.. kalau dapat tangkap dia kat KL nih rasa cukup bertuah..so dia tinggal kan we all habiskan sesi karaoke dan segala bil telah di bayar..akak memang suker tau...

Dalam setengah jam lepas tu.. akak pun gerak balik manghantar Aidee kat Damansara dan Arnie kat ampang.. Balik rumah nih nak kena qadar tidor sebab Ahad pagi dalam pukul 10.00am akak nak kena drive ke Temerloh melawat nenek akak.. punya busy jadual akak kan.. manalah akak tak kena Asthma Attack...
Sampai rumah akak nampak atas meja makan ada bihun goeng.. heheheh akak lapar laaa.. akak bedal dulu..sampai sudah akak cuma start tidor pukul 8.00pagi dan bangun semula 9.30pagi..giler zombie dah nih