11 January 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU COUSIN

Balik dari Gambang Waterpark terus stay kat mentakab rumah makcik akak, sebab 010111 ada kenduri kahwin cousin akak kat temerloh..rumah nenek akak kat temerloh tu ramai sangat saudara mara so malas nak bersesak2 so tidor umah makcik akak kat Mentakab..selesa sikit sebab akak ada anak kecil..Tema perkahwinan ialah warna pink..

suma sedondon warna pink.. akak sempat capai tudung cousin akak yang warna pink jer.. almaklumlah tok akak marah kalau akak tak pakai tudung.. panjang pulak dia bersyarah ngan akak nih..dah tua2 akak nih malu plak kalau kene lecture panjang2.. cucu dia pakai seluar pun dia tak berkenan..suruh sarung kain batik..lagi seksi kalau we all pakai kain batik..semua jadi skirt plak kang..kekekekeke

malam sebelum hari pernikahan adik beradik akak pegi umah nenek dan cousin akak nih.. tolong apap yang patut..sebenarnya tolong makan yang paling best.. since sirih junjung tak siap lagi so we all semua mencurah idea nak buat.. dah lah pakai bunga segar tapi sponge basah tak ada.. so akak suruh atok akak petik buah betik nak cucuk bunga..kekekeke.. korban sebijik buah betik atok akak...
pengantin pun kena buat jugak tau..tapi banyak yang tolong tengok dan meriahkan suasana.. best pulak sebab berderet kenduri kawen..lepas nih adik pompuan akak pulak bulan 3 nih..so dalam family we all selang dua bulan ada majlis kahwin..semua dah cukup umur..kekekekeke

lauk masa majlis akad nikah nih makcik akak masak..kat umah tadi akak dah tercium2 bau dia.. tapi akak bangun lambat lak..isk..ikan patin masak tempoyak, ayam masak lemak cili padi,
ikan goreng, ikan patin pekasam( sangat sedap), sayur campur, ulam-ulaman dan sambal..memang selera betul lah..makan panas2 lak tu...tapi kena makan selepas majlis akad nikah kat masjid nanti
My cousin Kak Lin dah ready nak akad nikah..akak pakai jubah hitam tau..semua terkejut biasalah kat kampung kena buat cara kat kampung.. kalau nak togel jer mau kena pepah ngan atok akak nanti...
dengan sekali lafaz sahaja suzaiharmi roslin dan Mohd Ikhsan selamat menjadi suami isteri.. pandai pulak tok kadi tu timing pada pukul 11.11am terus perkataan sah.. wah sporting betul lah tok kadi nih kan...dua-dua lecture kat UITM Jengka
on the way balik akak bawak bank draft..napelah bukan nama akak kat cheque tu kan.. i despereately needs money..
ini pada masa majlis besar pada 02.01.11.. tema kaler pink dan hitam.. cantik kan..
pengantin perempuan menyambut pengantin lelaki.. malu2 nak suruh pegang..ntah2 sebelum nih angin pun tak lepas lalu kalau jalan berdua..heheheh gurau jer...dorang nih memang baik dan sweet jer..
Anak akan dan anak saudara akak berebut2 sampai jatuh sebab nak gambar ngan Aunty Lin dia.. kelakar lah alli.. sampai tersungkur kat pelamin
Akak nak balik KL cepat sebab nak uruskan rumah gombak yang tak tahu hujung pangkal pun..call pun tak angkat so akak tak tunggu dorang sampai selesai makan.. akak balik KL terus.. tapi akak dah makan kenyang2...
Masa nih akak nak balik..dorang baru start nak makan beradap
mula2 kawen bolehlah tolong senduk kan.. dah lama nanti..ada tangan dan ada mulut suap sendiri yek...adehhhhh
Yang ini majlis kat rumah Ikhsan kat Taman Permata KL.. senang nak cari umah dia..dekat ngan Giant Ulu Kelang.. akak tersampai lambat sebab akak ingat hari ahad..rupanyer hari sabtu 08.01.11.. sib baik meja VIP ada reserve tuk akak.. Akak doakan anda berdua memperolehi kebahagian dunia dan akhirat.. SELAMAT PENGANTIN BARU

4 comments:

Mama Qiestina said...

kak yus mak hayaaaam kaaaah ayu berjubah bertudung tuuuuuuuuuuu?

alhamdulillah..

insya allah..( maherzain).

:)

Yus said...

hehehe InshaAllah Yatt.. adehh umur makin lanjut nih..

Liza said...

ramai yg nak ambik tarikh 010111, tapi mmg sporting ler tok kadi, siap pkl 11.11 tu

Yus said...

tu lah liza..sporting tok kadi tu..dorang tak mintak pun 11.11am tu...tok kadi tu yang tunggu sampai cukup time..