10 February 2011

GRILL RUMAH GOMBAK DAH PASANG

Kita stop dulu pasal episode akhir beijing tu.. hari last tu tak ada mende dah.. just sikit2 jer nak story..akhirnya rumah gombak dah berpasang grill..dulu memang tak berpasang grill sebab sewa murah jer.. kalau nak upkan lagi 50 pun susah nau.. so end up tak berpasang lah.. kali nih memang tak nak bagi orang sewa.. dan kami pun akan selang2 duduk di gombak dan di ampang..so terpaksa pasang grill.. rimas gak dah rupa penjara..

Akak pasang yang simple supaya senang nak bersihkan.. kalua yang petak2 tu susah nak mengelap.. yang nih kat bilik master bedroom

dah siap pasang.. tapi tingkap tu nak kene repair sikit..dah banyak screw yang dah loose.. ingat dulu nak tinted dulu.. tapi since budget dah kurang.. tak payah lah.. pasang jer langsir tebal2 ...

Ni kat balcony..buat para sikit supaya leh jemur bantal ker.. kasut ker.. dan kalau nak buat makan2 leh jer letak kat atas para tu... tak payah guna meja banyak2... rumah pun sekangkang kucing jer..

Tengah gigih pasang grill pintu depan abang nih.. memang kat bahagian bawah tu buat tutup separa.. sebab takut ada yang mencopet kasut2 yang letak kat luar rumah.. bukan sebab kasut tu mahal tapi masalah asyik nak beli kasut jer karang... tak tahu lah kat sini ada pencopet kasut atau tidak.. dah lebih 5 tahun tak stay kat sini...

beginilah view dari luar rumah.. macam penjara kan..cuma kalau penjara besi dia menegak hok nih melintang.. rumah hujung so tak leh buat slide nyer grill..sebelah tu tangga kecemasan.. memang tak ada or jarang2 orang lalu sebab rumah hujung...aman sikit.. okey.. stop dulu nanti kalau ada progress lain akak citer yek.. banyak lagi tak settle grill satu rumah ngan awning kat balcony dapur pun dah menelan belanja RM1800.. nak kena kumpul duit lagi nih.. next kitchen cabinet dan wardrobe...

No comments: