17 February 2011

KARNIVAL WOOW PUTRAJAYA

tetiba jer kan.. akak tak tahu ada event nih..selalu nyer akak lah dapat information awal pasal bende2 karnival nih.. tapi kali nih akak dapat tahu dari FBkawan akak.. karnival nih berlansung dari Jumaat 11 Feb 2011 sehingga Ahad 13 Feb 2011.. banyak acara yang telah disusun.. so hari Sabtu akak pun pergi.. tujuan nak tengok Tatoo ATM tapi dah terlepas...

Hari Jumaat even start seawal 12 tengah hari.. time orang kerja lagi mesti malam baru ramai orang datang kan..
Hari kedua akak pergi pun lepas tengah hari.. akak tak sempat nak bawak apa2 pun.. just akak sampai kat putrajaya kul 3 petang so cuaca pun panas lagi bawak anak akak swimming kat kompleks maritim putrajaya dulu.. dah redup sikit dalam kul 4.30 baru gerak kat dataran Precint 2.. tapi terlepas acara tatoo so akak tengok layang2 jer lah.. tetiba cuaca mendung so ada banyak orang jual payung.. pilih jer hok yang besar tu cuma RM10 dan yang warna warni macam pelangi tu RM15.. memang laku betul lah jual payung.. waktu panas orang nak pakai .. waktu hujan pun laaagi orang nak pakai termasuk akak.. tak cukup satu payung yang akak bawak sebabkami memang comel2..

So hari ketiga akak bangun awal pagi dan prepare lunch tuk tengah hari nak tapau nasi berlauk bagai tu ..semalam akak beli makanan kat tapak karnival memang tak sedap..orang yang meniaga kat sini cuma pandai meniga jer kot..masak2 memasak memang fail.. tapi nak meniaga jugak..

Ni layang2 pada hari pertama.. cuaca pun dah start mendung.. ada yang main stung kite.. terer lah dorang control kite tu.. tapi sekejap jer sebab angin dan mula beransur hilang. so kita tak leh nak naik dah...
Siap ada persatuan tu.. kira nak main layang2 nih masuk club lah yek..

Alli memang malas sungguh nak berjalan.. so sekarang nih memang kena bawak stroller sebab berat dia dah 14kgs.. tak ada orang yang sanggup nak dukung dia tengah2 panas terik nih..

Gerai pengantin dan mak andam pun ada.. berbagai2 gerai kat sini..

Alli suka kat gerai jual pets nih.. dia lepaskan dua ekor arnab.. jinak sungguh.. akak minat jer nak bela tapi tang nak jaga daily care dia tu yang akak malas sikit (banyak sebenarnya)

Alli memang sah2 nak jugak kat ATV nih.. nasib baik dia just nak naik jer..kalau dia mintak beli apa akak nak bagi alasan nih..

RC control pun ada.. tengok jer lah..siap ada pertandingan tu.. drift kot..


Kedai KFC bergerak.. tapau jer.. buat makan ngan nasi

Acara yang akak tunggu2.. tak pernah tengok nih..jakun jer.. kul 4.30 start dalam cuaca yang amat panas.. tahan jer lah.. TATO dari Angkatan Tentera Darat..


Gaya merak
anggota perempuan pun ada yang buat macam nih..berani sungguh kan


Macam sarkis daaaa


Dorang naik sampai 20 orang satu motor.. cayalah..sampai kempis tayar motor tu..


Acara lompat motor atas kereta dan anggota yang lain..mula2 dorang lompat atas orang.. tak tahu berapa orang..lepas tu lompat atas kereta proton BLM 4 bijik

Lepas tengok acara tu akak pun cari port nak makan or picnic2.. kat area cyberjaya lah..sambil Alli buat taman permaianan nih macam dia punya.. tak ada orang lain kat sini walaupun dah pukul 5 petang.. dah pukul 6 baru ada orang datang.. aman jer berkelah atas wakaf nih..

No comments: