24 February 2011

LONG LOST FRIENDS

Jeng jeng jeng.. bangus gak ada fb nih.. mengeratkan kawan2 yang terlalu lama tak berjumpa.. anyway satu petang yang agak mendung akak tengah browse wall kawan-kawan akak nih.. tetiba ada satu wall tu citer nak jumpa2.. yer lah selalu main nyakat2 dalam wall jer nih dorang nak turun dari Ipoh ke KL..hehehehe..dengan tak malunye akak mengofferkan diri akak tuk join..kekekeke nasib lah komer.. selalu main nyakat kat wall jer yek..nih nak kene sakat betul2...

Tanpa planning mende pun janji nak jumpa kat area Pandan dalam..heheh area kedai makan kawan akak tu lah.. tapi masalah akak sekarang nih tepon akak masa tu kene barred lah pulak.. Addy terlupa bayar.. dah bil cecah sampai 400 ringgit ..chaitttt.. baru sedar sebab selama ni online pakai wifi kat rumah.. so comunication semua thru fb.. sampai kat area bulatan kg pandan dorang call akak sebab akak kata telepon akak tak leh panggil keluar..chaittttt..

Dah berjumpa face to face semua kutukan maut tersembul depan muka.. kah kah kah.. yer lah rasanya all the boys tu akak jumpa last masa tahun 1993.. lama gilerrr.. memang lah banyak perubahan BESAR yang berlaku.. banyak cerita dolu dolu yang terkeluar.. tapi tak leh reveal kat sini ... masing2 dah berkeluarga.. tapi sorang lagi bujang tapi not for long.. dah terbau2 nasi minyak nyer dah...

Lepas tu dah kenyang giler ada lah sorang bagi idea nak habiskan masa dengan main bowling.. akak suggest karaoke jer.. tapi akak sorang jer yang nak nyanyi.. semua nih nak bersukan.. ikut jer lah.. ke Ampang Superbowl lah kita yek...

Penaja kita pada hari nih..dari makan sampai games.. dan late supper kita EnAzman nih .. besar kan dia..macam king kong... Tapa pun dorang jemput kat Opis dia.. hari khamis nih..esok nak kerja lagi.. Si latipah lak macam tak tahu drive sendiri..nak juga abg aneh dia jemput kat Bangsar.. sian kan ko Anneh.. ingat ko kat darat tak payah buat kerja?
Masa nih tengah key in nama.. En Azeman nih kata tak pandai main bowling..pegang pun tak reti.. tapi akak tengok first balingan pun dah jatuh semua pin... tapi cara main dia macam lontar peluru.. takut woooooo..hehehehe
Gambar credit to zanpic

Masing2 resah gelisah menanti siapakah gerangan yang akan menduduki carta terbawah.. ..akak suka la ngan Tapa nih..kemana2 bawak DSLR .. akak suka posing jer.. akak tak suka amik gambar.. i lap u lahhh
**Credit to Zanpic
Ni lah Aneh.. lama akak tak jumpa dia.. last masa akak form 5 kot..heheheh sekarang dia nih divers.. so kebetulan masa nih dia kat darat. lepas nih hilang lah dia dari satelit.. akak tanya dia tak ada effect ke telinga dia sebab menyelam nih.. dia kata akak kutuk dia.. (masa sekolah dia selalu kene kutuk pasal telinga dia) orang tanya dia betul2 tau.. orang tak kutuk dia...

*credit to zanpic
Meraikan apa? yer lah sempena akak berjaya menjatuhkan pin tu.. sokmo akak punya bola tu masuk longkang...
Dorang nih memang terer lah.. lantaklah akak main baling jer.. kalau agak bola tu senget nak masuk longkang akak lompat2 sikit bagi di ketengah balik.. gegar jugak lah lantai tu...
Scorenya :
M= Man yang tak pernah pegang bola
A= Annas yang selalu berlatih ngan obor2 kat laut dalam
A= Tapa yang akak sangka dia terrer sangat..kekekek

K= Kak Latipah.. alal menari ballet masa baling bola tu
C= akak lah tu Chick tapi dorang panggil akak MakChick.. cissss.. akak dapat tempat last sekali uolsss...

Lepas penat layan bowling tangan pun dah lenguh lepak kat area ampang point nyer mamak..(tangan dorang lenguh sebab bola berat.. akak amik bola saiz 8 jerrr) apalah.. tak ada wifi kat sini.. minum pun bergelas2..akhirnya pukul 12 malam we all gerak.. dorang nak kerja besok.. akak seronok sungguh jumpa dengan dorang dan dorang nak lepak lagi.. bila ? hari nih lepas office hour.. ??? heheheheheheh tak sabar nyer.. apalah gossip nyer nanti lagi yek

4 comments:

rinott said...

tu menu ape tu.. apesal kite x pnah order.. aduiiiii menggiurkan la..

Yus said...

alaa rinotttt.. beef, telur and cheese.. biasalah nak kalori lebih nak bersukan katanyer

safarizan bin safian said...

hehe..setahun lebih dah event ni

Yus said...

Lorrr ko tapa baru baca... Mesti ko nak tgk saper cilok gambar ko kaaaaan...