14 February 2011

SUAMI KU LUPAAAA RUPANYER..

Kisah nih berlaku pada 13 feb 2011....

Addy bangun tidor seperti biasa.. dan hari nih banyak program maklumlah nak pergi karnival WOW Putrajaya.. pagi2 tu dia tanya..

Addy: Mama nak berakfast apa pagi nih..Papa nak pergi beli nih.. Mama nak kek flavour apa yek?
Me: Mama nak makan nasi lemak dua bungkus (ngeh..Ngeh..Ngeh).. Err Kek..? Tak mo lah..
Addy: Okey tak mo kek yek....


So lepas breakfast dan masak lunch tuk tapau ke Putrajaya.. nak picnic kunun.. singgah kat alamanda

Addy: Mama nak apa yek? Nak Kek Secret Recipe ke nak Baskin Robin?
Akak: Kek..Ermmmm tak nak lah (apa ke hal orang tua nih asyik tanya nak kek ke tidak nih?)

so on the way balik rumah .. Addy tanya lagi..

Addy: betul mama tak nak kek? kalau tak nak yang besar2 papa beli one slice jer...
Akak: Kenapa papa asyik tanya mama nak kek jer hari nih? (sambil ngerut dahi)
Addy: Yer lah esok kan besday Mama.. tak kan tak nak celebrate macam selalu
Akak: Cik Abang Oiii.. esok 14 February.. bukan besday Mama yek..... (kalau akak tahu akak mintak jer gift tadi.. leh dapat dua kali..kekekekek)
Addy: eh bukan 14 yek.. owhhh Papa silap.. heheheheh patutlah tak nak kek...
Akak: makin lama kawin makin lupa tarikh lahir Mama yek.. tunggulah besday Mama 18 feb nih..mama nak Kek Besar punyaa... huh.....

Adehhhh..Addy nih baru sorang bini dah tak leh ingat hari lahir kita.. tapi kalau dia nak celebrate dua kali setahun why not kannn..lain kali kalau dia lupa lagi tarikh... akak nak mintak gift banyak2..kekekekeek..rugi akak tak mintak gift masa kat alamanda tadi kalau akak tahu dia ingat besday akak 14 Feb .. pastu 18 feb mintak lagi satu...

4 comments:

Dahlia said...

Aduhaiii..kelupaan En Suami nyer...maknanye dlm pikiran En suami tu dah plan awal2...tak mau ketinggalan birthday Wifey nye..Rupa2nye teradvance gamaknye

Yus said...

Tu lah Dahlia..Adoiiiii..patutlah dok tanya pasal kek jer.. jenuh nak menjawab...cuba tanya nak present apa kan..:)

btw thank for the tips tanam pokok..akan ku usahakan..hehehehe

Liza said...

at least dia ingat gak kan, ada husband yg langsung tak ingat

Yus said...

Alhamdulillah so far setakat nih dia ingat..kan..heheheheh btw tahun nih tak plan nak celebrate rasanyer.. macam dah tua jer rasanya..