11 February 2011

WELCOME ONBOARD!!!

7 Feb 2011 hari pertama Addy di office baru.. heheheh kali nih dia kena pergi office tak macam dulu work from home.. tu yang agak macam mula2 masuk kerja tak tahu nak pakai apa.. yer lah selama ini uniform kat umah masa buat kerja pakai boxer dan baju pagoda jer.. kalau malas dia pakai towel jer.. sekarang nak kena pakai proper lah.. padan muka.. semua baju kemeja kena punggah balik.. nak kena iron .. hrmmmmm..

Tapi memandangkan tawaran gaji di tempat baru memang irresistible dan Mat salleh dari US betul2 mengharapkan dia join this company.. yer lah dulu dia pernah support this company masa kat previous company.. tu yang pasal orang lain yang g interview dan dan2 tu jugak mat salleh nih pesan kat candidate tu yang satu office ngan addy suh Addy bagi resume dia masuk kerja kat office sekarang.. kalau ikut Addy dah malas nak cari kerja lain..senang duk rumah.. rezeki kami anak beranak.. Alhamdulillah

Addy balik kerja dia bawak seplastik beg sampah besar hok itam tu.. akak tanya apa dalam tu..dia kata bunga..aikkkkkk saper lak bagi bunga kat laki aku nih...Addy nih memang pemalu benar kalau nak bawak bunga ke hulu dan ke hilir..cuak gak akak nih.. rupa2 nyer office dia bagi bunga welcoming dia join the company..kalakar lah pulak bagi bunga dalam bakul letak atas meja.. dia kata bukan dia sorang jer dapat..ada sorang lagi lelaki yang baru join company tu pada hari yang sama....fresh flower lak tu..hehehehhee

siap ada card ucapan lagi tu.. dari dia letak kat atas meja office baik dia bawak balik kan..leh letak atas meja kat meja makan kat rumah.. tapi tu lah mode of transport dia dalam plastik beg sampah.. adehhh bawak jer lah ngan tangan...bukan tak ada handle..malu lak.. anyway selamat bangun pagi ke tempat kerja sayang... kerja baik2 yek supaya cepat naik gaji lagi.. kekekekekekek.. psttt ada kawan u tu kan..lagi junior experience dari u ..dapat kerja kat tempat baru under petronas lagi WOW gaji dia.. hehehehe nak cuba nasib tak?

5 comments:

Liza said...

wah, bagus yer, masuk dapat bunga....mesti rasa welcome sgt kan

Yus said...

Kan.. so far office yang yus masuk tak ada bagi bunga cengini..semua ala2 bagi fail suh tengok/ study..kekekeke..kalau pompuan mesti hati berbunga2 dah.. tapi kalau lelaki dapat kerut dahi bagai..hehehehe

Ms Dots said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ms Dots said...

First time dengar company bagi bunga first day masuk office... ish ish terharu la.. eh eh asal akak pulak yang emo ni.. btw congratulations to Addy and to you too..

Yus said...

Ms Dots.. tu lah kan... u pun apa kurangnyer..semoga rezeki 2011 sentiasa bertamabah.. best lah couple macam Azuan dan Olyn.. u complete each other...