04 March 2011

AKU SIBUK KALAH PENGANTIN

tik tok tik tok.. masa makin hampir.. adik akak yang dah berumur lanjut tu nak kawin minggu nih.. dia kata keje akak senang jer kena hias bilik dia cantik2.. heheheh yor lah senang.. tapi dia bagi budget ciput jer.. tapi nak bende cantik..adehhhh pastu banyak lak syarat dia...

mula2 akak masuk showroom nak cari katil almari dan tilam... rasanyer dekat 6 showroom akak jelajah kat area subang tu... nak kaler putih katanyer.. (tapi dia pilih cat bilik kaler peach) sungguh tak sesuai akak rasa.. panas jerrr.. langsir lak mak akak berkeras nak ikut design dia. kaler maroon uolsss.. matilah macam bilik kap lam ya nga.. so tugas akak telah di over ruled kanoleh bos besar.. MAK AKAK

dah dapat katil, tilam dan almari dia tak nak dressing table.. akak rasa macam kosong jer ..maklumlah bilik tu besar.. pastu tetiba dia nak pulak dressing table tapi tak leh decide nak kaler putih or cekelat.. owh nak cermin besar sekali pulak tu.. budget still sikit ..perghhh gigih akak lagi ankut anak akak merata2 cari barang dia..

Meja nih akak berkenan dah.. tapi price dia amoi tu tak mo kasi turun.. dia nak meja yang boleh buat working table sekali dan at the same time dressing table..siap lah mms gambor tapi jawapan dia satu jer..adik tak kisah janji murah and dalam budget tapi adik suka lah meja nih.. alamakkk .. cari lagi lah

Haaa yang ini pun lebih sikit dari budget.. kaler putih.. tapi tetiba aunty akak cakap biar sama kaler ngan lemari..which is kaler cekelat.. dan kedai nih tak ada kaler cekelat.., adussss merantau lagi pergi lebih kurang 5 showroom dan dapat satu kat setapak.. harga pun ngam dan kaler pun ngam.. hangkut jer.. tapi kene amik keesokan nya sebab dorang tengah buat stock check.. tak per lah ada masa lagi... pastu tetiba teringat kat bunga tak beli lagi tuk bilik..

Haaa nampak satu kedai besar gak kat setapak.. babis jugak beli bunga dalam RM100.. adehhhh tapi akak rasa kedai nih mahal sikit lah.. tapi akak tak larat nak cari kedai lain dah.. sebelah kiri dukung alli sebab dia dah tidor.. tak kan nak tinggal dalam kereta.. tak per lah yek adik ku.. terimalah seadanya.. heheheheh

2 comments:

Bake With Love said...

AsSalam,

Boleh share kedai yg jual dressing table warna putih tu? :)

Tq....

Yus said...

boleh.. nama dia perabot cempaka or bahagia .. tapi tak berapa ingat nama dia..kat tepi MRR2 bertentangan ngan Tesco Ampang.. happy hunting..