02 March 2011

ENTRY PERASAN

hehehehe..terima kasih yek korang sebab sudi jengah rumah berhantu nih.. maklumlah akak busy sangat..sebab adik pompuan akak yang dah tua tu nak kahwin tapi akak yang busy macam akak yang nak menikah lagi..heheheh..

sebagai persediaan hari bahagia dia..akak dah tempah sepasang baju sedondon dengan Addy MENGALAHKAN pengantin.. matilah Kakak dan Abang Ipar dia nih overshadow pengantin.. heheh akak siap beli vail lagi tau tuk akak kekekekek.. takut tok kadi pun confius.. tapi masalahnyer akak nih dah tua..sure tok kadi kenal..muka pun dah buruk...

owh citer pasal muka buruk nih.. dulu2 masa akak muda remaja ala2 dalam umur sekolah menegah akak selim melim ayu dan jelita.. wah ayat tak leh blah.. tapi kan memang selalu kalau akak berjalan kat shopping mall ada jer orang nak berkenalan lah.. mintak phone number lah.. tapi masa sekolah menegah bagi no tepon rumah jer lah..mana ada henpon..akak kan remaja zaman purba masa tu.. sambil tu berdoa janganlah bapak aku yang angkat tepon tu.. bapak akak garang tau.. yer lah susah nak jaga anak perempuan nih katanyer..

Sekarang nih dah tak ada orang nak puji akak jelita.. suami akak pun akak dah rasa lama sangat dah tak dengar dia puji akak cantik dan manja macam dulu.. maklumlah.. umur pun dah 30 an.. body pun dah lari.. jauh melencong sesat lari body akak nih.. tapi kadang2 rasa rindu lak nak rasa kene ngorat.. so apa akak buat yek.. heheheheh

Kalau akak tengah drive kete sorang2 tetiba akak ternampak truck askar yang penuh ngan Mat mat terap nih..akak pun gigih potong segala kereta dan pandu dengan berhemah dan perlahan di belakang trak askar tu..hehehehe..confirm dorang dalam tu dok bagi isyarat mintak no tepon.. senyum2 .. lambai2.. hehehee..perasan sekejap.. mula sambil drive nak betulkan rambut lah.. kekekeke.. dorang nih bukan ngorat akak sebab akak nih jelita.. tapi memang lumrah mat terap macam tu.. kalau akak pakaikan pokok tu dengan baju dan skirt pun dorang mesti ngorat jugak.. abg-abg mat terap jangan marah naaaa..hehehehe . akak tau dorang suka mengusik..

At least terasa lah sedikit akak nih jelita walaupun nan adonyerrrrrr.. okeylah tamat posting perasan..

5 comments:

Mama Akim said...

hahaha...kak yus lawak giler baca entri ni..tergelak sorang2 sebab abg i pun gatal macam tu dulu...sibuk ngorat org dr atas trak..mmg mat terap tak leh tinggal hobi yg satu ni.

kak yus nanti silalah terjah blog i tgk aturcara sabtu ahad ni. leh la bawak anak bujang kak yus tu..

Yus said...

khennn dila.. terasa diri ku begitu berhaga.. kekekekek

Kuazue Mohamad said...

ngeh2X.. bes aaa sekali sekala berperasaan perasan cam gitu.. dasat ko yus... masih cengitu gak yer.. !!

Kuazue Mohamad said...

ngeh2x..!! ko tetap maintain YUS!!

Yus said...

Well mak engku..

aku kan getik lebih dan perasan terover..

Yer aku still maintain kembang huhuhuhuhuhuh