26 April 2011

MEET THE WILLIAMS

bukan meet uncle hussein yek.. dan bukan uncle sam.. on 13 April 2011 tetiba akak dapat call dari long time friend masa akak kat Sekolah menengah dulu.. senior setahun.. dia pulang ke Malaysia bercuti2 di negara panas nih bersama ngan family nyer.. katanyer sejuk sangat kat UK.. abih MIL dia angkut sekali bercuti dua minggu nih.. tapi cara vacation dia mak aiii. satu Malaysia dia pusing sampai sabah sekali.. punya lah banyak jenis food yang dia nak try.. tapi sebenarnya dia balik terlanjur adik lelaki dia berkahwin hari tu..so dorang amik kesempatan berjalan lah..

Kak emmy call ajak dinner petang tu akak dah start mengelabah.. nak bawak makan kat mana nih.. adehh.. tak kan nak pegi western maklumlah itu makanan ruji dia kat sana.. kalau kat Malaysia nih kena lah bawak dia makan style malaysia.. maksudnya yang banyak kolestrol.. tapi tak mo lah bawak ke Mamak kan...
Pastu akak tetiba teringat tempat makan di atas bukit..mana lagi lag kat Look Out Point Hulu langat...sambil makan leh tgk view satu KL.. Tempat makan tu nama Haven.. terasa macam dalam Heaven kot... restaurant dia ada makanan asian (local), western dan Mediterranean.. so pilih lah yek..

Seronok makan sambil sembang nih.. Luckily pasangan williams ni suka food kat situ..sedap sungguk kata mereka..Tu haa Hisyam tengah persuade Matthew supaya boleh kawen lagi 3..kekekek tapi nasib baik Matt kata sorang pun cukuplah...heheheh

Perkenalkan pasangan Matthew and Emmy Williams... married for 10 years and have 2 cute sons

Iza and Me memang suka main ngan camera Hisyam.. heheheheh..biar hisyam rancak bersembang ngan Matt

Cool kah view kat restaurant nih... akak duduk kat patio yang bawak dia curam tu.. risau kalau pelantar tu tak mampu nak tahan berat badan akak nih...

Loving couple
I've got souvenir easter chocolate egg and of course ada FM sekali... banyak ko FM tapi akak pilih FM yang ada print out tetang perkahwinan Kate and William tu...
bergambar bersama di akhir cerita... nanti nbak melawat Kak Emmy kat UK lah.. tapi tabung cap ayam nih tak penuh lagi....
Ni lah FM yang akak dapat...gambar Prince William dan Kate

See betapa besar chocolate Easter Egg yang akak dapat.. sedap sungguh makan di tengah malam..kekekeke

Anyway akak nak sangat jumpa ngan keluarga Thomsen dari Denmark.. tapi Kak Nora tak dapat cuti pulak.. we all janji nak jumpa on labour day.. dah berbelas tahun tak jumpa Kak Nora.. dah jadi warganegara sana dah.. takper nanti Yus jenguk kak Nora kat Switzerland dan Denmark yek.. kak nora kata segera beli tiket kapal terbang ke sana.. tempat tinggal transport dan food semua dia tanggung.. larat ke Kak? Tabung ayam saya baru lepas korek lah.. lambat lagi nak penuh balik..huhuhuh

No comments: