06 April 2011

PENANG SHORT GET AWAY-PART 1

heheheh..cak.. adehh maklumlah akak nih full time bloggers so citer lambat nak update.. eh patutnya full time nih posting nih up to date kan.. alaaa komer yang keje office hour kat pejabat pun selalu tak leh siap kerja on time kan.. layan fb lah.. layan lagu lah.. dan ada yang layan muvi fuyooo..



so waktu cuti akak tak sama ngan komer.. yer lah cuti akak 16 hari sebulan.. empat hari kerja so empat hari lagi cuti..rotation dia macam tu..so selalu sangat cuti jatuh pada hari weekdays..so memang syok berjalan time orang kerja..provide that poketnyer kembung.. baru happy..cuti time orang kerja nih kelebihan dia ialah duit hotel murah.. jalan raya kurang sesak.. dan tempat2 menarik tak banyak pengunjung...

cuti empat hari lepas akak menafaatkan berjalan ke Penang.. lama dah tak pekena nasi kandar.. dan ikan bakar fav we all..haaa tengok jambatan pulau pinang kosong jer warktu office hour.. laju jer dah sampai ke seberang... lepas melawat utara nih we all dan plan nak melawat selatan lak...

Akak stay kat Tanjung Bungah Beach Resort..akak nak hotel tepi pantai..Alli nak hotel ada swimming pool.. so tempat nih kira affordabel.. tak payah booking pun .. memang sah2 banyak hotel kosong... kalau stay kat sini sila mintak bilik mengadap sea yek.. kalau mengadap jalan raya memang bising nak tidor malam.. tu yang review akak baca.. tapi kalau korang booking thru online lagi murah... Alli sampai2 jer kat hotel terus nak berendam kat pool.. akak malas nak mandi so akak lepak kat tepi pantai jer.. bawah pokok atas kerusi sambil baca majalah..perghhh angin sepoi2 bahasa memang nyaman.. tengok teknik Alli dive dalam pool...berani sungguh dia..
lepas berehat sekejap dan makan.. we all decide nak pergi melawat Toy Museum.. ini pun kawan akak En Azman yang recommend.. yer lah penang nih bukan besar sangat.. tak tahu nak pergi mana pun..
Toy museum terletak kat nagn area Tanjung Bunggah tepi jalan jer.. bayaran masuk dewasa RM10 dan kanak2 RM5.. wah macam2 ada dalam tu tau.. kebetulan hanya ada 3 orang jer dalam tu masa akak melawat.. semua dah bertukar menjadi kanak2...
Alli posing depan Ninja Turtle kat pintu depan masuk museum tu...

akak berangan nak jadi lara croft..sama tak? hehehhe alaaa sama lahhhhhh

Antara toys kecik2 yang ada.. ada setengah section tu Alli takut sebab toys dia memang seram.. alal kalau citer terminator tu.. citer resident evil tu memang lah alli takut.. tapi dia tak nangis cuma jalan sambil mata tutup ngan tangan...

Section nih Alli takut.. tak berani dia nak datang dekat...

cute kan toilet dia.. terasa macam masuk dalam pyramid lak...
hehhhehehehe tahanan perang..siap pakai hand bag bunjut tu.. tak macho lah bangggg..

tak sama lahh.. shrek tu lagi besar lah....


Alli fav figure..dia memang dah lama bercita2 nak jadi Iron Man nih...

My little Panda... perut jer tak buncit lagi.. tapi papa dia dah rupa panda dah perut dia..


antara koleksi superman... udah kalau nak tgk banyak lagi sila pergi ke Toy Museum yek.. Yoda pun ada besar saiz dia.. ingatkan nak naik bukit bendera..sekali dia tak bukak lagi lah selepas tutup kerana masalah tren tu kan.. so we headed ke Teluk Tempoyak lah..nak makan ikan bakar.. nanti citer yek...

3 comments:

Ms Dots said...

Cuti-cuti mesia gi Penang yea...memang best.. favorite spot..

rinott said...

sekali pandang x sama.. 2 kali pandang lagi la tak sama.. puan layar lara... huhu

Yus said...

rini tu puan layar lara katanyer.. hehehehe