05 April 2011

SHORT GET AWAY PENANG-PART 2

Lepas melawat ke Toy Museum.. lapar lah pulak.. mana lagi kalau tak pergi ke area Batu Maung.. kat situ ada tempat nama Teluk Tempoyak.. Tempat perkampungan Nelayan..tempat nih dah lama wujud.. kalau dulu2 murah jer harga ikan2 segar nih.. sekarang nih agak mahal sikitlah..maybe sebab ikan makin kurang? pengunjung makin ramai? tempat dah makin terkenal? ntahlah.. tapi rasanya memang tak berubah.. still the best...

Ini adalah jeti nelayan naik kan ikan dan boleh jugak memancing di waktu petang.. akak rasa nak terjun tiruk jer kat situ..kan best kalau bawak baju spare....

Kedai nih start beroperasi pada pukul 6 tapi we all sampai dalam kul 5.30 petang.. awal kan..rasanyer we all adalah first customer.. apa lagi akak pun memilih ikan yang nak bakar.. kalau hari minggu jangan harap korang boleh ala2 catwalk pilih ikan nak bakar nih..memang berebut dan cepat jer habis.. tapi akak suka siap boleh tanya ini ikan apa yek.. eh udang nih lain lah udang apa yek.. boleh pilih saiz udang lagi.. pastu makan ngan nasi lemak panas.. memang tak hirau kat orang lain dah...
Setiap kali datang sini memang akak akan makan kat gerai nih.. masa akak pilih ikan tu ada tetiba meloncat ikan siakap tu.. apa lagi keluar terus suara jantan akak nih... sib baik tak ada orang..buat malu kompeni jer..kekekekek..ikan tu memang manisssss sangat..freshhhhhh..
sekejap jer makanan dah sampai.. heheheh akak memang suka.. tengok akak order nasi lemak tu sampai 5.. akak ingat sikit jer..rupanya macam satu periuk kecik we all makan.. hahahah sebenarnya order 3 cukup.. tapi akak makan satu jer..Addy leh makan sampai 4..bela hantu raya kot..? itu tandanya dia suka lah makan kat situ sedap...

licin selicin nyer... lain kali akak boleh makan sini lagi..tapi akak nak macam nih lah.. datang masa weekdays.. memang layanan istimewa..


Lepas tu we all gerak balik hotel.. ingat lepas maghrib nak melawat batu feringhi street market tapi maklulah hujan renyai ada perasaan malas lak nak pergi sana.. dah dalam pukul 9 malam baru gerak dari hotel.. tu pun addy nak pergi hard rock penang.. Addy nak beli barang sikit.. so kami dah ada 3 T-Shirt Hard Rock dari 3 negara.. tak sabar nak ada yang amsterdam nyer...
dah terlanjur datang so posing sakan lah kat luar Hard Rock... hujan pun renyai2 so malas nak buang masa kat sini..ada satu T-shirt yang akak minat..ala2 fit gituew tak ada saiz akak lak.. isk buat baju kecik2..cuba buat saiz macam akak nih..opss patut akak kena kuruskan badan nih..


bangun pagi2 anak akak nih memang dah ajak makan kat cafe dia.. dari semalam dia mengajak akak minum kat cafe tu.. alaaahaiiii kecik2 dah pandai pilih tempat makan..semalam merajuk sebab tak minum kat cafe tu.. so pagi nih breakfast punyalah suka (nasib baik complimentary)


lepas breakfast anak akak nak main kat laut lak.. dia pun geli nak mandi laut kat sini sebab dia kata kat pulau lagi cantik kat sini pasir dia tak putih macam pulau redang..lepas tu we all decide nak check out awal.. dalam kul 10 sudah check out.. nak pergi jalan kat Indian Street lak... dan ronda2 penang...

masa balik we all decide nak naik ferry sebab memang tak ramai orang.. laama dah tak naik ferry nih.. nak bagi Alli merasa.. Alli pulak not in the gud mood sebab baru bangun tidor...

Alli sebenarnya tak suka naik benda2 yang atas laut nih..akak perhatikan dari dulu lagi..agak2nyer memang dia memang mabuk laut..alaaa tak strong lah anak mama nih..

so where is our next destination? tunggggggguuuuuu

2 comments:

rinott said...

next destination??!! psssttttt... k.yuss, ade hal nak ckp ngan akak ni.. 30hb nti di meja 4 segi desa pandan kite berdiskusi yer..

Yus said...

weh lama nyer nak tunggu 30hb.. Desa Pandan yek.. lepas concert lah tu...