11 May 2011

PANAS...

sorry lah uols..banyak citer tak berupdate.. sebab sekarang nih musim panas yang melampau... sana-sini orang citer pasal panas.. kat fb..kat tweeter.. akak pun memang rasa panas walaupun duduk dalam rumah.. waktu malam pun bahang.. tu yang menyebabkan aircond di dalam bilik beroperasi 24jam sehari.. berpeluhlah Addy nak bayar bil hujung bulan...

Bila suasana panas nih.. nak buat apa pun tak tenteram.. semua serba tak kena.. air dalam freezer tu sekejap jer abih.... memang banyak minum air sampai naik kembung perut

Bila akak selidik kenapalah panas luar biasa sangat nih.. rupanya ada ribut tropica Aere yang berlaku di Utara Filipina.. akak pun tak tahu sebab apa kena ribut kat sana tapi effect kat malaysia nih...Bumi kita dah makin tua nih..dah macam2 fenomena yang berlaku...

Nih pun akak terasa aircond 1hp kat dalam bilik dah tak rasa sejuk sangat..kalau hari2 biasa akak pasang temp 20 udah cukup sejuk tapi dah 4 hari temp 16 pun kalau ada temp 10 mau akak tekan... sabarjerlah.. nih pun kira bersyukur.. kalau orang yang tak ada aircond alamat tidur berkipas kiri kanan lah yek..

Yang tak tahan nih..kalau dah rasa tak selesa sebab panas nih.. perkara kecik pun boleh menimbulkan rasa marah..nak gaduh jer.. so lebih afdal akak laki bini dok dalam bilik tidor tak yah tgk TV..sejuk jer.... so tak ada vacation 4 hari minggu nih.. nak berjalan pun rasa tak best.. so duk rumah jer yek...

2 comments:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. heheeh mmg skrg musim panas... semua benda panas skrg... singgah la ke blog saya ;)

Yus said...

Hai Zuwairi.. i will.... ;-)