17 June 2011

CIS KENA TIPU LAGI...

Akak nak story pasal akak bervacation ke Singapore baru2 nih.. tapi gambar2 nyer ada kat Netbook lah pulak.. nak copy dari situ ntah mana akak letak thumb drive nih.. ini lah masalah orang dah tua nih.. nak berblogging pakai Netbook memang tak lah.. kecik benor.. tak puas betul.. so akak skip dulu lah yek.. akak nak citer pasal kes sale yang menipu...

Al sedia maklum.. kalau ada besday kawan anak akak .. Si Alli memang dapat satu punya lah jadi hak dia.. nak buat macam mana.. Papa dia layan kan sangat.. so satu hari kami jalan lah kat the Curve.. nak cari gift tu anak kawan akak nih.. sekali nampak sale barang mainan lah.. Dia buat Open sale kat depan Cold Storage Ikano Power Centre.. so akak rasa memang Cold Storage punyalah..maaf kalau silap..

Alli dah lama mengidam Hotwheel nih .. so Papa alli siap merayu2 ngan Akak nih supaya beli kan Alli set nih.. nak tahu berapa harga dia.. dia kata Sale barang mainan nih.. tapi harga di RM99.90.. akak tanya Addy..dia kata memang harga macam tu.. so akak dengan berat hati pun bayar lah.. lepas tu Papa dia hupgrade satu bijik lagi kereta Hot Wheel konon nak aerodynamic nyer car.. layan jugak...

Nak di jadikan cerita.. seminggu lepas tu.... akak pergi Toy R Us kat Bangsar Village.. (wah first time akak jalan sini..akak suker tau..besttt) Sekali akak terpandang set yang sama nih.. RM69.90 jer tau.. apa lagi akak jegil mata kat Addy.. sekali sudah kena tipu lah ngan Sale kat The Curve tu.. tak kan sale kat the curve harga lagi mahal dari Toy R Us nih...adehhhhh.. Rugiii..Rugiiiii....

Oleh sebab Tema Besday Putera Aleef anak nyer si Farhan hujung minggu nih bertema lego.. so semua guest kena bagi hadiah berupa Lego sahaja.. nak jer akak amik set budak2 nih.. tapi rega dia tak kurang RM70 tau.... cari punya cari dapatlah satu tuk Si Aleef nih.. dia umur 6 tahun.. tapi Apaknyer kata dah pandai pasang Lego..

Kalau boleh Apaknyer nak set City nih.. tapi perlu di ingat yek..akak ada anak lelaki.. dan of course dia dapat satu jugak...adehhh sebenarnya Papa Alli yang buat muka kesian nak main lego gak.. terbang lagi near RM200 duit akak nih.. ingat akak nih Santa Clause kah?

Sampai jer kat rumah.. terus tak buang masa buat Lego tu... Mulalah sessi bergaduh, merajuk, menagis antara dua beranak.. akak pun naik bosan.. rasa nak kurung dema berdua dalam bilik...

Setelah penat lelah akak mendengar suara dorang bergaduh maka jadilah sebijik kereta nih.. Lega akak dah siap.. tak lah sakit telinga akak nih.. tu pun dah mintak nak beli lagi hok lain.. bukan Alli tau.. tapi PAPA nyer.. Iskkkkk

No comments: