09 June 2011

FIRST TIME TGK ORANG MAIN......

Sebanarnya lama dah akak dok bukak site nih.. eh akak punya blog yek.. bila akak ada blog? akak lupa lah... kejap lagi lah akak update... pastu akak gi layan facebook.. layan forum pastu akak lupa lagi.... dua hari lagi akak bukak balik.. eh baru ingat akak ada blog lagi.. dan begitulah seterusnya sampai lah empat minggu.. akak dok tenung jer draft yang memang ada dalam nih.. malas tu nak menaip.... akak suka tengok TV..kekekekeke

sebanarnya akak nak citer pasal first time tengok orang main BOLA..kekekekeke tu pun sebab kawan ex school mate akak ajak.. yer lah excited gak.. nak rasa juga feel.. padahal rules dia pun akak tak tau.. tapi layan jerrrrr...


Haaaa.. tengok punya ramai orang berbaris panjang.. masa nih Selangor VS Perak kat stadium Shah Alam.. nasib baik cepat jer Q nyer.. dalam 15 minit dah dapat lah tiketnyer.. RM15 sorang rasanya..Addy lak dari dalam kete lagi dia kata dia malas nak tengok match bola nih sebab dia sokong perak.. dan sepanjang pengalaman dia tgk bola nih.. setiap kali dia g stadium sokong perak.. Perak mesti kalah.. walaupun sebelum tu memang ada orang kata Perak ada harapan nak menang.. akak cakap kali nih tengok ngan akak.. mesti menang lah.. kalaukalah jugak lain kali tak yah tengok dah.. heheheheh
Alli pulak excited lebih tengok orang ramai sangat.. ingat nak belikan dia jersey bola.. tapi kebanyakan kualiti tak bagus.. apa kata dorang cuba jual yang original punya merchandise kat sini.. baru lah namanya menyokong pasukan korang..

Giler banyak pungutan malam nih kot.. hampir penuh stadium..walaupun esoknyer hari kerja.. tetap ramai yang datang..

Akak pilih tempat yang less crowded sebab akak bawak budak kecik.. akak tak mo asap rokok mengganggu life we all.. lagipun tak nak berhimpit2 ngan orang lain...dapatlah duduk belakang pintu goal...


see ramai penyokong Perak kan...penuh semangat.. akak enjoy gak...

anak akak nak duduk sorang2.. dia marah kalau oran bising.. nak nak kalau akak jerit goallll.. terus dia buat muka tak puas hati suh diam...kalau nak senyap duk library lah Alli woiii...

addy muka cuak jer.. takut anak dia hilang..padahal depan mata jer.....

Kawan akak..junior kat sekolah.. Awie.. dan yang kurang rambut tu Senior akak .. satu kelas ngan Addy Sam...

Tengok belakang goal jer lah yek..
Perlawanan dah start..penuh pulak kat depan nih.. anak akak terus lari duduk ngan akak ... pastu dia tak suka bunyi gendang.. bunyi orang sorak.. bunyi orang nyanyi.. asyik nak balik jer.. akak ngan Addy siap melompat masa Perak nak score.. dia marah sangat..kekekekkekeke

Akhirnya Perak KALAH..heheheheh Addy mesti blame akak sebab kata Perak mesti menang..okeylah..lain kali u tinggal rumah jer lah jaga anak.. akak nak layan kat stadium.. tapi memang fun kalau tengok bola secara live... baru akak tahu perasaannyer.. next time jom kawan-kawan.....

No comments: