19 July 2011

ADUHAI TNB.... LINTAH DARAT

kes nih akak dah bising2 kat fb dah.. sampai kata nak pangkah party lain pun ada.. heheheh eh korang tau ke akak party mana? undi anda adalah rahsia.. sebab akak pun tatau akak pangkah saper sebab dia tak guna dakwat kekal... kekekekekke

kisahnye begini.. akak adalah pembayar bill yang setia..maksudnya masuk jer gaji, malam tu juga akak setle segala bil semua.. semua di hujung jari jer kan..apa nak susah.. susah tu kalau duit memang mengurang dengan banyak lah.. cuma bayar rumah jer akak pergi ATM machine sebab akak guna standard chartered..dan akak tak ada bank account standard chartered...

akak sambung citer yek.. pada satu hari yang akak nak kata bahagia tu memang bahagia tapi sekejap jer lah pastu jadi hareeeem jadah,, akak dapat bill letrik dengan amount negatif u alls.. akak terlebih bayar katanya sebanyak 500.. fuh.,. apa lagi akak tak perlu bayar bill lebih kurang 4 bulan jugak tu.. ater nak jadi citer bulan ke lima akak dapat bil yang mengatakan akak berhutang ngan TNB sebanyak RM886.00 hengget.. adoiii..katanyer meter akak rosak.. ater 5 bulan baru dorang kata rosak...dia kira ngan tariff baru lak tu..macam GAMPANG tak? so Addy g lah setle kat menara TH Selborn tu.. sebab dia sudah sampai bil merah.. kat area rumah akak nih ntah kenapa bil letrik sampai 2 bulan sekali.. lepas surat peringatan dia sampai masa hari dia nak potong padahal tarikh surat tu dua minggu sudah.. pekerja TNB suka amik jalan singkat hantar surat terus potong.. bedebah tau.. ramai yang kena macam nih...



akak ingat abih lah citer tu..rupanya dia tuntut jugak yang RM86 hengget yang tertunggak tu..akak ingat nak tunggu gaji bulan depan sekali dengan bill baru yang bakal menjelma.. dan2 tu jugak dia nak potong kalau tak dapat lagi RM86.00 tu.. bukan akak hutang RM86 ribu macam sesetengan pejabat kerajaan tu..tak sabar2.. dah lah charge akak nyer meter guna tarif baru... CILAKA BETUL...Addy tak mo citer panjang gi jugak lah ke TNB sana.. nanti abih pulak akak nyer ayam itik dalah peti ais kalau bil kena potong...

tu lah susah kalau kompeni monopoly nih.. sama jugak ngan ASTRO... tak leh buat apa dah

No comments: