22 July 2011

BBQ DI TANAH HIJAU

Matilahhh citer lama baru akak nak update.. terima kasih kepada penaja BBQ kali nih dengan Ayam (shidee ), kambing , pau kualer (kim), Jajan dari Kak Emma alor star, Minuman dari Arn Subang tukang bakar Miezandan shidee , western food dari Sg Buloh (kak Wan), Buah-buahan dari Ipoh (yop) dan Bibik dari ampang (me) hehehehehhehe

Penaja penginapan kami dari swiss (kak Nora) wahhh jauh tu sponsor.. terima kasih sekalung budi... ada lagi yang akak miss tak?

Peserta yang sampai paling awal adalah Abg Mahyuddin dan Kak Taa dari Pahang.. akak biasalah tukang buat ayor jer.. lagipun akak dah tak tidor sejak malam tadi tu yang agak ngantuk tapi nak juga join..kebetulan esoknyer akak ada percutian so first flite dah nak kena naik kat LCCT

Aktivitinyer..masak dan makan dan gusip dan skyping..ngeeeeee... macam2 citer..dengan budak riuh rendah.. nasib baik rumah banglo besar .. tak ada lah orang nak bising kiri kanan kan..

masa nih semua kaum lelaki sedang memanggang ayam.. hujan turun ngan lebat pulak. ..akak pun tolong sebuk kat situ.. tapi Kim nih sibuk kat dalam rumah main FB.. isk.. takut hujan betul lah..heheheheh


Kan hujan pulak tak kasi chance nak barakan arang...


Sebahagian Jajan dari Alor Setar.. budak2 asyik ngadap jer...macam2 ada tauuu

Air kotak pulak sampai akak nak kena jaga .. budak2 bukak satu pastu hirup sekali pastu letak tepi..pastu amik yang lain.. nak kena denda budak2 nih semua tawww..

haaaaa.. ini lah anak2 kawan akak..masing2 dah besar dan lasak.. elok jer dema main sama2 macam sebaya jer.. dari sini nampak anak akak lah paling cengeng.. boleh kawan ngan Aleef jer anak arn sebab Aleef nih main ngan budak berpada2 juga..sebab Alli kecik..

Kan semedang aleef jer kalah... suka lah alli sampaui tahan mata tak mo tidor..

Arn tak tidor sini.. ntah sebab sayang katil dia kot... ada lima bilik lah.. semua bilik ada ekon.. boleh pilih nak duduk bilik mana pun.. tapi pagi2 dengar citer arn datang bawak Roti Canai..akak tak sempat merasa sebab akak dah berlepas ke Singapore..

Dalam penat2 tu akak sempat curi masa g the curve jumpa Mohsein..dia ajak karaoke.. fuh mana leh lepas..nak nak dia belanja.. lepas jugak beberapa lagu sebab akak sampai lambat.. Aidee puas pulun jadi dancing queen kat situ...


Akak bawak sekali mohsein dan dengkot datang makan kat sini.. dema pun lapar tapi maluew-maluew nak makan..apa daaaaaa..

masa nih dah pukul 4 pagi.. tapi makin rancak dema sembang.. akak asyik kena buat ayor jer..akak kan bibik kat sini.. fuh genap 48 jam akak tak tidor.. badan pun penat tapi kalau akak tidor tak larat lak nak bangun kul 5 pagi bersiap ke airport..

Kim siap dah tukar baju ingat nak melepak kat warung mana2 tapi dema dok syok sembang kat sini kat luar rumah jugak...akak tengok jam dah pukul 5.. segera akak mandi air sejukkkkk dan packing barang nak ke airport... dengar citer dengar jer azan subuh masing2 gerak balik rumah..

masa akak gerak ke airport..kak Ta'a still tidor kat sofa.. kak Taa tak mo masuk tidor dalam bilik sebab dia takut tidor sorang..akak teman dia tidor kat luar lah... esoknyer korang kunci rumah tu balik yek..akak nak shopping kat singapore.. tapi nanti akak citer sampai kat singapore akak buat apa yek..maklumlah dah lebih 48 jam tak tidor.. sure macam zombi akak berjalan kan....

No comments: