30 July 2011

MALAYSIA VS SINGAPORE

Ni akak nak citer lah kan... orang nak tengok bola akak pun nak tengok bola.. orang lain tengok kat rumah akak beria nak tgk kat stadium padahal rules dia pun akak tak abih khatam lagi...

Akak ajak Addy pergi.. tapi dia tak mo dia kata tak mau berhimpit ramai2 dalam stadium dia panas.. dia nak tgk Bola sambil pasang ekon dan makan chips lagi best.. hehehhe itulah suami ku.. memang dia tak suka pergi tempat yang crowded..

Kawan akak dah belikan tiket tuk akak.. soo akak buat strategi yang akak rasa akak tak yakin boleh berjaya.. akak bercadang naik LRT uols.. kekekek dah berapa lama akak tak naik LRt.. ntah ingat lagi idak cara-cara nak beli tiket.. heheheh.. owh kalau nak baca other version from azimah sila click sini yek.. dia pakai camera canggih..akak pakai camera henpon jer...

akak naik LRT kat Pandan Jaya sebab akak rasa kawasan parking dia besar.. tapi akak parking kat Ex office addy nyer tempat.. konon nak tempat terang...kalau naik LRt kat Pandan Jaya nak pergi bukit Jalil kena turun tukar train ke sri Petaling kat station Chan Sow Lin.. akak siap save map LRT kat dalam Galaxy Tab akak nih.. takut sesat hehehehehehehe


Nak jadikan cerita kat Pandan Jaya memang tak ramai orang lagi..maklumlah awal lagi akak bertolak dari station Pandan Jaya pukul 5.30 petang.. orang pun baru balik kerja.. so sampai kat Chan sow Lin kena turun lah.. masa tu akak rasa macam tak mo turun sebab akak tengok ramai gilerrr HARIMAU MALAYA kat situ..dah lah akak sebatang kara.. huaaaaa...

sampai dua train lepas tak dapat jugak nak naik train ke Bukit Jalil.. perghh akhirnya berjaya jugak akak meloloskan diri naik.. dan half way akak dapat seat.. alhamdulillah.. dalam kepala akak nih pikir pulak macam mana nak balik nanti..? Sampai jer kat station Bukit Jalil.. orang yang ada kat situ semua bersorak mengalukan kedatangan kami..pergh macam ketibaan wira negara pulak..kekekekke berhimpit2 semua nak keluar dari station tu pulak.. adoiiiii


akak geram kat sini sebab telefon Celcom akak memang tak dapat coverage.. nak call tak boleh received call pun tak boleh.. terus no service... dah lah akak tak janji ngan kawan2 akak kan tunggu kat mana2.. berapa kali akak restart tel akak memang tak boleh jugak.. kalau nak bercakap kat telefon memang tak dapat lah..sana sini bunyi honk.. bising betul.. waktu maghrib pun kalau tidak sembahyang jangan lah terpekik terlolong bising2 main honk tu..adehh itu pun nak ajar ker?

Akhirnya akak kena keluar jalan kaki keluar sikit dari bukit jalil nyer stadium baru dapat coverage.. harap2 kawan akak dapat lah masage akak yek..akak call masing2 tak berangkat..tak dengar kot.. rupanyer dorang pun sama line tak dapat even pakai MAXIS pun.. akhirnya berjumpa jugak kat Gate Hijau.. legaaaaaa.. Rini pulak ntah masuk ikut gate mana.. dah berterabur dah semua

Penuh stadium sampai seat pasukan Singapore pun dah jadi seat Harimau Malaya... seat singapore ada lah sikit jer dalam 400 orang jer.. mana leh lawan suara penyokong malaysia.. tapi akak tak setuju masa dorang nyanyikan lagu kebangsaan Singapore kita dok Boo dorang.. kena hormat lah lagi kebangsaan mereka kan...

Kami menyokong Malaysia.. akak cakap kat Jimah. .. di takdirkan kalau singapore sumbat Goal dulu dan akak bangun melompat gembira sila tangkap akak dan suruh akak duduk yek.. ini di sebab kan akak terlebih excited dan akan sokong sapa2 goal dulu..kekekeke

first half game amat bosan.. Malaysia macam tak pandai main .. dah agak kelam kabut.. nasib baik ada Apex yang banyak selamatkan gawang goal kita nih... akak dah mula sangap.. ngatuk pun ada .. lapar lagi lahhhh... Player SIngapore pulak banyak main wayang.. sikit2 sakit kaki.. sikit2 sakit kepala.. pergi casting filem bollywood lah wooi

Akhirnya terpaksa terima hakikat kita kalah.. huwaaaa.. seri 1 sama menyebabkan kita kalah sebab kita tewas 5 berbalas 3 di SIngapore.. minit yang ke 85 akak dan jimah dan ori berangkat keluar sebelum semua berebut nak keluar.. kebetulan Jimah nak hantar akak balik.. Alhamdulillah.. akak bersyukur.. akak tak dapat bayangkan nak berhimpit dengan bau peluh kat dalam LRT nanti... keluar awal pun tak leh gerak sebab kereta Jimah kena double park..kena tunggu orang yang double park tu keluar dari stadium.. agak lama gak tunggu dalam 30 minit baru leh keluar..

Lepas tu we all lepak SATAY GAYAH sebab kami laparrr... wahh seronok lepak2.. chill berdua sebab kedai tu tinggal we all sebagai last customer... phew.... nasib baik sempat makan

3 comments:

Kuazue Mohamad said...

haru la ko nie yus... sanggup redah manusia tu kerana semangat waja harimau malaya... idup ko yus!!!

rinottt said...

huh.. sy setuju ngan abg addy.. ini 1st time sy tgok bola n rasa yg d last la huhu baek g tgok tomoi match!! jom kak yus.. bulan 10@11 nti..tatu da seswai da tu heheh

Yus said...

Mak engku: sajer nak rasa experience tu..lepas nih serik

Rini: heheheh betul rasa nak nangis berhimpit ngan jejantan tu.. Tomoi kekekke jommm (cari nahas lagi lah nih)