22 July 2011

MEE UDANG MAK TEH KUALA SEPETANG

whaaaaa rajin tak kak hapdet blog...yer lah kalau semangat dah mari memang banyak citer..actually banyak jer citer tapi simpan jer dalam computer nih.. tak pun simpan dalam kepala.... heheheh kali nih akak citer pasal makan2 lak...

punya lama akak dah kawin ngan orang perak nih..dah nak dekat 12 tahun tapi baru sekali nih dia bawak akak pergi makan kat kuala sepetang perak.... nak makan mee udang lah..sebab dah terbayang2 dah nih orang kata susah nak cari mee dalam mee udang tu.. selak2 nampak udang jer..

macam ni lah rupa mee udang nyer.. dia ada 2 option.. nak udang kolam or udang laut..kalau udang laut RM8 sepinggan...for sure lah amik udang laut..sebab udang laut lagi sedap dan mahal..ngeeeeee...

we all pergi bukan waktu cuti..weekdays jer.. so memang tak ramai orang.. tapi still ada jugak orang...kedai nih baru bukak masa tu...memang cepatlah dapat order... Addy dah tak sabar nak tunggu..perut lapar sangat tau...
kedai dia simple jer.... meja panjang2 macam meja kantin sekolah jer.. location dia tak jauh dari bandar Taiping..dalam 15 minit drive jer kot.... kalau tanya orang taiping semua tahu kot tempat nih.. laki akak jer yang tak mo bawak....

akak tayang lagi gambarnyer yek... akak mintak extra pedas..sebab akak nih memang tersangat suka makan pedas nih....addy siap offer nak tambah lagi tak.. sebab MIL akak pun tak tambah malu lah pulak akak nih.. lagipun MIL akak nak masak roti jala lepas nih... simpan perut lah...

overall akak rasa tak lah berapa sedap sangat.. tapi sebab banyak udang yang fresh tu jer.. kuah dia cair jer...or memang style orang sini masak kuah cair2.... kalau akak dapat udang2 besar2 nih dan murah-murah kat KL nih memang akak definitely boleh masak lagi sedap dari nih.. mak aiii tak agak2 masuk bakul angkat sendiri..kekekekekek

No comments: