15 August 2011

GERMAN DELI IMBISS

Kali nih akak nak goda korang di bulan puasa nih yek.. hehehehe.. tahan sikit iman tu.. hari sabtu tu akak tanya addy dia nak makan apa masa Iftar.. lama dia pikir.. pastu dia dok berlari ke laptop ntah apa dia godek2 .. akak rasa bengang jugak sebab dia tak jawab.. akak nih dah malas nak masak nasi.. pastu dia panggil akak dengan mata bersinar2 macam budak kecik dapat aiskrim.. rupanya dia dok google Burger yang sebesar Giant yang kawan akak kata bukan makanan manusia hanya untuk optimus prime dan ada sorang kawan lagi cakap untuk yang bernapsu gajah..hehehehe


lokasi dia adalah di Ampang di Petronas service station.. ala yang ada Jusco Max Value, Mac Donald dan DiKayu Nasi Kandar tu.. Nama tempat nih ialah German Deli Imbiss... bulan Ramadhan nih dorang ada buat buffet.. kalau tak silap harga dia Rm20 per person utk adult dan Rm10 tuk kanak2 bawah 12 tahun dan 4 tahun ke bawah makan percuma... Murah kan.. tapi buffet tu tak ada sediakan burger yang akak nak...

Bagi bulan puasa nih.. order untuk ala card tutup pukul 6.30 petang sebab dorang nak prepare tuk buffet dan akan bukak balik kul 9.00 malam... waktu tutup cafe nih kul 10.00 malam ...so pikir nyer pikir addy kata nak take away jer lah.. dia memang sayang terawikh dia.. kalau dia berbuka di luar dia miss dia punya tarawikh tu.. akak follow jer.. janji akak kenyang...


Sebab masa tu napsu amat besar kerana menahan lapar dan dahaga maka sorang satu tak hagak2 order hok giant nyer.. kekekke hok akak pengang tu burger nama dia MEGATON.. haaaa tu sebab kawan akak cakap cuma optimus prime jer yang makan... sila compare ngan saiz iphone tu yek. dan sila compare jugak ngan saiz bulat muka akak.. ngeeeeee besar kan.. harga dia Rm16.50 jer.. kalau kongsi 3 orang pun tak ada hal.. daging dia sangat tebal dan rasa dia memang puas hati...


addy nyer pulak dia pilih Jawbreaker sebab dia nak rasa makan sosej.. besar sungguh yek.. jangan risau Cafe nih HALAL dan akak tanpa was was melahap makan kat sini.. Rasa Jawbreaker nih macam coney dog A&W.. tapi saiz dia yang amaaat besar.. addy tak habis makan hokey.. tapi dia sempat pau akak punya Megaton half portion.. dia kata Megaton lagi best..


Esoknyer pulak.. akak telah menghasut ex school mate akak yang kebetulan dok cuma 300 meter dari rumah akak tuk sama2 menggemuk kan diri di sini.. kawan akak nak tarawikh dulu so akak tunggu dia yang hanya berbekal kurma 3 biji jer sempena berbuka puasa.. nak makan makanan optimus prime kan.. mesti kena kosong kan perut...

gambar cilok dari fb Norli

Kali nih kami order dengan amat berhemat lagi.. akak cakap semua kongsi cukup , tak habis nanti... dan kami order segelas air root beer yang besar macam size jug minuman dan memula kawan akak nak order macam2 lagi sampai akak cakap makan dulu kalau nak lagi boleh order.. kekekeke siap simpan menu kat meja tu..

gambar cilok dari fb Norli

Ni lah kawan akak Norli dengan Megaton nyer.. selera sungguh dia makan.. dan dia pun suka dan nak datang selalu nak rasa menu yang lain.. Thanks ye nok sebab belanja akak.. akak baru nak bayar rupanya dia dah settle bayar siap2.. akak tahu akak suri rumah tapi akak ada duit tabung tawww...


gambar cilok dari fb Norli

Heheheh akak suka sungguh gambar dari camera dia sebab dia ada fuction touch up.. nampak jelita kan Burger tu.. dan akak pun jelita jugak nampaknyer.. flawless gituewwwww..

Akak rasa akak dah jumpa eating buddy yang duduk dekat ngan umah akak.. so lepas nih mesti macam2 plan we all buat tuk eating out kekekekeke dia pun masih single.. any takers?

So anyone nak join akak makan sini next time??? akak pasrahhh bulan puasa nih akak makin besar...



6 comments:

jimah said...

kak yussss...u pakai baju hard rock paris tu eh? show la sket lengkali...

jangan mkn byk ngat kang x muat baju tu..heheheh

Yus said...

aku suka baju HRC tu.. hanya baju tu yang boleh membuat aku kelihatan kurus.. dan selesa kalau nak tambah extra pound lagi..kekekekeke

Anonymous said...

first of all ahkak rasa terharu ahkak masuk blog u nok...terharu..terharu...
and nak confess sikit...ahkak tak g terawih mlm tuh hahhahahahahahahaha....tapi ahkak heppy sesangat...ahkak sukerrrrr.......

muah..muah...muah

( tapi akak buta it..so komen tak tau nak taruk muker camner..nanti ajor yeeee..)

Yus said...

tak per.. gambar tak ada muka pun kon nampak jelita.. eh ko tak pegi terawikh ke nok.. mak ingat ko pergi.. sebab muka ala2 berseri macam lepas kena air sembahyang tarawikh gituew...kekekke mak lari dulu yek...

rinott said...

a'aa la k.yus nmpk kurus pakai baju tu.. sedapnye.. nak try jugak ler nanti..

Yus said...

rinott.. harus kita berkampung kat situ.. nak cakap besar tak besar burger tu..aku pun nampak kecik kan kekekekkeke