10 August 2011

KEMENSAH-BACK TO BASIC 2


Ni aktiviti Geng Meja Bolat sempena menyambut Ramadhan.. kelas gituew. orang lain sambut ramadhan banyak kan amal ibadat..latih dok solat sunat.. tapi kami..? asah skill makan lagiii..

Thanks to my Junior Chicken Mom..dah boleh handle event dah.. tapi adatlah organiser nih selalu kena guna duit poket lebih sikit.. kipidap gurls... tapi kes iklan diri sendiri masih tak leh blah..kekekekekek

Kali nih akak pergi tak bawak family..last time akak bawak Addy dan Alli tapi kali nih Addy kerja malam dan Alli pulak nak duduk umah Mak Wan kat Sg Buloh.. so akak jer lah hadirkan diri.. syok woo sebab akak sampai agak lewat.makanan dah siap2 nak bakar.. kali nih tukang marinate bukan dari Mumbai.. dia datang lewat malam... kali nih our tough guys yang serba boleh handle marinate barang..

kebetulan masa akak sampai hujan renyai2 agak sejuk lah kat sini..ceh ada hati nak bawak kipas bagai. gigil uols.. tapi kalau kat Isi Rimba nih dia ada kolam air panas.. ntah macam mana air dari atas bukit tu boleh panas.. tak payah pakai heater.. so we all amik kesempatan main volley ball kat situ.. for sure lah akak kalah sebab akak geng kenderaan berat...kekekek

Tapi memang best main nih.. anak2 ayam akak yang lain tak mo mandi .. korang segan yek.. kalau ada jejaka hansem harus korang meluru tarik2 baju nak terjun kan..

Ada sesetengan challet tu memang boleh terjun dari balcony terus ke dalam kolam.. tapi agaknyer semua tak berani terjun tengok we all dok riang ria dalam nih.. takut kene lenyek kot..

Skill yang tak dapat anda lihat di mana2.. sampai tertelan air bagai semua nih.. dah nak dekat maghrib baru we all naik.. nak mandi air terjun kat depan tu tak larat sejuk woooo...


Rajin anak2 dara semua nih tolong masak.. basah2 lepas mandi tu terus makan.. pergh sedap sungguh.. akak makan sikit jer.. yer lah akak lebih suka guna mulut akak nih tuk bercakap kan..

Ada ayam, sosej, kambing, mash potatoes, wedges, cheese perghhh memang lentok lahhh

sebnarnya da home made puding yang Cik rini bawak dan sambal ikan bilis+ roti yang di bawa oleh cik sally
Kalau korang nak BBQ tapi tak ada orang kuat di belakang tabir nih tak sah tau.. rajin anak dara nih semua buat kerja.. jejaka kat luar sana sila masuk meminang cepat2 yek.. susah nak cari yang molek2 macam nih..

Ni tukang masak dari sabah.. kalau jagung tu dia bakar dengan kulit2 dia lagi.. katanyer memang style sana.. ntah akak pun tak pasti sebab akak tak pernah tengok...

fotographer malam tu... banyak gambar nyer tapi akak nak copy dorang simpan dalam fail general.. abih tu akak kat sini mana leh access file general korang tawww... feeling akak nih hackers ke leh hack pc korang...


Tengah malam tu Mior datang bawak geng.. perghhh akak dah ready nak speaking omputeh ngan kawan dia nih..sekali dia boleh cakap melayu pulakkk.. in fact cakap kelantan..kekekekke rupanya dari datuk dia dah bermastautin kat sini.. muka rupa omputeh tapi makan budu.. adehhhh.. gurau yek awak...jangan marah..

semua lepak kat meja lepas makan.. tukar2 story.. gelak2.. banyak nau citer nak update.. tapi sayang.. kali nih Chicken Dad tak dapat hadir.. Chiken dad nih banyak kerja kat obersea dari Malaysia.. kalau seminggu tu 5 hari kat obersea.. dua hari kat malaysia.. memang susah nak jumpa dah...Rindu lah kat Chiken Dad


Owh sebab kat sini tak ada TV..dah kata back to basic kan.. so malam tu kebetulan ada games bola antara singapore dan malaysia kat Singapore tu.. so Tab akak jer pakai Celcom so coverage dia memang laju.. kalau pakai MAxis kat sini coverage dia macam hampeh.. so we all tgk online TV kat sini.. bayangkan dengan screen kecik tu pun boleh semua bersorak riang kalau goal dengan kepala semua besar bagak keliling Galaxy Tab nih..kekekeke.. macam tgk TV kat dewan orang ramai lak.. riuh jugak lah kat situ.. rimau pun takut nak keluar..

abis jer game sambung makan. Azuan nih ayah mithali..last time dia hadir dengan wife jer..kali nih dia hadir bawak semua anak dia tawww.. Olyn dia hantar g shopping ke Bandung.. perghhh untung Olyn.. Cik abg kasi duit pegi bandung shopping...

Lepas tu ada beberapa orang tak dapat clearance bermalam kat sini.. edisi takut bini kekekeke.. so yang tinggal nih punya rancak bersembang..alih2 yang bersembang sampai kul 6.30 pagi akak, jimah, lias dan Edan... Edan sampai tersengguk2 cium meja.. semau citer..pasal politik, pasal ceramah agama, dah rupa kuliah subuh dah.. last sekali dah tak tahan pukul 6.30 baru we all masuk tidor.. pastu anak2 dara pulak bangun tidor siapkan breakfast.. perghh memang terbaikkk lah

Lepas breakfast we all mandi air terjun lak.. perghhhh sejuk.. dah lah malam tadi memang tersangat sejuk nasib baik akak bawak selimut tebal....

maaflah akak tak dapat nak upload gambar mandi manda di air terjun kerana nanti ramai orang yang tak sanggup nak tgk dengan gaya macam budak2 dan aksi yang tak masuk akal.. kekekek.. gambar kat atas nih hok kawasan cetek.. kami mandi kat kawasan dalam.. sejukkk dan dalam kul 4 petang we all check out.. tapi akak tak terus balik rumah..

akak, Jimah dan Anne layan karok sampai kul 8 malam di Low Yat Redbox.. sampai hilang suara akak nih.. tapi memang enjoyyyyyyy sangat...

6 comments:

jimah said...

ehehhehehe...pastu i and anne sambung layan Harry Potter plak kat GSC imax..ekekkeke

Yus said...

owh lupa.. memang ko banyak sangat energy yek..makan kacip patimah ke ko makan tongkat ali...

aku dah tua.. dah sengal badan nih.. kekekeke

edan rashid said...

cis... apesal gambar aku takde... ini takkkkk adilll susah2 aku startkan api... bakar ayam tu sume... gambar aku takde... cisssss.... wakakakaka... :P

Yus said...

edan gambar ko tak der sebab aku tak bawak camera.. aku pakai henpon jer.. dan aku tak ada copy semua gambar.. lain kila sila email kan aku segala gambar

3d4n c0m17 said...

dei... abis tu yg aku letak sebeban kat photobucket tu apa... dushhh...

Yus said...

aku tak ada link ( kataku memberi alasan) kekekkeekkke