13 August 2011

MIMPI DAN TEMPE....

Semalam akak dok ber iftar ngan geng meja bulat akak tu depa dok tanya pasal mimpi akak yang akak dok canang.. best giler .. tapi akak tak citer kat dorang sebab akak nak citer kat blog bagi world wide coverage lagi..kekekkeke

Al kisah masa suatu hari akak berbuka puasa kat rumah akak ada beli sekeping tempe untuk di goreng.. sedia maklum by all tempe nih kononnya mempunyai banyak khasiat dan ada orang kata boleh awet muda kalau selalu makan tempe.. kalau tak caya cuba tgk muka Datok Khir Toyo..macam orang umur 30 an jer.. akak sure dia memang gemar makan tempe..

Okey berbalik kepada mimpi akak tu yek.. satu malam yang hening akak bermimpi telah berkahwin dengan anak raja.. tapi anak raja negara mana akka lupa nak selidik.... tapi asal kawin ngan anak raja teruna lagi akak tak kisah walau raja negara kecik jer kan.. hehehhe (okey tahan muntah tu dulu) kekekekek

Lepas acara gilang gemilang maka akak bersembang dengan ibu mertua iaitu permaisuri negara berkenaan.. bonda mertua akak tu pun bertanya berapa umur akak .. (motif mak mertua tak selidik latar belakang bakal menantu kan) maka akak pun menjawab dengan jujur tanpa menipu ... umur patik 35 tahun bonda (motif berpatik beta kannnn.. eh betul lak umur dalam mimpi tu.. tak menipu sungguh).. makan bonda mertua akak pun terbeliak matanyer dan berkata.. eh nampak muda anakanda nih yek... macam sama usia dengan suami anakanda yang baru berusia 27 tahun... (sekarang semua boleh muntah yek.. kah kah kah) apa lagi aku pun mergangkat sembah sambil berkata.. Junjung kasih tuanku bonda dengan pujian bonda terhadap anakanda..... sambil tersenyum gedik..

lepas tu akak tak ingat dah apa terjadi tapi akak rasa macam akak tak mo bangun jer dari mimpi.. dan tetiba akak terasa nak borong selori tempe dan hari2 makan tempe.. sekian mimpi beta (dah kawin ngan anak raja kan) pada hari tu..


Eh lupa nak citer.. beta rasa beta nak kuruskan badan macam dalam mimpi beta tempoh hari... kekekekekekkeke


4 comments:

jimah said...

huwaaaaaa...ni rase nak bunuh diri ni! dush! dush! hantok pale kat dinding.....

Apa punya mimpi daaaaaaaaaaaaa....(gelak sampai muntah dah niehhh..)

Yus said...

apa boleh buat tuan hamba.Beta telah dipinang oleh putera raja. dan beta tak boleh mengawal mimpi. hua hua hua. beta lari dulu yek

3d4n c0m17 said...

raja gopal cite paddayappa... ceh.... gue makan tempe darik kecik lagi...

dan ayat last sekalik tang kuruskan badna tu lopakan jelah... wakakakaka...

Yus said...

pantun pasal nak kurus badan

anak muthu tarik perahu,
tengok dan tunggu dulu baru tahu.

kekekkekekekk