07 September 2011

KENAPA PRIVATE BLOG?

Kannn ramai gak yang tanya kenapa akak private kan blog akak.. ada lah sebabnyer kan.. kalau tidak tak kan akak suka ngomel sengsorang kat dalam nih.. tak best macam orang sewel dok sembang or bercerita sengsorang tanpa feedback..

Okey kisahnyer macam nih.. akak ada seorang hamba Allah (kalau dia masih hamba allah lagi lah) dok suka benar buat cerita macam Kap Ya Lam Nga.. dia bukan duduk kat malaysia nih pun.. dia duduk kat nun Afrika sana.. tapi memang orang malaysia yang makan belacan gak... tapi sejak kawen ngan orang obersea nih makin pelik lak dengan perangai dia.. dia duduk kat negeri yang panas berdengung jauh beribu kilometer dari Malaysia nih tapi pakat tahu luar dalam kain orang kat sini pun..heran bin ajaib.. maklumlah ada Fb kan tapi kalau salah guna mampus pi lah ko...

Akak pelik dia ada 4 account FB itu yang akak tahu..(yang akak tak tahu ntah berapa lah, bende free jer pun kan..) tapi semua tak pakai nama sebenar dia..satu account nama jenab junub, satu lagi jenab junub richard, satu lagi pusat urut jenny, dan satu lagi jenny tukang urut.. melampau kannn.. setiap account fb dia ada orang tertentu jer. so dia ada 4 kategori kawan lah dok himpun dalam satu FB.. actually kawan2 akak memang tak ada masalah ngan dia nih.. layan baik, tanya khabar.. maklumlah dah lebih 20 tahun tak jumpa.. memang gurau2 kat FB tu biasalah.. tapi still hormat dia sebagai orang tua dah nak menopouse.. Akak dulu pernah jugak rapat ngan dia dan bawak dia balik rumah kenal dengan my family.. tapi tak sangka dia ada split identiti.. ntah nak jadi negro ker nak jadi melayu akak tak tau..

kisahnyer dia yang paling kuat mengata satu group super senior tu macam2 cerita.. sampai pikir logic mana dia dapat info nih..sekejap2 dia disable account ntah jadi orang lain pulak kot.. yang paling akak tak tahan ada satu kes tu dia memang pedajal akak dengan sorang kawan akak dalam satu batch nih.. kisahnyer macam nih.. dekat akak dia dok canang yang buruk2 tentang kawan akak nih.. macam2 lah sampai kisah yang sangat personal pun dia tahu.. dah Jenab nih bercerita tu melalui inbox fb/live chatting memang kita layan jer.. sambil tu kalau dia dah cerita kita pun dok lah sama menyetan.. banyak story dia dok buruk kan..ntah apa dendam dia ngan kawan akak tu.. sampai satu ketika kawan akak up kan status kat wall dia pasal perkara nih.. akak pun pelik lah sebab bende2 tu akak pernah dengar.. terus akak call kawan akak tanya apa masalah dia.. lepas bertukar2 info barulah jelas.. dekat kawan akak tu dia dok ngata akak seolah2 akak yang mengata kawan akak tu dengan tuduhan yang melampau tu..padahal semua angkara Jenab Junub nih...

Masya-Allah mengigil akak dapat tahu kisah tersebut..lepas akak jelaskan dan bagi segala bukti yang ada pada kawan akak tu baru dia rasa lega.. dia pun tak pernah ada masalah dengan akak nih.. sejak minah dok Afrika nih ada, macam2 fitnah dia dok tabur.. bukan akak jer kena tapi ada lagi senior akak dia dok burukan .. senior satu tahun dari akak tu tak tahu mende pun tapi padahal akak rasa dia rapat jer ngan Jenab nih.. sampai segala cerita peribadi sure kongsi dengan Jenab nih..padahal Jenab nih dok buruk kan dia kat kawan akak tu jugak.. adehh malang lah yek kakak yang duduk kat Utara Malaysia tu yang tak tahu kisah sebenar yek.. pilih kawan biar yang berpada .. tu jer akak cakap.. kalau kawan dah kita kenal, dan mesra dan tahu hati budi biar jaga bebaik.. bukan kawan yang tak pernah jumpa dan hanya tetiba jadi baik kat FB nih...


Selepas akak dapat tahu info nih akak terus berhubung dengan kawan sehati sejiwa akak.. korang tahu saper korang yek.. dorang jugak yang menasihati akak supaya reveal bende nih..kalau ikut akak nak senyap jer.. tapi telah mencemar nama baik akak kena pertahankan.. tak pasal2 ada rasa tak best dalam hati nanti.. kita nih hidup tak lama.. biar berbaik dengan semua orang.. tapi kalau orang cari gaduh or kawan yang menyesatkan baik kita blah awal2 kan..

Pasal Jenab nih jugak ramai orang bertelagah dan tak ngam dalam FB tu.. owh lagi satu citer yang dorang banyak bagi tahu akak.. Jenab nih suka benor janji nak hantar barang sebagai gift dari Afrika.. walaupun kita kat malaysia nih tak mengharapkan apa2 just simple and nice relationship tapi dia dah beria nak mengoffer barang cenderahati.. dah ramai jugak yang terkena yek.. janji nak hantar barang selepas dapat alamat tapi at the end hampehhh..kita nih dok tunggu gak kat depan pintu tetiap hari takut posmen datang.. alasan dia beri "alamak barang tu kena tahan kastam reject balik".. "pos tak jumpa alamat".. dia hantar gading gajah ker pun??? rumah akak facing KLCC yek dan cuma 3 km jer dari KLCC kak Jenab oii tak kan posmen tak jumpa alamat.. dan kawan akak tu pun terkena jugak dan ada 4 hingga 5 orang pun kena perkara yang sama dan alasan pun sama.. kuno sangat ker sistem POS malaysia nih kak jenab oii.. so sekarang kak Jenab tu bolehlah simpan balik kalau betul lah hadiah tu kena tendang ke Afrika sana.. Akak tak mo apa2 pun barang dari sana.. quality ker nok???

Buat pengetahuan Kak Jenab.. Suami akak mampu nak bawak akak jalan2 ke obersea tu.. tak pakai duit akak Jenab pun.. janganlah tabur fitnah akak jeles tengok orang jalan2 akak cakap ada sugar daddy support.. kami kat Malaysia nih kaya lagi lah.. masih cukup makan pakai semua.. bukti tengok badan akak yang gebus melampau nih..kalau akak tolong orang iklas tau tak ada minta balasan.. yang Kak Jenab berdengki bagai nih sebab apa? Akak jenab nih memang ada sindrom tak suka berkawan dengan orang ker?? or akak jenab suka cari pengaruh.. kalau saya jadi kak Jenab saya dok senyap2 kat Afrika sana dan tutup FB..malu oooo.. ramai dah tahu tembelang kak Jenab.. dan maybe lepas nih lagi ramai yang tahu tapi ada meraka melayan kak Jenab dengan teruk?? saya rasa tidak pun.. tapi masing2 berhati2 jer dengan Kak Jenab tu.. udah2 lah nak beradu domba.. umur kak Jenab dan saya pun dah makin lanjut.. kalau kak Jenab balik Malaysia tak payah lah nak jumpa2 lagi..kami semua dah malas nak layan dah..

Owh akak Jenab kuat benor mengata geng XYZ yek.. dendam sungguh kak Jenab ngan geng XYZ tu.. tapi kalau saya kata kak Jenab nih talam dua muka macam mana? yerlah dah ada bukti kak Jenab buruk kan geng XYZ tu dan kat kami dan kak Jenab buruk kami pada geng XYZ..macam mana cerita tu?


p/s: korang jangan cari lak Jenab Junub, Jenab Junub Richard, Tukang urut Jenny dan Jenny tukang urut tu.. akak reka jer nama tu..nama sebenar akak rahsiakan..kekekekke

3 comments:

e.i.l.e.e.n said...

ngeri wor ngan Kak Jenab nih!..terngiang2 lg sore dia menelepon dr Afrika.mesra je sore nya tp sapa sangka kan,Kak Jenab ni mulutnya puaka..suka melaga2kan org!

camnapun beb,aku still xbole terima hakikat kehenseman 'laki' dia.apa giler ke org hensem mcm tu nak berbinikan si Kak Jenab yg......(maleh ckp ar)...ekekekeke

Yus said...

kannn aku nengok ex laki dia tu dah rupa bintang calender.. phewwww.. nak kena cari kalender afrika lah ntah2 ada gambar tu kekekekek

gbone said...

jenab tu tak mandi Junub..tu pasei gitu..oii eileen,sampai aku pn kamu block tak kasik masuk blog..hmmm..yerlaaaaaaaa..siapalah aku