09 September 2011

MANA NAK CARI KAWAN SEBAIK KAMU?

Okey kan akak citer tepon akak hilang... sebab kena copet ngan saudara husband lah.. kisahnyer akak bergundah gulana lah sebab akak beli mahal woo.. akak beli tepon tu Rm2k dulu tau.. iskk malau masuk ASB dah berbuah dah pun..

Rupa-rupanya akak ada banyak kawan baik.. kalau dorang tak leh tolong dengan kewangan dorang boleh tolong dengan kederat yang mereka mampu.. tak pun ada yang tolong dengan moral support.. akak memang sangat menghargai kawan kawan akak nih... tak mungkin akak dapat cari kawan sebaik uols...

al kisah kawan akak sorang nih memang mampu dari segi kewangan.. telah offer nak sponsor akak beli Iphone4.. memula akak ingat dia memain lepas tu dia PM akak dia serius nak sponsor akak sebab dia kata dia ada rezeki lebih.. terkejut akak ...yer lah.. dah lah macam2 dia bagi akak masa bulan puasa hari tu.. kawan kawan akak dan akak pun turut gembira dengan pemberian dia masa Ramadhan dulu.. kali nih nak bagi akak telefon baru sebab kesian ngan akak yang tak ada henfon.. alahai.. terima kasih yek sahabat.. tapi akak terpaksa tolak salah satu reason akak rasa tak baik akak mengambil kesempatan walaupun dia kata dia tak pernah ungkit apa2 pun selama nih.. dia ikhlas... dan satu lagi reason sebab Parent budak yang mengambil henfon akak berjanji nak currier balik henfon tu kepada akak dalam masa terdekat.. kira akak dah dapat balik lah tepon tu cuma tak ada kat tangan akak lagi... penat akak ber CSI dengan laki akak nak track siapa yang mencuri nih.. akhirnya tak sesia akak menonton CSI selam sebelas episod dapat gak akak dengan pencuri tu..

akak nak kata akak tak perlu ramai kawan sangat cukup akak dapat kawan sebaik kamu wahai sahabat sahabat sekalian (anda tahu siapa anda di hati saya) ... dan terharu lagi dia kata lepas akak tolak sponsorship dia.. dia kata jangan malu2 dengan dia kalau perlu apa2 bantuan.. yes i know where to find you if i really need it friend...

Akak tak akan lupa jasa korang wahai sahabat-sahabat sekalian.. susah senang dari zaman sekolah hingga sekarang.. hanya tuhan dapat balas baik jasa kalian...dan kalau sesiapa yang menyakiti sahabat-sahabat akak nih bermakna mereka menyakiti akak jugak... kamu umpama adik beradik akak juga...

2 comments:

rinott said...

henpon ilang?? kirenye gambo2 aksi telampau sedang berleluasa la skang ni ek?? huhu

Yus said...

rinot aku kan mak hayam so aku jadi fotog jer. gambar kamu semua lah ada dalam tu ngeh ngeh