13 November 2011

BEREMBUN BERSAMA GENG MEJA BOLAT

Hai uolssss.. morning..eh dah afternoon.. perghh hari nih rekod akak memang tak tidor malam sebab makan bergosip... acara bermula lepas maghrib..konon janji nak lepak kat German Deli Imbis dalam pukul 6 petang tapi kul 7 lebih baru semua sampai..biasalah geng meja bolat.. kalau punctual memang akak terkejut rimau betul.. kali nih best jugak sebab dapat kumpul geng2 yang lama tak ketemu.. maklumlah memasing selalu sibuk merata2 ke luar negara.. dalam negara.. buat taik mata... bini nak beranak.. takut bini..kekekekeke

gambar ini diambil ketika first round nyer makanan dah kena hangkut..

tapi kali nih special our one and only chiken dad ada kat sini leh join makan... maklumlah lama tak jumpa dia memang rindu bangat sama kamu dong.. owh ery pun join.. lama tak buat sexual harassment kat dia... ketar lutut dia jumpa akak nih.. owh mamu tak leh join sebab sepupu dia wedd lak..so memang tak lepas keluar pintu pagar nak lepak.. takperrr...edan lak balik KB sebab sepupu kawen gak... wah sakan dorang pilih tarikh 11.11.11 yek...pejul pulak takut bini daaaaa...

tapi ramai gak yang dapat hadir kali nih.. masing2 datang dengan napsu dinasour... semua nak yang besar besar... nak yang banyak banyak dan perghhh akak memang tak leh nak gambarkan tahap makanan penuh meja wehhh... akak cuit sikit sikit jer nok.. akak memang dah KURUS..kekekeke

kebetulan my darling hubby ada annual dinner yang dia sangat teruja nak attend supaya dapat cabutan bertuah (udah2 lah darling u memang tak pernah bertuah dalam segala acara lucky draw..cuma u bertuah dapat i jeee ngeee) anak akak memang sub kat babysitter lah...boleh akak panjang langkah..weeeehuuuuuu

so lepas lepak gosip gurau gaduh tumbuk terajang semua dalam kul 9 masing2 nak gerak balik rumah.. WHATTT gerak balik rumah? sesiapa yang kenal we all mana ada nyer lepak setakat 3 jam nih.. paling kurang 10 jam.. hahahah.. akak ingat nak call off lah balik rumah.. pastu masa akak parking kete kat rumah ampang akak tu.. rini dan ori call kata ada meet up point lagi satu lak kat subang ss15.. wahhhh mana tu.. akak pergi lah nak amik anak akak tapi Alli tak mo balik rumah nak tidur ngan "mak" dia lak.. dalam hati akak berbunga bercambah mekar.. lagi panjang lah langkah akak nih yek..hahahah

so dalam kul 10 akak gerak ke Canai Cafe kat SS15 tu... kat sini lah bermula aktiviti sembang politik, ushrah, kerja, gosip dan abang kawasan geng mamak semua ada lah.. lias bawak adik beradik dia yang handsome bangat.. dan pengantin lelaki yang baru lepas majlis berakad nikah dengan inai merah tiga jari.. padahal esoknyer nak bersanding umah pompuan tu... adehh.. sampai dua kali tukar tempat lah punya lah sakan bersembang.. azan subuh dah dengar baru masing2 gerak balik rumah.. Since akak malas nak balik gombak sebab nanti akak kena pick up anak akak kat ampang.. so akak tidor jer lah kat ampang tu.. addy tidor kat gombak.. alangkah sedap nyer dapat katil sebesar itu kepunyaan akak sorang..switch on aircond tutup lampu gulung badan dalam selimut... kul 10 pagi baru akak bangun sebab nak amik anak... dan kini akak telah check in kat klinik sebab berembun satu malam.. tu lah badan dah tua mana mampu nak berembun lagi.. kalau dalam Red Box takper sebab ada bumbung..huhuhuhuh

tapi memang berbaloi.. dan akak lupa nak amik gambar pengantin dan adik lias.. iskkk rugiiii rugiiiiii...

P/S: akak g clinic tadi amik ubat.. perghh ubat selsema, batuk demam dan antibiotic kena sampai RM66 hengget..ubat batuk pakai hok kaler dark brown tu jer yang main tuang dalam botol pelestik tu..mahal siuttttt

6 comments:

jimah said...

pehh..nampak gemuk siot aku..

klu real patut x gemok camtu..hmmmmm

ok bai..

Yus said...

ha ah.. ko mana ada besar macam tu.. maybe sebab corak baju tu melintang kot...saiz ko kan baru M

jimah said...

kheeeennnnnn......??!!

eh, rase cam nak berembun kat luar negara la..jom nak?!

singapore or thailand...ur choice..wiken getaway jelah..

Yus said...

kalau gituew moh ke singapore g USS... aku follow ko outstation.. ko drive lah

rinotttt said...

gi melaka je la.. tmpat k.yus propose tu.. bes tu.. leh jadi model mangga tepi swimming pool..

Yus said...

Rini.. ke melaka tu memang kena pergi tahun depan.. kena booked awal tuk dapat hari sabtu dan ahad tu... bagi jadi.. satu destination dah ada.. MELAKA...hehehe