21 November 2011

BOLA OH BOLA

Akak memang dalam tertekan sekarang.. no worries akak rasa tak lama dalam 2 jam jer kot.. semua pasal bola Malaysia vs Indonesia untuk pingat emas.. dah lah masa start jer tadi Indonesia dah score 1 gol nasib baik dalam minit ke 34 malaysia score satu goal dan berlarutan sampai ke masa tambahan..


Sepanjang games akak cuma berani duduk dalam bilik sambil ngitai TV sebab nyer akak masih percaya bahawa setiap game yang akak tengok dan akak sokong pasukan tersebut dia akan kalah.. tapi tak kan akak nak tipu diri sendiri sokong Indonesia.. tak leh jadi.. sambil tu berdebar2 setiap kali suasana bergegar dengan sorokan penyokong kat kedai mamak..sambil tu akak chekidaut kalau gol ngan suami akak..


tapi satu goal tu akak tak leh lupa.. tak sempat tanya akak nampak addy dok melompat ke balcony sambil mendabik dada menjerit GOALLLL.. hahahahahah.. dah sambutan oleh mercun berdas das di angkasa.. hebattttt..


sekarang masa tambahan nanti akak update yek siapa juara.. Memang akak berharap sangat Malaysia menang...


*** keputusan muktamad: 11.30 pm Piala Emas sukan Sea bagi acara bola sepak milik Harimau Malaya..dengan kelebihan penalty 4 berbalas 3.. Tapi aku still rasa ralat sebab Fakri amik penalty jugak sebab aku tgk dia macam hampeh dalam padang.. nih bagi Penalty.. Nasib baik apex menyelamatkan keadaan dengan menangkis satu gol dari Indonesia dan Badrol menendang bola laju terus bolos ke pintu goal Indonesia.. Tahniah.. tak sesia akak sakit perut macam nak beranak gituew ****

3 comments:

Pen Biru said...

setuju!

aizein_dra said...

Sedih memang ingat pasal bola sepak, tuan rumah seagames harus memberikan piala emas untuk Malaysia, dan harus mengakui kekalahan.

Tapi buat saya menjadi kebanggaan tersendiri karena team Garuda Muda(under23year) bisa masuk final melawan Malaysia itu sudah cukup puas.

Yus said...

Aizen dra,

Ya menang atau kalah memang adat perlawanan. Tahniah juga kerana team garuda menunjukan semangat juang yg tinggi. Sama sama hebat.

Anda saksikan perlawanan di stadium? Pasti lagi hebat suasana