21 November 2011

ZOOBIES

Korang pernah dengar zoobies tak? akak dah lama berkenan tapi tak ada anak kecik.. kebetulan kawan akak nak bersalin tak pada 18 Nov, 19 Nov 2011 dia bersalin.. jantina dah tahu perempuan.. dengan semangat waja akak mencari kat internet kat mana jual bende zoobies tu.. haa kat Tiny Tapir rupanya.. boleh beli online or boleh terus pergi store dia.. store dia kat ampang park kat tingkat 3 satu deret ngan pejabat post dan sebelah kedai avon.. wah gigih akak nanti renew lesen kat pejabat pos (dah 2 minggu meninggal rupanya), beli makeup sikit kat kedai avon dan baru shopping kat Tiny Tapir tu...


Cloth Diaper.. menariksssss
Akak masuk je kat store tu akak macam hilang ingatan bende apa yang akak nak beli tadi.. macam2 barang baby ada jual kat situ.. cloth diaper memang berwarna warni.. nasib baik alli tak pakai diapers dah.. iskk teringin beranak kecik balik nih... tapi tak sanggup nak bangun malam setiap dua jam... jadi panda mata akak lagi kang...


Cloth Diaper lagi
Akak belek-belek.. dan ada bende yang akak tak pernah tgk dan sibuk lah akak tanya apa kegunaan bende tu.. pastu ada satu ketul sabun yang khas untuk wipes baby .. dia dah potong cube kecik2 pastu nanti rendam dalam air.. masa nak basuh atau lap badan baby boleh guna lepas baby salin diapers.. memang wangi jer.. geram mak nokkkkk...


Booties baby pun on sale.. 
Masa alli kecik2 akak tak adalah pulak jumpa kedai macam nih...memanjang kena beli hak mahal.. pakai sekejap dah tak muat... tapi akak suka barang girlsss.. cantik betullll...


Zoobies
Haaa akhirnya akak nampak banyak Zoobies.. zoobies nih adalah blanket yang dilipat dalam bentuk haiwan.. Haiwan tu ada poket yang kalau kita tak guna blanket tu boleh buat jadi bantal.atau jadi soft toys kanak-kanak. tak adalah nampak bersepah jer dah nak bawak kemana2 pun agak trendy sikit...lama akak memilih.. rasa macam nak amik semua... Alli dia minat Lady Bugs.. akak minat Panda.. tapi sebab kaler panda tu hitam putih nanti nampak kotor so akak pilih frog..kalau nak request embroidery nama pun boleh...


Zoobies frog yang telah jadi blanket




Macam-macam lagi barang dorang jual.. saper ada anak kecil boleh lah jalan2 cuci mata.. bawak duit extra sekali yek..sure ada yang berkenan.. 

4 comments:

Ismi Umar said...

Ko beli yang mana last2 nyer Yus?

yantysamsul said...

Eh.sapa kata ada anak kecik baru leh beli! Anak sedara coming soon nie, boleh jugak beli.. Takpe, anggaplah lepaskan gian.. Mak tak kisah nyah.kekeke

Yus said...

Hehehehh nanti ai beli yek. Bentuk badak kekekekek

Yus said...

Ismi aku beli kat tempat ko cakap lah tu. Kat ampang park. Tapi x banyak sangat dah tinggal. Kura kura dah tak der