17 November 2011

SELFISH KAH AKU?

kengkadang kan aku rasa suke jer kalau suami aku kerja macam orang lain.. yerlah pergi kul 8 pagi dan balik kul 6 petang.. syok pulak duk sengsorang ngan anak kat umah.. kalau suami akak not around boleh akak relax tak payah mandi, masak, pastu kalau nak kemas rumah pun senang tak ada gangguan.. akak kalau mengemas suka orang tak ada senang akak nak hangkut sofa, selak carpet, mop lantai.. kalau he is around susah akak nak mengemas sedangkan dia dok melingkau depan TV.. anak akak pun lebih senang ikut kata sebab dia lebih takut kat akak dari Addy nih.. kalau ada Addy dia boleh buat apa dia suka macam dapat gula2 hyperactive dia..


Sekarang working hour Addy dalam seminggu tu cuma dua hari waktu siang dia g kerja.. dua hari lagi dia kerja malam which is dua hari akak dapat conquer katil dengan seluas luas nya tanpa kene berhimpit.. maklumlah akak saiz mak panda hehehehehhe.... lepas tu selebih nya 4 hari dia off day so kiranya memang banyak masa akak nampak dia di siang hari.. kiranya macam sebulan tu 8 hari jer dia g kerja lenlain akak rasa memang memanjang nampak dia kat rumah..tapi ada setengah orang suka kalau laki dia memanjang berkepit.. iskkk dah kawen 12 tahun rasa macam tak perlu memanjang ada kat depan mata.. boleh bikin gaduh...huk huk huk belum kira kalau dia work from home memang seminggu straight nampak muka dia jer... tapi kalau tak nampak lama rindu lak bluwekkkkkk...


tapi akak sayang kat laki akak sebab dia dah upkan allowance akak sebulan.. heheheh sekarang akak dapat 5k sebulan.. bukan kena enjoy semua.. kena gak buat belanja dapur which is selalu akak makan luar dia bayar.. :) kena simpan dalam bank sikit... bayar belanja utilities akak punya telefon, minyak kete akak nak cruise around, lepak ngan kengkawan, beli mainan anak, Alhamdulillah.. walaupun akak tak kerja akak dapat income sebulan macam orang yang bersengkang mata kerja dari subuh sampai maghrib..patutnya dengan allowance yang dia bagi akak tu akak patut masak tuk dia.. gosok baju dia.. picit badan dia.. suruh dia goyang kaki jer duduk kat rumah tak payah buat kerja.. bak kata Ustaz idrus kalau suami nak air berlari g dapur buatkan.. kalau boleh tolong suapkan sekali..kekekek tapi Addy dia senang buat sendiri jer air sebab dah semua 3 in 1.. tuang air panas jer.. sesekali kalau dia request bende yang dia nak ... akak masak lah.. kalau akak malas ajak makan kat luar sekali.. 


so apa yang akak nak lagi.. nak jalan ke oversea pun dia bagi akak pergi tapi dia malas nak pergi atas sebab2 tertentu.. so akak leh ada option jalan ngan kengkawan yang lain.. so kalau korang tgk akak bervacation dengan kawan2 akak jer laki akak tak ikut jangan sangka akak sesajer tinggal kan dia.. dia memang tak mo pergi sebab nak jaga anak.. (sebenarnya perancangan tahun 2012 dah ada) heheheh yuk kengkawan kita jadikan satu reality.. hehehehhe

5 comments:

Kuazue Mohamad said...

beh ko yus.. jom jenjalan sesama...

jimah said...

jawapan jujur : ye..kau selfish!

tapi disebabkan ayat kau yg last2 tuh..aku kasik kau selfish..wakakakka..(ok, lets make it happen..peracangan 2013 tu jgn dilupekan juge..walaupon lambat lagi kan..tpi perancangan harus rapi ok)

Yus said...

mak engku: kalau ada rezeki moh kita jenjalan sesama

Jimah: ko memang jujur tahap gaban.. perancangan 2013 tu memang nak kena kasi jadi.. aku dah tak tahan bebbbbb

Anonymous said...

Pegi pegi!!..blh aku kirim hbag;)

Yus said...

Iskkkk handbag banyak tapi ko dok pakai hok tuuuu jugak. Yang lain simpan dalam muzium ke nok?