03 December 2011

OH AYAM OH IKAN...

Hari nih besttt.. akak berdating ngan kengkawan sekolah menengah akak...ala2 macam Hen Party lah tapi beza semua dah kahwin pun opsss cuma sorang lagi tengah menyemai buih buih chenta..hahahahha nanti akak citer bab lain yek


gigih akak bersiap awal pagi...dah lah semalam tidor lambat sebab menyelesaikan gusip negara... pagi2 akak bangun buat cekodok pisang , akak  g mandi.. bukak tudung saji tinggal 3 ketul jer.. angkara dua orang bujang kat umah akak.. ingat cukup ke akak nak makan 3 ketul tu.. iskkkkk..akak nak cari batu belah batu bertangkup laaa....huwaaaaa


okey kul 10 pagi akak dah keluar rumah ke One Utama.. awal2 lah best parking pun banyak kosong.. janji kul 10 kat sana.. biasalah kami semua melayu tulennnn.. kul 10.30 sampai memang ngam2 terserempak dengan  semua mak dara dan anak dara kat simpang kedai... hahaha kan kami semua sepakat dalam janji memang terbaikkk..

alamak korang teleng lah kepala yek.. 
sampai pukul 4 petang tu dok bersembang.. pasal susu badan lah.. pasal kerenah anak lah.. lawak jenaka laaa.. semua macam tak berapa selera nak makan sebab nak update status masing2... bukan senang nak jumpa sekarang nih.. sampai akak kat rumah dalam kul 5 petang..elok sangat sebab Addy nak kena pergi office shift malam kul 6... haaa pass baton kami nih....layan mata jap...pastu sayup2 suara anak akak panggil kata lapar.. akak tanya dia ehh papa tak bagi makan ke? dia kata papa tak bagi makan pun.. adehhhh


Akak ajak makan luar tapi memang boys umah akak nih memang tak suka makan kat luar.. beria suruh akak masak.. dengan langkah lemah lembut  malas akak ke dapur bukak freezer defrost ikan tenggiri... pastu boleh lak anak akak sound tak mo ikan nak ayam... hari hari ayam.. dah rupa mak hayam dah akak nih...akak kata ayam tak der.. dah lariiii... dia agreed jugak makan ikan tapi jangan sebut ikan..sebut FISH.. kemain omputeh anak bujang tu...


elok jer nasi masak dia dah tunggu tepi meja makan.. haa ko bertambah2... lauk ikan pun jadi.. akak pulak keluar kan opor daging yang akak buat semalam dalam freezer dan panaskan.. baru akak tahu rasa lapar gak sebab tadi dok sembang tak pandang makanan kat depan mata... 


itulah kisah ikan dan ayam..sekian..heheheheheh



No comments: