27 June 2011

NYAMAN NYER.

Bangun pagi kalau nenguk kat balcony rumah berkabus jer. Bukannya pagi benor dalam kul 8 pagi jer. Terus rasa nak tarik selimut lagi.



Pastu dalam kul 9 lagi mendung daaaaa. Terus senyum sengsorang dan berlari ke katil kekekekek buat semua, selamat bekerja yek. Mata akak dah separuh buka dah nih

17 June 2011

CIS KENA TIPU LAGI...

Akak nak story pasal akak bervacation ke Singapore baru2 nih.. tapi gambar2 nyer ada kat Netbook lah pulak.. nak copy dari situ ntah mana akak letak thumb drive nih.. ini lah masalah orang dah tua nih.. nak berblogging pakai Netbook memang tak lah.. kecik benor.. tak puas betul.. so akak skip dulu lah yek.. akak nak citer pasal kes sale yang menipu...

Al sedia maklum.. kalau ada besday kawan anak akak .. Si Alli memang dapat satu punya lah jadi hak dia.. nak buat macam mana.. Papa dia layan kan sangat.. so satu hari kami jalan lah kat the Curve.. nak cari gift tu anak kawan akak nih.. sekali nampak sale barang mainan lah.. Dia buat Open sale kat depan Cold Storage Ikano Power Centre.. so akak rasa memang Cold Storage punyalah..maaf kalau silap..

Alli dah lama mengidam Hotwheel nih .. so Papa alli siap merayu2 ngan Akak nih supaya beli kan Alli set nih.. nak tahu berapa harga dia.. dia kata Sale barang mainan nih.. tapi harga di RM99.90.. akak tanya Addy..dia kata memang harga macam tu.. so akak dengan berat hati pun bayar lah.. lepas tu Papa dia hupgrade satu bijik lagi kereta Hot Wheel konon nak aerodynamic nyer car.. layan jugak...

Nak di jadikan cerita.. seminggu lepas tu.... akak pergi Toy R Us kat Bangsar Village.. (wah first time akak jalan sini..akak suker tau..besttt) Sekali akak terpandang set yang sama nih.. RM69.90 jer tau.. apa lagi akak jegil mata kat Addy.. sekali sudah kena tipu lah ngan Sale kat The Curve tu.. tak kan sale kat the curve harga lagi mahal dari Toy R Us nih...adehhhhh.. Rugiii..Rugiiiii....

Oleh sebab Tema Besday Putera Aleef anak nyer si Farhan hujung minggu nih bertema lego.. so semua guest kena bagi hadiah berupa Lego sahaja.. nak jer akak amik set budak2 nih.. tapi rega dia tak kurang RM70 tau.... cari punya cari dapatlah satu tuk Si Aleef nih.. dia umur 6 tahun.. tapi Apaknyer kata dah pandai pasang Lego..

Kalau boleh Apaknyer nak set City nih.. tapi perlu di ingat yek..akak ada anak lelaki.. dan of course dia dapat satu jugak...adehhh sebenarnya Papa Alli yang buat muka kesian nak main lego gak.. terbang lagi near RM200 duit akak nih.. ingat akak nih Santa Clause kah?

Sampai jer kat rumah.. terus tak buang masa buat Lego tu... Mulalah sessi bergaduh, merajuk, menagis antara dua beranak.. akak pun naik bosan.. rasa nak kurung dema berdua dalam bilik...

Setelah penat lelah akak mendengar suara dorang bergaduh maka jadilah sebijik kereta nih.. Lega akak dah siap.. tak lah sakit telinga akak nih.. tu pun dah mintak nak beli lagi hok lain.. bukan Alli tau.. tapi PAPA nyer.. Iskkkkk

09 June 2011

FIRST TIME TGK ORANG MAIN......

Sebanarnya lama dah akak dok bukak site nih.. eh akak punya blog yek.. bila akak ada blog? akak lupa lah... kejap lagi lah akak update... pastu akak gi layan facebook.. layan forum pastu akak lupa lagi.... dua hari lagi akak bukak balik.. eh baru ingat akak ada blog lagi.. dan begitulah seterusnya sampai lah empat minggu.. akak dok tenung jer draft yang memang ada dalam nih.. malas tu nak menaip.... akak suka tengok TV..kekekekeke

sebanarnya akak nak citer pasal first time tengok orang main BOLA..kekekekeke tu pun sebab kawan ex school mate akak ajak.. yer lah excited gak.. nak rasa juga feel.. padahal rules dia pun akak tak tau.. tapi layan jerrrrr...


Haaaa.. tengok punya ramai orang berbaris panjang.. masa nih Selangor VS Perak kat stadium Shah Alam.. nasib baik cepat jer Q nyer.. dalam 15 minit dah dapat lah tiketnyer.. RM15 sorang rasanya..Addy lak dari dalam kete lagi dia kata dia malas nak tengok match bola nih sebab dia sokong perak.. dan sepanjang pengalaman dia tgk bola nih.. setiap kali dia g stadium sokong perak.. Perak mesti kalah.. walaupun sebelum tu memang ada orang kata Perak ada harapan nak menang.. akak cakap kali nih tengok ngan akak.. mesti menang lah.. kalaukalah jugak lain kali tak yah tengok dah.. heheheheh
Alli pulak excited lebih tengok orang ramai sangat.. ingat nak belikan dia jersey bola.. tapi kebanyakan kualiti tak bagus.. apa kata dorang cuba jual yang original punya merchandise kat sini.. baru lah namanya menyokong pasukan korang..

Giler banyak pungutan malam nih kot.. hampir penuh stadium..walaupun esoknyer hari kerja.. tetap ramai yang datang..

Akak pilih tempat yang less crowded sebab akak bawak budak kecik.. akak tak mo asap rokok mengganggu life we all.. lagipun tak nak berhimpit2 ngan orang lain...dapatlah duduk belakang pintu goal...


see ramai penyokong Perak kan...penuh semangat.. akak enjoy gak...

anak akak nak duduk sorang2.. dia marah kalau oran bising.. nak nak kalau akak jerit goallll.. terus dia buat muka tak puas hati suh diam...kalau nak senyap duk library lah Alli woiii...

addy muka cuak jer.. takut anak dia hilang..padahal depan mata jer.....

Kawan akak..junior kat sekolah.. Awie.. dan yang kurang rambut tu Senior akak .. satu kelas ngan Addy Sam...

Tengok belakang goal jer lah yek..
Perlawanan dah start..penuh pulak kat depan nih.. anak akak terus lari duduk ngan akak ... pastu dia tak suka bunyi gendang.. bunyi orang sorak.. bunyi orang nyanyi.. asyik nak balik jer.. akak ngan Addy siap melompat masa Perak nak score.. dia marah sangat..kekekekkekeke

Akhirnya Perak KALAH..heheheheh Addy mesti blame akak sebab kata Perak mesti menang..okeylah..lain kali u tinggal rumah jer lah jaga anak.. akak nak layan kat stadium.. tapi memang fun kalau tengok bola secara live... baru akak tahu perasaannyer.. next time jom kawan-kawan.....