24 October 2011

AQIQAH ANAK ROMY-IFFAH

hari ahad lepas akak dapat jemputan aqiqah anak romy.. Akhirnya setelah memanjang dapat boy dapat gak girl..

Katanya dia x tutup lagi kilang nak try sorang lagi.. Good luck friend.. Yang pergi kali nih aidee, arnie dan ehem ehem... Semoga berkekalan yek arnie..

21 October 2011

FURNITURE HUNTING

Semalam memang super hectic lah... Bangun pagi pagi dah pergi kedai telekom tuk register stremyx kat kedai telekom pastu ntah macam mana addy khaborkan kat customer service kena patah balik ke ampang amik segala bil letrik nak install line kat gombak

Dah balik ke ampang akak angkut gak lah serba sedikit dokumen yang akak nak then pergi balik kedai telekom kali nih akak yang deal... Iskk tak perlu nak bil letril bagai sebab nak pindahkan line telefon jer pun.. Nak kena akak gak buat settle satu perkara tapi kena tunggu 7 hari technician dia datang datang nak install...

Then akak call astro pulak for tambah satu lagi decoder kat gombak nih... Turn out dalam masa 7 hari gak dorang nk datang install.. Kali nih addy nak astro beyond.. Wah teruk lah bayar bill jer sebab kat ampang akak tak terminate pun astro tu...ok selesai dua perkara

Kendian akak g ikea lak nak beli rakbtv rak buku dan sofa... Rak tv boleh lah akak angkut balik naik kete tapi kalau sofa tu memang nak kena delivery kos delivery rm65... Okey lah enuff for mende nih jer dulu bulan nih.. Duit akak dah habis... So tgk lah hasil rak tv yang Addy dah siap pasang nih yek... Akak penat sangat... Tapi akak tak sabar.. Katanya sofa tu akan sampai hari nih kat gombak.. Yaahoooooo...

14 October 2011

CLOTH DRYER

Huhuhuhu akak dapat sambar satu tapi hok secondhand jer lah.. Tapi everything ok sebab dia dah baiki dan siap ada warranty...

Akak survey hok baru utk 6kg nih RM1400 perghhhh... Bulat bijik mata Addy nak approved.. Dari beli mesin rege tu why not buat style macam biasa sidai di ampaian... Huh malas akak nak citer ngan orang lelaki nih.. Kalau hujan baju 2 hari x kering pastu jenuh akak nak gosok...

Akhirnya akak jumpa kat kedai second hand kat jalan kuchai lama.. Rege dia RM300 jer... Yehuuu... Pakai duit allowance akak pum cukup... Kalau hari2 korang tgk akak pakai baju sama jer maknanya akak basuh pastu kering pastu akak terus pakai hehehehehh

12 October 2011

BENTEN INJURT

Akibat suka sangat berlari dua kali jatuh dalam masa satu hari

Mula mula kat kaki sebab main kejar kejar ngan mama kat hidung lepas makan main kejar kejar ngan papa tapi dia punya drama macam eksiden teruk...

Manja sangat lahh sampai nak berjalan pun tak boleh katanya tapi kalau bawak pegi kedai kemain laju pilih gula gula :-)

11 October 2011

XTVT ALLI

Masa akak kemas kemas store akak jumpa toys alli masa kecik.. Fuh lama giler akak suruk sebab masa dia kecik2 dulu dia x pandai nak main pastu dok sepah sepah jer...

Dia dah umur 4 tahun nih akak rasa nak cuma bagi dia main lak.. Pandai tak dia nak kemas balik.. Sib baik dia dah pandai main dan dah kemas balik :-)

Anyway dia buat macam2 boat lah.. Bas lah.. Tapi acu korang teka apa dia buat kali nih dan dia buatkan akak satu jugak....

Dapat teka? Hahahahha dia kata dia buat crocodile yang baik... Hehehhehe

10 October 2011

KENAIKAN GAJI BUDGET 2012

Besttt wooo banyak gak naik yek bagi kakitangan awam.. Tapi akak tak paham naik gaji nih tiap2 tahun ke or nak dekat pilihanraya jer...

Kalau tetiap tahun macam nih kaya lah kawan akak yek.. Yeaaa boleh buat kenduri tetiap tahun.. Akak datang makan jer... Heheheheh

07 October 2011

BUDGET 2012

Kejap lagi budget 2012 on air... Iskkk mendelah yang dorang peruntukan tuk suri rumah macam akak nih...

Harap2 tak adalah naik semua bende sampai kering akak nyer saving dah sekali keluar beli barang dapur dah jadi 300.. Dah lah shopping seminggu sekali padahal dok bertiga jer pun...

Hujan pun turun mencurah curah seakan mendengar isi hati akak nih... I need vacation... Huwaaaaaa

06 October 2011

SOMEBODY IS PREGNANT..

Cer teka... Cer teka siapa yang membawa budak sekarang nih dalam family akak? Hehehehe

A) akak kah?
B) adik ipar akak?
C) adik pompuan akak?
E) mak akak? Hahahahahah

Anyway baru sebulan orang kata tak baik heboh2 tapi akak nak heboh gak... Dah lama tunggu weh... Alhamdulillah lepas operation dan treatment hari tu dah berjaya... Alhamdulillah.. Kita tunggu girl or boy jer lah yek...

MESIN TANGAN?

Sekarang nih makin kerap akak dok gombak... Memang kat gombak nih memang basic jer barang2 yang ada... Mesin basuh dan peti ais memang tak jumpa lah.. Kalau dok gombak nih bermakna akak kena basuh baju guna tangan.... Isk dah lama tak basuh kain guna tangan.. Mula2 macam hilang ingatan macam mana nak mula.. Teringat zaman masa kat sekolah dan kolej dulu semua kena basuh guna tangan dah lah akak jenis memang malas nak memberus tu.. Teringat masa kat ITM dulu sampai tahap akak distribute baju kotor akak kat baldi kawan kawan akak.. Hahahahha sebab dorang dah terendam baju akak masa basuh nak tak nak dorang terpaksa basuh baju akak... Nasib baik dorang memang x marah dan dah biasa kena ngan akak... Dah memang paham perangai akak nih... Sori yek kengkawan yang selalu kena kak lie, sue, maria, odah.. Dah korang memang hobi basuh baju kan...

Nampaknyer akak leh survive basuh baju tanpa mesin nih tapi tak tahan tak ada freezer.. Addy kata memang nak kena beli jugak tuk gombak punya rumah nih... Asyik nak kena beli air batu dan barang basah hari2 dan sikit2 jer..

Huhuhuhu alamatnya akak kena simpan duit elaun akak nak beli mesin basuh kalau boleh siap dryer sekali.. Akak penat wehhh.. Dorang x per lah main campak jer baju dalam laundry basket...huhuhuhu

04 October 2011

KORANG ADO???

Akak jumpa sandal nih kat HERO... Tak sangka shishedo dah buat selipar... Mana lah tau business cosmetic nih dah tak leh cari makan :-)

03 October 2011

FROM PDG RENGAS WITH LOVE

kenal tak siapa yang berguling tu...? Kisahnya kawan baik akak nih nak datang KL menjemput suami dia balik ke padang rengas.. Maklumlah kalau lama sangat dok KL habis duit dia dok modified kete dia yang tak ada rosak apa2 tu...

Kalau nak tidor hotel dema boleh sajer tapi akak pelawa dia tidor umah akak.. Dema nak stay kat gombak walaupun kat gombak tu ada tilam jer dalam bilik tapi dorang tak kisah.. Maklumlah rumah gombak nih hujung minggu or time cuti je akak datang. Kadang2 sebulan sekali...

Walaupun dah sediakan bilik tapi Elyn still nak tidor kat hall ngan anak2... tahu tak sebab apa? Hahahaha dari bilik sebelah akak leh dengar sound system kim berdengkor... Kakakakakak

Akak respek ngan elyn leh tahan dengar muzik semula jadi leh jadi bed mate selama 11 tahun dah .. Lain kali datanglah sini lagi... Jangan serik tauuuu

02 October 2011

REASON KENA BELI VAN

Kalau lah akak ada anak 3 orang pun dah sure tak muat dah kalau nak berjalan jauh... Macam nih kena bodek addy beli bas lah boleh akak melengkau sekali kan.. Kekekek