21 November 2011

BOLA OH BOLA

Akak memang dalam tertekan sekarang.. no worries akak rasa tak lama dalam 2 jam jer kot.. semua pasal bola Malaysia vs Indonesia untuk pingat emas.. dah lah masa start jer tadi Indonesia dah score 1 gol nasib baik dalam minit ke 34 malaysia score satu goal dan berlarutan sampai ke masa tambahan..


Sepanjang games akak cuma berani duduk dalam bilik sambil ngitai TV sebab nyer akak masih percaya bahawa setiap game yang akak tengok dan akak sokong pasukan tersebut dia akan kalah.. tapi tak kan akak nak tipu diri sendiri sokong Indonesia.. tak leh jadi.. sambil tu berdebar2 setiap kali suasana bergegar dengan sorokan penyokong kat kedai mamak..sambil tu akak chekidaut kalau gol ngan suami akak..


tapi satu goal tu akak tak leh lupa.. tak sempat tanya akak nampak addy dok melompat ke balcony sambil mendabik dada menjerit GOALLLL.. hahahahahah.. dah sambutan oleh mercun berdas das di angkasa.. hebattttt..


sekarang masa tambahan nanti akak update yek siapa juara.. Memang akak berharap sangat Malaysia menang...


*** keputusan muktamad: 11.30 pm Piala Emas sukan Sea bagi acara bola sepak milik Harimau Malaya..dengan kelebihan penalty 4 berbalas 3.. Tapi aku still rasa ralat sebab Fakri amik penalty jugak sebab aku tgk dia macam hampeh dalam padang.. nih bagi Penalty.. Nasib baik apex menyelamatkan keadaan dengan menangkis satu gol dari Indonesia dan Badrol menendang bola laju terus bolos ke pintu goal Indonesia.. Tahniah.. tak sesia akak sakit perut macam nak beranak gituew ****

ZOOBIES

Korang pernah dengar zoobies tak? akak dah lama berkenan tapi tak ada anak kecik.. kebetulan kawan akak nak bersalin tak pada 18 Nov, 19 Nov 2011 dia bersalin.. jantina dah tahu perempuan.. dengan semangat waja akak mencari kat internet kat mana jual bende zoobies tu.. haa kat Tiny Tapir rupanya.. boleh beli online or boleh terus pergi store dia.. store dia kat ampang park kat tingkat 3 satu deret ngan pejabat post dan sebelah kedai avon.. wah gigih akak nanti renew lesen kat pejabat pos (dah 2 minggu meninggal rupanya), beli makeup sikit kat kedai avon dan baru shopping kat Tiny Tapir tu...


Cloth Diaper.. menariksssss
Akak masuk je kat store tu akak macam hilang ingatan bende apa yang akak nak beli tadi.. macam2 barang baby ada jual kat situ.. cloth diaper memang berwarna warni.. nasib baik alli tak pakai diapers dah.. iskk teringin beranak kecik balik nih... tapi tak sanggup nak bangun malam setiap dua jam... jadi panda mata akak lagi kang...


Cloth Diaper lagi
Akak belek-belek.. dan ada bende yang akak tak pernah tgk dan sibuk lah akak tanya apa kegunaan bende tu.. pastu ada satu ketul sabun yang khas untuk wipes baby .. dia dah potong cube kecik2 pastu nanti rendam dalam air.. masa nak basuh atau lap badan baby boleh guna lepas baby salin diapers.. memang wangi jer.. geram mak nokkkkk...


Booties baby pun on sale.. 
Masa alli kecik2 akak tak adalah pulak jumpa kedai macam nih...memanjang kena beli hak mahal.. pakai sekejap dah tak muat... tapi akak suka barang girlsss.. cantik betullll...


Zoobies
Haaa akhirnya akak nampak banyak Zoobies.. zoobies nih adalah blanket yang dilipat dalam bentuk haiwan.. Haiwan tu ada poket yang kalau kita tak guna blanket tu boleh buat jadi bantal.atau jadi soft toys kanak-kanak. tak adalah nampak bersepah jer dah nak bawak kemana2 pun agak trendy sikit...lama akak memilih.. rasa macam nak amik semua... Alli dia minat Lady Bugs.. akak minat Panda.. tapi sebab kaler panda tu hitam putih nanti nampak kotor so akak pilih frog..kalau nak request embroidery nama pun boleh...


Zoobies frog yang telah jadi blanket




Macam-macam lagi barang dorang jual.. saper ada anak kecil boleh lah jalan2 cuci mata.. bawak duit extra sekali yek..sure ada yang berkenan.. 

17 November 2011

SELFISH KAH AKU?

kengkadang kan aku rasa suke jer kalau suami aku kerja macam orang lain.. yerlah pergi kul 8 pagi dan balik kul 6 petang.. syok pulak duk sengsorang ngan anak kat umah.. kalau suami akak not around boleh akak relax tak payah mandi, masak, pastu kalau nak kemas rumah pun senang tak ada gangguan.. akak kalau mengemas suka orang tak ada senang akak nak hangkut sofa, selak carpet, mop lantai.. kalau he is around susah akak nak mengemas sedangkan dia dok melingkau depan TV.. anak akak pun lebih senang ikut kata sebab dia lebih takut kat akak dari Addy nih.. kalau ada Addy dia boleh buat apa dia suka macam dapat gula2 hyperactive dia..


Sekarang working hour Addy dalam seminggu tu cuma dua hari waktu siang dia g kerja.. dua hari lagi dia kerja malam which is dua hari akak dapat conquer katil dengan seluas luas nya tanpa kene berhimpit.. maklumlah akak saiz mak panda hehehehehhe.... lepas tu selebih nya 4 hari dia off day so kiranya memang banyak masa akak nampak dia di siang hari.. kiranya macam sebulan tu 8 hari jer dia g kerja lenlain akak rasa memang memanjang nampak dia kat rumah..tapi ada setengah orang suka kalau laki dia memanjang berkepit.. iskkk dah kawen 12 tahun rasa macam tak perlu memanjang ada kat depan mata.. boleh bikin gaduh...huk huk huk belum kira kalau dia work from home memang seminggu straight nampak muka dia jer... tapi kalau tak nampak lama rindu lak bluwekkkkkk...


tapi akak sayang kat laki akak sebab dia dah upkan allowance akak sebulan.. heheheh sekarang akak dapat 5k sebulan.. bukan kena enjoy semua.. kena gak buat belanja dapur which is selalu akak makan luar dia bayar.. :) kena simpan dalam bank sikit... bayar belanja utilities akak punya telefon, minyak kete akak nak cruise around, lepak ngan kengkawan, beli mainan anak, Alhamdulillah.. walaupun akak tak kerja akak dapat income sebulan macam orang yang bersengkang mata kerja dari subuh sampai maghrib..patutnya dengan allowance yang dia bagi akak tu akak patut masak tuk dia.. gosok baju dia.. picit badan dia.. suruh dia goyang kaki jer duduk kat rumah tak payah buat kerja.. bak kata Ustaz idrus kalau suami nak air berlari g dapur buatkan.. kalau boleh tolong suapkan sekali..kekekek tapi Addy dia senang buat sendiri jer air sebab dah semua 3 in 1.. tuang air panas jer.. sesekali kalau dia request bende yang dia nak ... akak masak lah.. kalau akak malas ajak makan kat luar sekali.. 


so apa yang akak nak lagi.. nak jalan ke oversea pun dia bagi akak pergi tapi dia malas nak pergi atas sebab2 tertentu.. so akak leh ada option jalan ngan kengkawan yang lain.. so kalau korang tgk akak bervacation dengan kawan2 akak jer laki akak tak ikut jangan sangka akak sesajer tinggal kan dia.. dia memang tak mo pergi sebab nak jaga anak.. (sebenarnya perancangan tahun 2012 dah ada) heheheh yuk kengkawan kita jadikan satu reality.. hehehehhe

BERKHATAN

Anak bujang akak yang akan mececah 4 tahun akan berkhatan pada 20hb Nov nih di Sungai Buloh.. memula rasa macam kecik sangat tapi mak akak kata boleh kot sebab sekali berkhatan ngan anak saudara akak yang umur 6 tahun.. 


Apa2 pun akak rasa kalau tetiba last minutes dia tak mo or dia rasa takut lagi akak tak kisah.. burn jer lah duit yang dah bayar kat doktor tu.. tak kan akak nak gantikan ngan Addy lak.. berlari Addy lari terjun lombong kang.. ngeeeee...


Apa2 pun tengoklah hujung minggu nih.. kain pelikat bebudak pun akak dah beli dua helai.. rasanya lepas dua hari dah boleh pakai seluar main bola kan... 



15 November 2011

GERAK KHAS MOVIE?

First time akak rasa macam berada dalam movie lak.. elok2 perut akak lapar nak keluar lunch kul 3.. tetiba sebijik kete VW Passat main potong jer kete akak nih walaupun jalan kecik dan kereta dari arah bertentangan ada.. perghh berani sungguh dan tak sayang kete ker sebab plate kete masih baru WVR.. akak tak sedar lagi kat belakang akak nih kete polis dok kejar kete tu.. tapi tak bunyi kan siren or lip lap kan lampu.. dah nak sampai traffic light baru kete polis tu potong kete akak sebab akak nampak kete VW yang di kejar mula menyelit2 nak larikan diri.. whooo masa nih akak baru rasa patut akak slow kan kete akak.. sampai lepas traffic light sebab kete bersusun baru kete polis tu memecut dan block kete penjenayah tu sambil mengeluarkan MP5 whattt akak dah rasa teruja.. macam drama gerak gerak khas tu.. akak ingat kereta penjenayah tu tak boleh lari dah.. rupa-rupanya dia amik decision singkat reverse kete dia .. akak sambil tekan break dan menjerit dalam kete.. apalaaaaaaaa.. hahahahahhhaahah..sib baik depan akak tu ada simpang so kete tu masuk situ tak langgar kete akak.. polis tu pulak terpaksa buat u turn.. 


akak nak juga tolong polis tu kejar kete tu tapi akak tak ada pistol... nak amik gambar pun tak sempat.. tapi akak tak tahu dapat ke polis tangkap.. terasa macam belakon muvie lak yek

14 November 2011

BIRTHDAY ADDAM ABIDIN-3 YEARS OLD

Hari Jumaat lepas akak dapat invitation birthday party tuk anak jiran akak..wah anak akak dah dapat kawan...akak tak kenal lagi jiran2 kat gombak nih... dah ada orang invite kan so akak datang laa.. rezeki jangan di tolak..musuh jangan di cari..walaupun akak tak berapa nak sihat dan addy pun dah demam jer.. tapi dekat jer pun.. datang sekejap lah..
ramai dah orang datang.. penuh rumah woo
Party start kul 8 malam tapi masa akak sampai dalam kul 8.30 malam tu dah ramai sangat orang..meriah ngan kawan2 office mamanyer dan budak2 lah paling gembira sebab bermain sakan..Tetiba kan jeng jeng jeng jeng......
Sempat jugak posing..sila jangan rebut yek.. banyak lagi tuu
Akak nampak school mate akak masa sekolah menengah a.k.a jiran rumah akak kat ampang tu..Cik Norlida nih laaa... rupanya jiran akak kat Gombak nih  office mate ngan Norli nih.. adehhh di mana2 ada makan di situ mesti jumpa cik Norli nih... masa tunag minyak kete pun ada terempak ngan Norli nih..adehhh merata2 dia pergi yek.. kalau waktu kerja jer baru leh cari dia kat Maybank yek...
Alli dah ready nak tiup lilin..jangan Alli jangannn!!!!.. Behave je Noor Addam Abidin nih
Dalam kul 9 malam kek pun keluarlah.. ramai nyanyi lagi happy birthday..akak risau anak akak si Alli nih gigih tiup kek yang bukak dia punya.. hahaha..dah lah duduk sebelah birthday boy... iskk birthday Alli kali nih akak kena buat lah jugak sebab dia memang suka sangat birthday party nih..


Happy birthday Noor Addam Abidin
Semoga Noor Addam Abidin menjadi anak yang solleh dan dapat berbakiti kepada orang tua dan negara.... Since anak akak dah dapat kawan so akak rancak lah bersembang buat forum hal ehwal semasa kat rumah nih bersama ngan Norli dan kawan2 maybank.. amboiii macam akak kerja maybank jer dok berhempit gelak ketawa macam2 cerita.. errr akak nih memang peramah akak tahu heheheheheh
Ratu Norlida nih dok bersimpuh jer..banyak dayang-dayang tolong hidang makanan..macam mana ko nak slim nok??


memang kami tak gerak2 dari tempat duduk..ada kerusi yang tuan rumah sedia pun tak duduk jugak sebab lebih selesa buat bulatan bersembang kat lantai.. kalau nak makan suruh jer dayang dayang cantik jelita Norli yang amik kan.. heheheheh.. tapi tu lah akak nak kata..what a small world.. akak pergi mana jer mesti jumpa norli nih...lain kali leh singgah umah aku lak yek norli.. area pun dah tahu..

13 November 2011

BEREMBUN BERSAMA GENG MEJA BOLAT

Hai uolssss.. morning..eh dah afternoon.. perghh hari nih rekod akak memang tak tidor malam sebab makan bergosip... acara bermula lepas maghrib..konon janji nak lepak kat German Deli Imbis dalam pukul 6 petang tapi kul 7 lebih baru semua sampai..biasalah geng meja bolat.. kalau punctual memang akak terkejut rimau betul.. kali nih best jugak sebab dapat kumpul geng2 yang lama tak ketemu.. maklumlah memasing selalu sibuk merata2 ke luar negara.. dalam negara.. buat taik mata... bini nak beranak.. takut bini..kekekekeke

gambar ini diambil ketika first round nyer makanan dah kena hangkut..

tapi kali nih special our one and only chiken dad ada kat sini leh join makan... maklumlah lama tak jumpa dia memang rindu bangat sama kamu dong.. owh ery pun join.. lama tak buat sexual harassment kat dia... ketar lutut dia jumpa akak nih.. owh mamu tak leh join sebab sepupu dia wedd lak..so memang tak lepas keluar pintu pagar nak lepak.. takperrr...edan lak balik KB sebab sepupu kawen gak... wah sakan dorang pilih tarikh 11.11.11 yek...pejul pulak takut bini daaaaa...

tapi ramai gak yang dapat hadir kali nih.. masing2 datang dengan napsu dinasour... semua nak yang besar besar... nak yang banyak banyak dan perghhh akak memang tak leh nak gambarkan tahap makanan penuh meja wehhh... akak cuit sikit sikit jer nok.. akak memang dah KURUS..kekekeke

kebetulan my darling hubby ada annual dinner yang dia sangat teruja nak attend supaya dapat cabutan bertuah (udah2 lah darling u memang tak pernah bertuah dalam segala acara lucky draw..cuma u bertuah dapat i jeee ngeee) anak akak memang sub kat babysitter lah...boleh akak panjang langkah..weeeehuuuuuu

so lepas lepak gosip gurau gaduh tumbuk terajang semua dalam kul 9 masing2 nak gerak balik rumah.. WHATTT gerak balik rumah? sesiapa yang kenal we all mana ada nyer lepak setakat 3 jam nih.. paling kurang 10 jam.. hahahah.. akak ingat nak call off lah balik rumah.. pastu masa akak parking kete kat rumah ampang akak tu.. rini dan ori call kata ada meet up point lagi satu lak kat subang ss15.. wahhhh mana tu.. akak pergi lah nak amik anak akak tapi Alli tak mo balik rumah nak tidur ngan "mak" dia lak.. dalam hati akak berbunga bercambah mekar.. lagi panjang lah langkah akak nih yek..hahahah

so dalam kul 10 akak gerak ke Canai Cafe kat SS15 tu... kat sini lah bermula aktiviti sembang politik, ushrah, kerja, gosip dan abang kawasan geng mamak semua ada lah.. lias bawak adik beradik dia yang handsome bangat.. dan pengantin lelaki yang baru lepas majlis berakad nikah dengan inai merah tiga jari.. padahal esoknyer nak bersanding umah pompuan tu... adehh.. sampai dua kali tukar tempat lah punya lah sakan bersembang.. azan subuh dah dengar baru masing2 gerak balik rumah.. Since akak malas nak balik gombak sebab nanti akak kena pick up anak akak kat ampang.. so akak tidor jer lah kat ampang tu.. addy tidor kat gombak.. alangkah sedap nyer dapat katil sebesar itu kepunyaan akak sorang..switch on aircond tutup lampu gulung badan dalam selimut... kul 10 pagi baru akak bangun sebab nak amik anak... dan kini akak telah check in kat klinik sebab berembun satu malam.. tu lah badan dah tua mana mampu nak berembun lagi.. kalau dalam Red Box takper sebab ada bumbung..huhuhuhuh

tapi memang berbaloi.. dan akak lupa nak amik gambar pengantin dan adik lias.. iskkk rugiiii rugiiiiii...

P/S: akak g clinic tadi amik ubat.. perghh ubat selsema, batuk demam dan antibiotic kena sampai RM66 hengget..ubat batuk pakai hok kaler dark brown tu jer yang main tuang dalam botol pelestik tu..mahal siuttttt

03 November 2011

LEBIH TINGGI DARI BIASA

Sekarang akak jalan ngan addi dah rasa macam sama tinggi.. Naper yek? Sebab akak sekarang gigih kalau berjalan pakai high heel 6 inchi taww...

Akak ada dua kaler sama pesyen satu lagi kaler orange... Well sesiapa yang kenal akak memang tau hobby pelik akak nih.. Akak kalau suka satu bende tu akak akan beli banyak2 kaler... Sib baik akak tak pilih laki akak macam2 kaler yek.. Orang putih kah.. Orang biru kah.. Orang hitam kah.. Hahahhaah

AKHIRNYA..

Perghh lama dah akak apply transfer line dari ampang ke gombak dari 20 oct hari tu.. Katanya 7 hari maximum dia pindahkan line.. Harghammmm.. Sampai akak kena follow up 3 kali dah.. Cemas akak nak guna kabel besar akak kat bahagian telekom tu...

Btw charge pemindahan ialah 50 hengget akan di bilkan dan rupa2 nyer ada charge installation 30 hengget lagu masa technician nak sumbat palam dalam telephone inlet tu je pun.. Buat duit betul lah.. Dah lah bill selama 13 hari walaupun dorang proses lambat still kena bayar... Hampeh tul lah..