31 January 2012

BILA CUTI DIPAYUNG

Korang tahu tak makna payung.. ? heheheh maknanya di tanggung sepenuhnya lah.. al kisah akak ngan kawan akak yang sebaya masa sekolah (tapi dia nampak lagi TUA) opsssss.. bercadangan nak bercuti bermandi manda dan macam-macam lagi lah cuti sekolah bulan tiga nanti... Kawan akak nih suh akak booking kan bilik maklumlah kalau nak bergembira tak bleh sorang2 nanti jeles pulak kann..

Nak bagi meriah sikit akak ajak kawan2 yang agak available nak join sekali.. masa first round invite ada yang kata tak leh pergi sebab laki kena kerja.. lepas tu masuk lak kawan akak yang sorang lagi.. sekali dia kata tak per aku bayar duit hotel .. korang nak berapa bilik???? TERUS kawan akak yang tak available menyanyi riang lagu khatijah ibrahim dan menyatakan persetujuan nak join walau tanpa suami di sisi.. haaaaaaa gituew ko.. semangat nih...

Akak dengan ala2 malu2 kucing terima jer lah.. dah cukup dah kaum kerabat akak ajak..dari selatan sampai utara... lepas tu boleh kawan akak yang nak payung hotel nih kata banyak tu jer.. ajaklah abg yang hitam manis tu sekali.. wahhh akak segera angkat phone kaco dia tengah study nak exam tu.. apa lagi menari hindu lah dia kat penang nak ikut jugak.. dah nama PAYUNG.. memang ramai yang nak ikut.. tapi akak memang suka ramai2..sebab lagi meriah ...

So semalam akak dah terima reservation booking number.. dah confirm 6 bilik uols..cepatnyer dia bayar yek..sungguh efficient.. akak bagi tau jer bilik berapa nak tak sampai 30 minit semua dah settle bayar.. esok akak nak call dan check kalau boleh nak request bilik ngadap pool or beach... alang2 cuti berpayung biar hebat kan kan kan kan...

Note: Errr.. publish rate tuk satu bilik semalaman adalah RM400.. lepas dapat diskaun berapa lah kawan akak kena bayar yek... !!!!

2 comments:

Anonymous said...

ku gembira di samping mu.. tiap waktu di sayangi.. ku dibelai dan dimanja... tetiba terus keluar lagu khatijah ibrahim. hahahahha ahkak pon suka.. sgt girang, lalallala. so proud that i am suddenly listed in the group. almaklumla, nak kena kira bajet apa bagai kan lambat (kan aidee kan...) so, bila dah keluar payung je.. tok sah la ckp byk. iyekan aje. Semoga tuan punya payung murah rezki & dpt anak lagi lepas ni. amiiiiiiiiinnnnn...

Yus said...

aku dah malu dah selalu kena payung.. tapi kalau tak terima rasa kecik hati orang yang payungkan kan kan kan kan.. aku dah tak sabar dah wehhhhhhhhh

payung lah selalu lagi yek.... hahahahaha