05 January 2012

FIRST DAY PRESCHOOL

akhirnya hari yang ditunggu pun tiba... Papa alli berusaha balik kerja kul 6pagi sampai rumah.. alli pulak kul 6.30 pagi dah bangun semangat nih..


lepas mandi dia tetiba tak nak g school.. cuak gak akak.. dia malu or takut kot.. maklumlah akak selalu kata kalau nakal teacher marah.. tapi pujuk2 nak jugak dia pakai baju skolah.. pastu kata tak cantiklah.. pastu gatal lah.. nak pakai t shirt je... adoii


seawal kul 7 suku dah keluar rumah nak breakfast.. lalu sekolah dia.. pastu ada lah teacher tunggu kat pagar dan ada budak2 dah sampai dgn ibu bapa menunggu.. dia boleh kata mama ramai org kat school.. jom kita balik lah tak muat dah school... amboiiii alasan sangat


masa nak ajak g breakfast dia malu nak turun kete pakai baju sekolah.. nak tinggu dalam kete sampai papa dia kena dukung baru nak keluar makan...


dalam kul 8 sampai kat sekolah.. dia terus pakai beg jalan pelahan2 salam ngan teacher terus masuk kat porch sekolah bukak kasut sendiri dan simpan kat rak.. mama dan papa tak dibenarkan masuk kat porch pun... terharu gak tgk dia dah pandai bukak kasut sendiri.. mama dan sedih.. tunggu sampai 8.30 dan alli x nampak batang hidung dah.. ada gak dalam 5 org budak nangis... biasalah kecik lagi.. harap2 alli okey.. x sabar nak amik dia kul 12 nih nak tahu citer dia..


Published with Blogger-droid v2.0.2

No comments: