01 January 2012

HAPPY NEW YEAR

Hokey hari ini akak baru balik siri jalan2 hujung tahun bersama family.. banyak posting yang akak nak update later2 yek..

first.. Selamat Hari Ulang Tahun kepada adik lelaki akak yang ke 34 tahun.. yess uolsss dia lahir pada tahun baru dan we all celebrate dengan makan2 ikan bakar di tepi pantai di lumut.. tapi adik pompuan akak belanja..sebab depa dapat double bonus.. akak dapat double chin.. hehehe

second.. akak terhutang satu posting pasal pengalaman bercuti dengan family babysitter akak di Port Dickson dan akak akan update bila akak dah copy semua gambar..

third... percutian family akak ke Lumut di Base TLDM sempena mengimbau zaman kanak2 akak di sana.. sangat happening hokey sebab uncle akak masih bertugas sebagai abg Navy kat sana.. we all dapat naik heli, naik kapal sambil diiringi abg2 navy bagi explanation.. since uncle akak pangkat besor maka segala urusan kat sana begitu mudah dan gembira.. tak de saper nak marah kalau we all buat kapal tu macam kapal we all.. sib baik tak berjalan kapal tu.. heheheheh

note: satu pertanyaan cepu mas dari laki akak: berapa yek gaji anggota (bintara kanan-sarjan) kat sini.. pastu akak cakap lah dalam lebih kurang RM2,XXX.. pastu tetiba laki akak kata.. iskk kalau gaji i banyak tu tak mampu lah nak beli bedak dan kaler2 kat muka u yek...awak sapu lah pakai tepung je...

pastu akak jawab.. (berani menjawab nih) i tak kisah pakai tepung gandum sapu kat muka i as long jiran sebelah pun pakai tepung gak.. bley????

HAPPY NEW YEAR UOLS....

No comments: