04 January 2012

LITTLE CALIPH PRESCHOOL SRI GOMBAK

Esok hari pertama alli akan bersekolah tadika.. suspend gak akak nih.. maklumlah umur 5 tahun baru nak masuk sekolah.. orang lain umur 4 tahun dah start membaca..


pada mulanya akak nak register kat CIC sri gombak tapi penuh lah pulak.. yuran dia pun agak mahal dan nak register anak pulak rasanya macam susah.. nak jumpa guru dia pun nak kena buat appointment.. or dalam website dia ada tulis tak boleh sembarangan nak naik ke kelas budak2 tu.. sebelum akak register anak nak jugak tgk environment kan...kalau berkenan baru antar..


so lepas akak balik dari port dickson hari tu terus akak g ronda area seri gombak dan akak nampak satu preschool yang agak meyakinkan kerana medium islamic and english.. walaupun tempoh pendaftaran dia dah tamat akak call jugak dan teacher farah yang lemah lembut angkat telefon.. dan akak terus berjumpa face to face dan bertanya serba sedikit dan akak berpuas hati... dan alli nampak suka dengan tadika ini.. setelah membayar yuran tahunan rm1k dengan rasminya alli akan bersekolah di lilttle caliph pada esok hari.. semoga alli menjadi anak yang terang hati mendengar ajaran guru..


note: beg sekolah hadiah hari jadi dari tanty dan uncle.. dalam tu letak jugak botol susu dan extra pants kot kot kalau terkucil.. teacher kata suh standby bawak susu walaupun alli kata dia malu ngan friends..


Published with Blogger-droid v2.0.2

6 comments:

shiemz said...

Askum... nak u same skool ngan anak saye la nie.. heheh.. salam perkenalan... :D

Yus said...

shiemz salam kenal kembali.. anak i umur 5 tahun.. so far dia suka pergi skull.. hopefully sampai akhir tahun lah yek...

fuji said...

so far U puas hati ke nga LCSG?Ada amik van sekolah tak? Anak saya first day van x datang amik, 2nd day amik lewat kul 9 lebih. Pastu cikgu plak marah atas alasan nape x standy depan rumah(konfius jap).Biasanya kalu van sekolah sampai depan rumah dia akan hon. Tak pasal2 my mak kena marah bengang gak ni ingat nak tukar preschool tapi dah bayar banyak.

Yus said...

Hai Fuji

Okey so far teacher dia okey tapi dah setahun termasuk dah hantar extra class time cuti sebulan (RM350) still tak leh membaca cuma kena1 suku kata je.. extra class membaca dan extra class iqra total expenses sebulan(RM270)

Anak saudara i hantar qdees baru umur 5 tahun dah pandai membaca menulis dan mengeja serta hafaz doa yag panjang termasuk doa naik kenderaan.. maybe anak i lemah kot.. tapi again adik i hantar qdees siap dengan day care RM600 seorang sebulan.. i cuma bayar RM270 sebulan plus yuran awal tahun kena dalam RM1200.. nanti i buat postinh tentang ni yek

fuji said...

OO U dah setahun hantar situ, anak I baru je this year,sebelum ni tadika lain alhamdulillah dah bleh mengeja n baca. tak tau le kalau ikut tadika lama I boleh tengok progress sebab dia ada buku latihan and cikgu dia akan tulis komen kat buku latihan tu. Cuma I kurang suka ia ada homework.Konpius gak tadika ada homework. itu nak try sini.

Fadzillah Naim said...

assalamualaikum,

ila pun ngah survey tadika mana nak anta qhallif..

hope dpt info sikit drpd yg berpengalaman.. ;-)