18 January 2012

NASI LEMAK TELUR...

Akak suka makan nasi lemak.. kalau pagi2 akak prefer makan nasi dari makan roti atau kuih.. Perangai akak nih akak tak suka beli nasi lemak kat satu tempat jer.. akak akan round semua gerai kat area rumah akak lepas tu akak bagi markah.. gilerr kan.. akak nak cari nasi lemak yang best kena lah cuba satu satu.. gigih tak akak nih..

Okey sebenarnya akak nak citer pasal nasi lemak tambah telur.. selalu kes akak jadi macam nih

Akak: Makcik berapa harga nasi lemak biasa (nasi+sambal+kacang+telur rebus separuh dan timun)
Makcik Jual Nasi Lemak (MJNL): RM1.20
Akak: Telur Mata berapa?
MJNL: lapan puluh sen ..

Owh dalam kepala otak akak nih congak kalau nasi lemak biasa tambah telur mata dah jadi dua hengget.. okey lah tu..

Akak: Okey makcik saya nak nasi lemak telur mata satu...bungkus yek....

Balik rumah dengan semangat terus bancuh air teh o panas.. sekali selongkar bungkusan nasi lemak tu ehh mana telur rebus aku.. owhhh kalau dia bagi telur mata dia tak bagi telur rebus.. harga sama lak.. takper esok try tektik lain pulak..

esoknya di kedai yang sama akak mintak nasi lemak biasa.. pastu baru dia nak bungkus nasi tu akak terus kata nanti dulu makcik saya nak tambah telur mata satu... Berapa yek semua? makcik tu kata Dua hengget .. hahahahahahahh sekarang dalam nasi lemak akak ada satu telur rebus dan satu telur mata.. tapi harga sama.. bijak kaaaaaaaannnnnnnn...

Okey uols.. selamat makan nasi lemak telur mata....daaaaa

4 comments:

Mummy Princess said...

mak cik tu lupa ler tu nak taruk telur rebus separuh tur.....heheheh di a dok ingat telur mata jer

Yus said...

mummy princess

sib baik lupa telur rebus.. kalau lupa sambal naya kan.. kena makan ngan kicap kipas udang je.. hehheeh

Ismi Umar said...

Jgn makan telor byk2 nanti kena bisul. Ekekeke

Yus said...

Ismi: lor yer ker? heheheh.. sib baik bisul tak suka lekat kat badan aku nih.. dah liat kot..